μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας με όσες δυνατότητες και δυνάμεις διαθέτει προσπαθεί κάτι να αλλάξει στην αγορά, πασχίζει να εκμεταλλευτεί την τουριστική κίνηση μέσω ενεργειών που αποδέχονται τα μέλη του. Ζητούν οι καταναλωτές. Κάπως έτσι οργανώνεται και φέτος η Λευκή Νύχτα, η οποία μπορεί να γίνει η αφορμή για μια μικρή έστω αύξηση της καταναλωτικής διάθεσης. Των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών. Επί του θέματος ο Εμπορικός Σύλλογος δέχθηκε χθες κριτική (όχι πρώτη φορά) από την ΠΑΣΕΒΕ. Την συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ στους μικρομεσαίους.

 

Δεν επιθυμούμε να μαλώσουμε με αυτούς που κάνουν μόνιμα αυτή τη κριτική. Δείχνουν την ίδια άρνηση, με όσους επιμένουν σε κάτι εντελώς ξεπερασμένο. Σωστό μπορεί να είναι αλλά στις μέρες μας (καλώς ή κακώς) κρίνεται μη εφαρμόσιμο. Ειδικά όταν παρουσιάζεται ολόιδιο με αυτό που κάπου – κάποτε δοκιμάστηκε, δεν άντεξε. Κατέρρευσε, εν μέσω θλιβερών γεγονότων. Η ΠΑΣΕΒΕ οφείλει να αφήσει στην άκρη την πολιτική και την ιδεολογία, στην αγορά αυτά υπάρχουν αλλά με συγκεκριμένα όρια. Στις πρόσφατες εκλογές των εμπόρων αυτοί εκφράστηκαν. Η αγορά θέλει προσπάθειες όπως η Λευκή Νύχτα. Θέλει να δοκιμάσει (υπό προϋποθέσεις) λειτουργία κάποιες Κυριακές. Η αγορά έχει τα προβλήματα της, έχει ταυτόχρονα κι ένα δικό της βηματισμό. Αν η ΠΑΣΕΒΕ τον αγνοήσει, τότε θα μείνει με κάποιες φιλότιμες προσπάθειες που στο τέλος δεν είναι παρά μια τρύπα στο νερό.

 

Αυτό που μας ενοχλεί δεν είναι η φιλότιμη δράση της, όπου και όταν εντοπίζεται. Μας ενοχλεί η ειρωνεία της, η σταθερή άρνηση, ο δογματισμός, η δυσκολία να δεχθεί ως θετικό κάτι που στο κάτω κάτω της γραφής είναι θετικό. Περιμένοντας τον κομμουνισμό να έρθει (αν γίνει αυτό ποτέ), τι λέτε; Θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Θα διαδηλώνουμε μόνο; Θα καταγγέλλουμε και θα χάνουμε τις διάφορες ευκαιρίες;

 

Η Λευκή Νύχτα δεν διορθώνει την κατάσταση στην αγορά. Μπορεί όμως να την επηρεάσει. Προσωρινά να την αλλάξει. Η μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων δέχεται αυτή τη διαδικασία. Μετέχει στη Λευκή Νύχτα, την πιστεύει και την περιμένει. Η ΠΑΣΕΒΕ όχι. Φθάνουμε μάλιστα στο σημείο από τη μια να την καταγγέλλει, από την άλλη ένα βράδυ νωρίτερα να οργανώνει κάτι παρόμοιο. Αγαπητοί φίλοι της ΠΑΣΕΒΕ και του ΚΚΕ, πρέπει να είστε πιο δίκαιοι με τους συναδέλφους σας. Ειδικά όταν αυτοί πασχίζουν κάτι να αλλάξουν. Κι εν πάση περιπτώσει πριν όλοι γίνουν κομμουνιστές, δικαιούνται να «περάσουν» από ένα άλλο στάδιο. Αυτό που ζούμε σήμερα. Αν δεν δοκιμάσεις πώς αλήθεια θα απορρίψεις;

 

Ρωτήθηκε χθες ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ Θόδωρος Κοντογεωργίου για την δημιουργία παράταξης μικρομεσαίων εμπόρων στον ΣΥΡΙΖΑ της Καβάλας. Απάντησε ορθά κοφτά: «Θα στηρίξει τις κυβερνητικές θέσεις».

 

Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για τα άδεια στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ τους οι 3 βουλευτές Καβάλας. Στην ερώτηση αναφέρονταν συγκεκριμένα το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Από τότε πέρασε 1,5 μήνας αλλά ο Υπουργός δεν απάντησε. Φαίνεται το θέμα είναι υπό μελέτη… Αλήθεια, πόσο καιρό χρειάζεται ο κ. Καμμένος να απαντήσει στους συναδέλφους του βουλευτές για τα στρατόπεδα;

 

Παρουσία του Παναγιώτη Τιάκα έγιναν κι αυτές οι εκλογές στο Εργατικό Κέντρο της Καβάλας. Σύμφωνα με συνδικαλιστές άλλων παρατάξεων ο κ. Τιάκας ήταν στο κτίριο του ΕΥΚ την Κυριακή, σα να ήταν κι αυτός υποψήφιος! Είδε φως και μπήκε, λένε όσοι έχουν διάθεση για χιούμορ. Το αποτέλεσμα των εκλογών μάλλον δεν τον δικαίωσε. Υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας όσοι υποστήριζε έχασαν μία ακόμη έδρα στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Παραμένουν μεγάλη πλειοψηφία αλλά ενώ άπαντες περίμεναν κατανομή εδρών 15-0, φθάσαμε στο 11-2-2.

 

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας δεν είχε καμία παρουσία στις εκλογές του ΕΥΚ. Δεν εξέδωσε καμιά ανακοίνωση πριν από αυτές. Πλήρης αδράνεια. Είναι σα να ακούμε τις εξηγήσεις των εκπροσώπων του, ότι δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με τα πάντα. Κακώς. Εδώ που έφθασαν τα πράγματα πρέπει να παρακολουθούν τα πάντα. Να λένε την άποψη τους για όλα. Είτε προλαβαίνουν να έχουν παρουσία και συμμετοχή, είτε όχι.

 

Ποσό 1.800 ευρώ διέθεσε η δημοτική επιχείρηση Δημωφέλεια για μια τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής που βιντεοσκοπήθηκε στη Δημοτική Αγορά. Τι λέτε, δεν είναι πολλά; Υποτίθεται ότι με αυτόν τον τρόπο προβλήθηκε η δημοτική αγορά! Πολύ αμφιβάλλουμε. Τα 1.800 ευρώ πλησιάζουν την αμοιβή του καλλιτεχνικού διευθυντή που θα προσληφθεί για να οργανώσει το φετινό φεστιβάλ Παπαϊωάννου. Τόσο καλά.

 

Το Επιμελητήριο έκανε σαφώς πιο προσεκτικές και μετρημένες δαπάνες. Έδωσε 300 ευρώ στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. 500 ευρώ στους επαγγελματίες του πρώην Δήμου Φιλίππων. 4.000 ευρώ στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ που τον Ιούνιο θα οργανώσουν στην Καβάλα το πανελλήνιο συνέδριο της Ομοσπονδίας τους.

 

Εκπρόσωπος του ΝΟΚ προσέρχονταν στο Διοικητήριο χθες το μεσημέρι για να λάβει μέρος στην σύσκεψη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιστιοπλοΐας. Έμπλεξε στα έργα της Δαγκλή κι Ερυθρού Σταυρού με αποτέλεσμα να περπατήσει πάνω στο φρέσκο τσιμέντο που μόλις είχε στρωθεί στο πεζοδρόμιο. Με παπούτσια γεμάτα τσιμέντα έφθασε στο ραντεβού στο γραφείο του Θόδωρου Μαρκόπουλου. Σύντομα είχε την ευκαιρία να παραπονεθεί για τον τρόπο που εκτελείται το έργο και στη Δήμαρχο και στον Αντιδήμαρχο.

 

Τον άκουσαν, του συμπαραστάθηκαν μα παπούτσια καινούργια δεν του αγόρασαν. Τον παρέπεμψαν στον εργολάβο. Συμπέρασμα, σε περιοχή έργων πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί. Ειδικά όταν δεν υπάρχει η απαραίτητη σήμανση. Αυτό υποστήριξε με τρόπο κατηγορηματικό ο πρωταγωνιστής της ιστορίας που περιγράψαμε.

 

Διαβάστε επίσης