Ελπίζει ο Τσίπρας …

 Ελπίζει ο Τσίπρας …

Ο Τσίπρας συνεχίζει να ελπίζει σε μια επωφελή συμφωνία και συνεχίζει να πιστεύει οτι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να διατηρήσει τις κόκκινες γραμμές της.

Την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές δεν είναι γνωστά ακόμα τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup αλλα σύμφωνα με την ελληνική πλευρά στο χθεσινό Eurogroup δεν παιζόταν μόνο η συμφωνία αλλα και η δόση που πρέπει να πληρώσει το ελληνικό κράτος στο ΔΝΤ.

Το τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί της ελληνικής πλευράς όπως θα έχετε καταλάβει είναι το δημοψήφισμα αν διαπιστώσει ο Τσίπρας οτι υπάρχει αδιέξοδο.

Βέβαια θα πρέπε να έχετε υπόψη σας ,όπως το έχει και ο Τσίπρας για αυτό και θα προσπαθήσει να αποφύγει το δημοσψήφισμα οτι ο ελληνικός λαός ήταν και είναι ξεκάθαρα υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπέρ του ευρώ.

Αυτό που ήθελε ο λαός απο τον Τσίπρα ήταν μια καλύτερη διαπραγμάτευση αλλα εντός του Ευρωπαϊκού πλαισίου.

Καταλαβαίνετε οτι αν πάμε σε δημοψήφισμα πρώτον σημαίνει οτι θα έχουμε πάει πίσω αφού αυτό έχει ξεκαθαρίσει απο την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου και δεύτερον θα έχει αποτύχει διαπραγματευτικά.

Όλοι γνωρίζουν αν οι έλληνες θέλουν μια Ευρωπαϊκή ή οχι πορεία της χώρας.

Οι αναφορές σε δημοψήφισμα γίνονται μόνο για λόγους επικοινωνιακούς.

Για τον λόγο αυτό ο Τσίπρας θα πάει σε δημοψήφισμά μόνο αν διαπιστώσει οτι δεν ΄γίνεται αλλιώς και δεν μπορεί να τα βρεί με τους δανειστές.

Είναι αδύνατο ο Τσίπρας να υπογράψει ένα μνημόνιο που στην ουσία θα τον ακυρώνει και θα οδηγεί την χώρα σε νέα εσωτερική εκλογική αναμέτρηση.

Για τον λόγο αυτό και ο Τσίπρας τα τελευταία 24άωρα ζητά μια αξιοπρεπή ήττα και μια συμφωνία που θα επιτρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να κυβερνά την χώρα γιατί υπάρχει η περίπτωση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί να υπογράψει μια συμφωνία που θα αυτόματα θα ανοίξει στην χώρα μια νέα προεκλογική περίοδο.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και πάμε για το τέλος του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής που έχει τον ΑΟΚ στην τρίτη θέση πίσω απο Άρη και Πανσερραϊκό.

Αυτό σημαίνει πολύ απλά οτι η ομάδας μας θα πρέπει να αγωνιστεί για άλλη μια χρονιά στην δύσκολη και μίζερη Γ’ Εθνική αλλάζοντας όμως το μοντέλο λειτουργίας αφού η φιλότιμη και αξιέπαινη πρωτοβουλία των παλαιμάχων δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα που ήταν η ομάδα να αλλάξει κατηγορία.

Καταλαβαίνετε οτι αυτό το μοντέλο δεν μας βγαίνει.

Θα πρέπει να υπάρξουν 2-3 επιχειρηματίες που θέλουν να βοηθήσουν να αναλάβουν το μεγαλυτέρο οικονομικό βάρος και σε συνεργασία με την προσπάθεια των παλαιμάχων να οργανώσουν την νέα χρόνια που θα πρέπει να είναι πετυχημένη αφού σε αντίθετη περίπτωση ο ΑΟΚ θα κινδυνεύσει να γίνει ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός απο σήμερα στρώνει και γίνεται και πάλι ανοιξιάτικος – καλοκαιρινός.

Πάντως μου κάνει εντύπωση οτι το Σαββατοκύριακο που μόλις μας πέρασε ο κόσμος δεν κατέβηκε παραλία.

Υπήρχε μεν η διάθεση αλλά δεν έγινε η βουτιά.

Απο σήμερα Τρίτη να έχετε το νού σας γιατί οι θερμοκρασίες θα πάνε και πάνω απο τους 25 και θα είναι εκεί γύρω στους 27 και 28 βαθμούς.

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται η θερμοκρασία θα είναι μια ανάσα κάτω απο τους 30 βαθμούς.

Τα μεταξωτά και να φυσάει …

Η Μαρία Έλενα Κυριακού που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον φετεινό διαγωνισμό της Eurovision είναι ήδη στην Αυστρία αλλα τις προηγούμενες ημέρες ταλαιπωρήθηκε απο μια γαστρεντερίτιδα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο χωρίς όμως η κατάσταση της να εμπνέει ανησυχία.

Πάντως να ξέρετε οτι η Κύπρια που προέκυψε απο ένα τηλεοπτικό σώου και βρέθηκε να εκπροσωπεί την χώρα μας στον ΄κορυφαίο μουσικό διαγωνισμό της Ευρώπης θα πάει καλά.

Θα είναι σίγουρα μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης