Εκτός ρύθμισης ο φόρος του ΕΝΦΙΑ

 Εκτός ρύθμισης ο φόρος του ΕΝΦΙΑ

Τελικά ο φόρος του ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να μπεί στην ρύθμιση των 100 δόσεων διευκρινίζει το υπουργείο οικονομικών που έχει δεχτεί την πρώτη ήττα απο την τρόϊκα αφού αυτό ήτανε δική της απαίτηση.

Μόνο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και εφόσον αυτή δεν έχει πληρωθεί μπορεί να υπαχθεί στην καινούργια αυτή ρύθμιση η οποία μέχρι να ισχύσει φοβάμαι μην δεχτεί και άλλα ύπουλα χτυπήματα απο τους δανειστές μας που επιμένουν να μην έρχονται στην Αθήνα για την αξιολόγηση που θα ανοίξει τον δρόμο για την πορεία της χώρας μας στην μεταμνημονιακή εποχή.

Να ξέρετε οτι ένας απο τους βασικούς λόγους που δεν έρχεται η τρόϊκα στην Αθήνα είναι οι 100 δόσεις που μέχρι και προχθές οι δανειστές με email ζητούσαν να αποσυρθεί.

Απο την στιγμή που αυτό δεν έγινε, και καλώς δεν έγινε, τώρα και αυτοί θα λειτουργήσουν με τους δικούς τους ρυθμούς και τους δικούς τους κανόνες.

Να είστε σίγουροι οτι οι εκπρόσωποι των δανειστών και πιστωτών μας δεν θα επιστρέψουν ούτε εύκολα ούτε γρήγορα στην Ελλάδα.

Αυτή την μαγκιά των 100 δόσεων ο Σαμαράς θα την πληρώσει ακριβά και όλα θα εξαρτηθούν απο το μέχρι που θέλουν να το τραβήξουν οι εταίροι γιατί πλέον τα χρονικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα.

Αν δεν ξεμπλοκάρει γρήγορα ο μηχανισμός στήριξης θα υπάρχει πρόβλημα που μπορεί όντως να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Ο Σαμαρά θέλει να πιστεύει οτι το πολύ μέχρι τον Φλεβάρη του 2015 όλα τα θέματα θα έχουν κλείσει και η χώρα θα είναι έτοιμη να ζήσει την επόμενη μέρα.

Αν διαπιστώσει  ο Αντουάν οτι οι δανειστές έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

Να είστε σίγουροι για αυτό.

Παγκόσμιο είναι το ενδιαφέρον για τα νέα ευρήματα στον τάφι της Αμφίπολης και όλοι πλέον σήμερα ψάχνουν να βρούνε σε ποιόν μπορεί να ανήκει ο σκελετός που βρέθηκε μέσα στον τάφο.

Η κ.Περιστέρη λέει οτι ανήκει σε κάποιο Μακεδόνα Στρατηγό και είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα αφού είναι βέβαιο οτι ο τάφος της Αμφίπολης δεν τελειώνει με αυτά τα ευρήματα.

Οι ανασκαφές θα συνεχιστούν για ΄πολλούς ακόμα μήνες εκτός βέβαια και αν το “πανηγύρι” τελειώνει με την έρευση του συγκεκριμένου τάφου και δεν υπάρχει τίποτα άλλο ούτε πιο κάτω , ούτε πιο μέσα.

Ισως αυτό το επβλητικό όντως μνημείο με την εντυπωσιακή είσοδο να ανήκει στον συγκεκριμένο σκελετό την ταυτότητα του οποίου θα γνωρίζουμε σε κανα 3μηνο με 6μηνο.

Μέχρι τότε υπομονή και μέχρι τότε θα πρέπει η ομάδα της κ.Περιστέρη να έχει καταλήξει εαν υπάρχει και κάτι άλλο μετά απο αυτόν τον νεκρικό θαλαμο.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε Φθινοπωρινά αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ μέχι και την Κυριακή ο καιρός θα είναι βροχερός.

Βροχή αλλα καλές και σίγουρα οχι φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες αλλα αυτό δεν μας χαλάει καθόλου.

Αυτά τα 13άρια το πρωί που γίνονται 15άρια και 16άρια στην διάρκεια της ημέρας δεν μας χαλάνε καθόλου.

Αντίθετα θα έλεγα οτι μας φτιάχνουν την διάθεση.

Δηλώσεις έκανε και πάλι ο Αντουάν ο Σαμαράς λέγοντας οτι η χώρα είναι στο τέλος της προσπάθειας.

Και συμπλήρωσε οτι για να μην ξαναπέσει στην ίδια λούμπα η Ελλάδα θα πρέπει να είναι εξωστρεφής με παραγωγή και ανταγωνιστική οικονομία.

Για άλλη μια φορά ο Σαμαράς στις δηλώσεις είναι πρώτος γιατί όλα αυτά που ωραία ακούγονται και στα αυτιά μας δεν είναι και τόσο εύκολα.

Η παραγωγικότητα , η ανταγωνιστικότητα είναι χαρακτηριστικά που νομίζω οτι ποτέ δεν είχε η ελληνική οικονομία.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και πονηροί.

Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης