• 24 Μαΐου 2024,

Εκ μέρους του δήμου – Καλοδεχούμενη η εσωτερική καθαριότητα του νοσοκομείου

 Εκ μέρους του δήμου – Καλοδεχούμενη η εσωτερική καθαριότητα του νοσοκομείου

Στην συνεδρίαση της διοικήσεως του νοσοκομείου είναι προγραμματισμένο θέμα προς συζήτηση η διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την επιλογή ιδιώτη, ο οποίος θα αναλάβει τον εσωτερικό καθαρισμό του παλιού κτηρίου. Σε σχετικό ερώτημα που θέσαμε στο Δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, εάν θα επιτραπεί στη διοίκηση του νοσοκομείου να αναλάβει τον εσωτερικό καθαρισμό, λάβαμε την ακόλουθη απάντηση:

«Από τη στιγμή που το δημόσιο κατέχει ποσοστό 20% μπορεί να συμβάλει στον καθαρισμό του χώρου μας. Την Τρίτη επικοινώνησα κι ενημερώθηκα από το διοικητή κ. Κοπατσάρη. Η διοίκηση του νοσοκομείου μπορεί να προχωρήσει στη λήψη αποφάσεως για τη διενέργεια του διαγωνισμού κι έπειτα η διοίκηση του δήμου θα αποφασίσει σχετικά. Καλοδεχούμενος επομένως ο καθαρισμός εκ μέρους ενός μεριδιούχου».

Καμία ενόχληση δεν είχε ο Δήμαρχος Καβάλας από τις υπερκείμενες αρχές αναφορικά με το κτήριο του παλιού νοσοκομείου. Ο σχεδιασμός της διοικήσεως προχωρά βάσει του προγραμματισμού και ο κ. Σιμιτσής αναμένει από το επιτελείο του να του ετοιμάσει το κείμενο του διαγωνισμού για την πρόσληψη ειδικού συμβούλου. Το κείμενο ετοιμάζεται προσεκτικά ώστε να αποφευχθούν τα λάθη. Ο κ. Σιμιτσής συμβουλεύθηκε ειδικούς νομικούς συμβούλους με γνώσεις επί του συγκεκριμένου θέματος. Έτσι στο τέλος περίπου της επόμενης εβδομάδας θα δημοσιευθεί η αναγγελία.

Εάν πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός του χώρου, τότε θα είναι ευκολότερη και οι εγκατάσταση των συλλόγων στο κτήριο. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο και βολεύει τη διοίκηση του δήμου η διενέργεια του διαγωνισμού εκ μέρους της διοικήσεως του νοσοκομείου.

 

Διαβάστε επίσης