• 20 Απριλίου 2024,

Εμείς αιώρα και εσείς ψάρεμα !

 Εμείς αιώρα και εσείς ψάρεμα !

Κάτω απο άλλες συνθήκες ή αν θέλετε πρό κρίσης τέτοια μέρα ούτε εγώ θα έγραφα “σφηνάκια” γιατί θα ήμουνα αραχτός σε κάποια αιώρα αλλα ούτε εσείς θα τα διαβάζατε αφού θα είσασταν πεταμένοι σε καμμιά βάρκα στη μέση του πουθενά και θα ψαρεύατε.

Υπο αυτές όμως τις συνθήκες και εγώ είμαι εδώ και γράφω και εσείς κάπου εκεί έξω και διαβάζετε.

Κανένα πρόβλημα αφού είναι γνωστό οτι , ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό και εμάς η κρίση σίγουρα δεν μας σκοτώνει και σίγουρα μας κάνει πιο δυνατούς.

Απλά η κρίση αυτή έχει αλλάξει τα δεδομένα της καθημερινότητας και των συνηθειών που είχαμε και άλλαξε και τους όρους του παιχινιδιού.

Οσοι είναι πειθαρχημένοι και έξυπνοι συμβιβάζονται και προσαρμόζονται ενώ οι πεισματάρηδες που θέλουν να ζούμε με αναμνήσεις ψάχνουν να βρούνε την άνεση και την χλειδή των προηγούμενων ετών και πέφτουν σε λάθη εγκληματικά.

Ισως αυτή η κρίση εκτός όλων των άλλων να είναι και μια καλή αφορμή για να δούμε μέχρι που πραγματικά φθάνουν τα δικά μας τα πόδια χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Δηλαδή άκουγα τα προηγούμενα χρόνια οτι οι τράπεζες έδιναν εορτοδάνεια και διακοποδάνεια και πάθαινα κάτι μεταξύ εγκεφαλικού και πάρκισον.

Μα είναι ποτέ δυνατόν πάω να πάρω δάνειο για να πάω διακοπές ;

Και μετά ρε μαλάκα έλληνα ποιός θα το πληρώσει το δάνειο για να μας διακοπές ή να κάνει πλούσιες γιορτές;

Ο Άγιος Φεβρουάριος που λέει και ο Μούτσης σε ένα του πολύ ωραίο τραγούδι.

ΕΛΕΟΣ !

Σκέφθομαι καμμιά φορά οτι ίσως και να την χρειαζόμασταν αυτήν την κρίση για να έρθουμε στα ίσα μας ως λαός γιατί κάπου είχε χαθεί το τόπι.

Βέβαια εμείς με την κρίση αυτή οχι μόνο ήρθαμε στα ίσα μας ( όπως και θα έπρεπε) αλλα τιμωρούμαστε κιόλας απο τους εταίρους και δανειστές μας που βρήκανε την ευκαιρία για να εκδηλώσουν τα πραγματικά τους αισθήματα απέναντι μας.

Ποτέ δεν μας γουστάρανε αλλα πως να μας το πούνε όταν ερχότανε στην ΜΥΚΟΝΟ και κάνανε τις διακοπές της ζωής τους ;

Μας το λένε τώρα που δεν έρχονται αλλα τους στοιχίζει που συμβαίνει αυτό γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι όπου και να πάνε δεν πρόκειται να περάσουν όπω περνούσαν στην Ελλάδα.

Οταν περάσει η μπόρα θα αρχίσουν και πάλι με την ίδια συχνότητα να μας επισκπέπτονται και θα ξεχάσουν σε ένα βράδυ αυτά που λένε όλους αυτούς τους μήνες.

Σίγουρα οι επόμενοι μήνες για τους έλληνες και την Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά θα είναι δύσκολη αφού κατα την γνώμη μου την ταπεινή τους επόμενους μήνες θα κριθεί οριστικά η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Την ίδια ώρα που εμείς ψάχνουμε να βρούμε τα 11,5 δις αυτοί ψάχνουν τρόπο να μας αποβάλουν απο την Ευρωζώνη ή να μας υποβαθμίσουν μέσα στην ίδια την ζώνη αφού σύμφωνα με την δική τους θεωρία εμείς και κάποιοι άλλοι μπαταξήδες πάμε πίσω όλη την Ευρωζώνη.

Δεν θέλουν να μας σώσουν αλλα να απεξαρτηθούν απο εμάς.

Δεν μας γουστάρουν, είμαστε βαρίδιο για την Ευρώπη που αυτοί έχουν στο μυαλό τους και τους επόμενους μήνες θα κάνουν οτι μπορούν για να μας διώξουν.

Αυτό το ξέρει και ο Σαμαράς και οι υπουργοί του και για αυτό υπάρχει ένα φοβερό μούδιασμα στην κυβέρνηση που τρέχει να κάνει όλα αυτά που αμελήσανε οι προηγούμενοι αφού ξέρει οτι η Μέρκελ πλέον δεν αστειεύται.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και πολύ περισσότερο οι δηλώσεις των αξιωματούχων της κυβέρνησης της Μέρκελ.

Εύχομαι να περάσετε έναν Ευρωπαϊκό 15 Αύγουστο και αν είναι γραφτό να είναι ο ΄τελευταίος μας δεν τρέχει τίποτα.

Θυμηθείτε οτι τους 15 Αύγουστους και πρό Ευρωζώνης και ευρώ μια χαρά περνούσαμε γιατί οι έλληνες είμαστε όπως τα ιγκουάνα και προσαρμοζόμαστε άριστα σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Οτι και να συμβεί θα ανταπεξέλθουμε.

Λοιπόν λεβέντες αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης