• 17 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Σε σύσκεψη για το ιδιοκτησιακό του ΤΕΙ Καβάλας

 Σε σύσκεψη για το ιδιοκτησιακό του ΤΕΙ Καβάλας

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας Νάσος Μητρόπουλος, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της διοίκησης του ιδρύματος, και τους δικηγόρους Φάνη και Δημήτρη Γκερλεκτσή, βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά. Έγινε μία πρώτη συζήτηση, παρουσία του κ. Γρανά και με εκπροσώπους της υπηρεσίας αγροτικών θεμάτων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα, ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Τα ΤΕΙ κατασκευάστηκε σε έκταση του υπουργείου γεωργίας μετά από παραχωρητήριο του δασαρχείου Καβάλας, το 1978. Τώρα πρέπει να εφαρμοσθεί η νέα διαδικασία που προβλέπουν οι νόμοι 4061/2012, 4235/2014, ώστε το αρχικό παραχωρητήριο να έχει την αξία τίτλου ιδιοκτησίας.

Αυτό απαραίτητα πρέπει να γίνει εφόσον το ΤΕΙ Καβάλας θα εκμεταλλευτεί στη συνέχεια προγράμματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου. Συμφωνήθηκε ποια δικαιολογητικά θα πρέπει να συγκεντρώσει και να καταθέσει στην υπηρεσία το ΤΕΙ, ενώ θα χρειασθεί να συνεδριάσει και να αποφασίσει σχετικά η επιτροπή που προβλέπεται από το άρθρο 22.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Νάσος Μητρόπουλος υποστήριξε μάλιστα ότι αφού λήξει αυτή η εκκρεμότητα, τότε το ΤΕΙ θα επανέλθει στις περιφερειακές υπηρεσίες, ζητώντας όμορη των σημερινων εγκαταστάσεών του έκταση, προκειμένου να επεκταθεί. Και σ΄ αυτό το αίτημα η περιφερειακή ενότητα Καβάλας είναι θετική αν και η συζήτηση είναι λίγο πρόωρη.

Ο Ν. Μητρόπουλος στην αρχή της συνάντησης μίλησε στην εφημερίδα μας για την εκκρεμότητα του παραχωρητηρίου του 1978, αλλά και για το γεγονός ότι το ίδρυμα θα ενισχυθεί με επιπλέον έκτακτους καθηγητές. Είπε τα εξής: «Έχω παρακαλέσει τον αντιπεριφερειάρχη μας να συναντηθούμε, προκειμένου να λύσουμε το ιδιοκτησιακό ζήτημα του ΤΕΙ, διότι στο νέο ΕΣΠΑ υπάρχουνε κονδύλια σ΄ ότι αφορά την ανάπτυξη. Λέμε να το προχωρήσουμε αυτό, να ξεκαθαρίσουνε οι τίτλοι ιδιοκτησίας, γιατί στο νέο ΕΣΠΑ ζητούνται».

ΕΡ: Δεν υπάρχουνε τίτλοι;

ΑΠ: «Υπάρχουνε παραχωρητήρια. Δεν υπάρχουνε τίτλοι ιδιοκτησίας ακόμη…»

ΕΡ: Είναι δηλαδή «αμαρτία» παλιά από το κράτος;

ΑΠ: «Όλα τα ιδρύματα έχουνε το ίδιο πρόβλημα. Αλλά σιγά – σιγά όλοι προσπαθούμε να το επιλύσουμε αυτό το θέμα. Ενδεχομένως να δούμε τώρα διάφορες λύσεις, κι από κει και πέρα θα επανέλθουμε».

ΕΡ: Στόχος εφικτός; Λέτε να λυθεί γρήγορα;

ΑΠ: «Απολύτως. Όχι μόνο εφικτός στόχος, αλλά θεωρώ πως είναι υποχρέωση και των παραγόντων της περιοχής μας εδώ, να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο εκείνο που θα μπορέσουν να μας λύσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς, για να μπορέσουμε να «κλείσουμε» χρήματα για την ανάπτυξη του ιδρύματος».

ΕΡ: Ως προς τους έκτακτους καθηγητές, έρχονται;

ΑΠ: «Έκτακτοι καθηγητές έρχονται – ένα το κρατούμενο . Εξίσωση των πτυχίων οριστικοποιήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας – δύο. Πάμε καλά!»

 

 

 

Διαβάστε επίσης