• 1 Μαΐου 2024,

29 Νοέμβρη η διάλυση της στρατιωτικής μουσικής

 29 Νοέμβρη η διάλυση της στρατιωτικής μουσικής

Στη διάρκεια του καλοκαιριού ενημερωθήκαμε την πρόθεση του υπουργείου άμυνας να διαλύσει τη στρατιωτική μουσική της 20ης μεραρχίας τεθωρακισμένων. Παρά την παρέμβαση που έγινε από πολιτικά πρόσωπα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου συνεχίζει απτόητη στο ίδιο έργο. Υπάρχει μάλιστα απόφαση του υφυπουργού Θανάση Δαβάκη, όπου ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία, κατά την οποία πρέπει να διαλυθεί η στρατιωτική μουσική, η 29η Νοεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι αρκετές οικογένειες πρόκειται ν΄ αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο μετακόμισης, καθώς αφού θα διαλυθεί η στρατιωτική μουσική της Καβάλας, όπου υπηρετούν και εργάζονται, θα πρέπει να μετατεθούν σε όμορες ελπίζουμε περιοχές.

Οι τέσσερεις βουλευτές του νομού, άλλος λίγο, άλλος περισσότερο, ασχολούνται με το θέμα. Μέχρι τώρα δεν έχουνε καταφέρει τίποτε το ιδιαίτερο.

Ο Γ. Καλαντζής έχει συναντήσει τους εκπροσώπους των στρατιωτικών και ατύπως έχει ενημερωθεί, οι δε προσπάθειες που κατέβαλε δεν είχαν το παραμικρό αποτέλεσμα. Έτσι στις 28 Νοέμβρη που διαλύονται διάφορες στρατιωτικές μονάδες, σε όλη την Ελλάδα, διαλύεται και η στρατιωτική μουσική της 20ης μεραρχίας τεθωρακισμένων.

Υπάρχουν κάποιες τελευταίες ελπίδες η μουσική να διασωθεί, λογω του ότι δεν διαλύεται η 20η μεραρχία τεθωρακισμένων, όπου ανήκει η στρατιωτική μουσική.

Η Καβάλα παραδοσιακά διέθετε μεραρχία, η οποία είχε πάντα τη δική της στρατιωτική μουσική. Τώρα αυτή η παράδοση κινδυνεύει να διακοπεί λόγω της διάλυσης της στρατιωτικής μουσικής της 20ης μεραρχίας τεθωρακισμένων.

Αν δεν μεσολαβήσει κάτι καινούριο η στρατιωτική μουσική θα διαλυθεί. Υπάρχει έστω λίγος χρόνος στη διάθεση των πολιτικών παραγόντων να προλάβουν ότι πάει να γίνει.

 

Διαβάστε επίσης