• 23 Απριλίου 2024,

Τσοκτουρίδης στους 93, 7: « Πρέπει να πιέσουν οι βουλευτές μας»

 Τσοκτουρίδης στους 93, 7: « Πρέπει να πιέσουν οι βουλευτές μας»

Χθες το πρωί έκανε δηλώσεις στους 93, 7 ο μεγαλομέτοχος του ΑΟΚ Γιώργος Τσοκτουρίδης, μιλώντας για την κρίσιμη εβδομάδα που διανύει η ομάδα.

Τόνισε ότι δε λείπουν τα εμπόδια για την Παρασκευή και ζήτησε τη βοήθεια των βουλευτών του νομού μας, τονίζοντας ότι η πολιτική ηγεσία θα παίξει τώρα το μεγαλύτερο ρόλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Τι νεώτερα υπάρχουν; Περιμένουμε την Παρασκευή όλοι μας.

Απάντηση: Χθες έγινε μια συνάντηση στην Κατερίνη. Βρεθήκαμε με τον πρόεδρο του Ηρακλή αλλά και του Ολυμπιακού Βόλου. Μιλήσαμε για το τι περιμένουμε να συμβεί την Παρασκευή. Γνωρίζουμε ότι θα γίνει μετά από εισήγηση της ΕΠΟ μια ψηφοφορία στη FootBall League, προκειμένου να τοποθετηθούμε στην κατηγορία αυτή. Χρειαζόμαστε νομίζω μια απλή πλειοψηφία και θα περάσει αυτό που θέλουμε.

Αντιλαμβάνεστε ότι τα 18 μέλη της FootBall League δεν έχουν ουσιαστικά, κανένα λόγο να ψηφίσουν θετικά. Μπαίνουν στην κατηγορία 3 ανταγωνιστικές ομάδες, οπότε θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν πάμε εκεί για να μην έχουμε αντιδράσεις. Ήρθαμε σε επικοινωνία με κάποιους προέδρους και αυτό είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε με όλους τους προέδρους για να δούμε ποιο είναι το κλίμα. Η αίσθηση μου είναι ότι ακόμη οι πρόεδροι της Β` Εθνικής δεν έχουν ενημερωθεί για το πλαίσιο στο οποίο θα τους ζητηθεί να το ψηφίσουνε. Δε γνωρίζουν επίσημα ότι έχει ανέβει η χρηματοδότηση από το υπουργείο αθλητισμού μέσω του ΟΠΑΠ, δε γνωρίζουνε επίσης ότι αν δε μπούμε εμείς οι 3 ομάδες στην κατηγορία, δε θα μπουν κάποιες άλλες από τη Γ` Εθνική. Γίνονται ουσιαστικά για λόγους αποκατάστασης της αδικίας που έγινε σε μας τις 3 ομάδες.

Ερώτηση: Ο κ. Ιωαννίδης δεν τους ενημέρωσε;

Απάντηση: Πιστεύω ότι το όλο θέμα είναι πλέον στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας, δηλαδή θα πρέπει να υπάρξει από πλευράς κράτους και πολιτείας επικοινωνία με αυτές τις ομάδες που μέχρι στιγμής δείχνει ότι δεν υπάρχει.

Πρέπει να μάθουν πώς είναι η κατάσταση και να τους εξηγήσει η πολιτεία ότι το κάνει αποκλειστικά για λόγους αποκατάστασης. Η πρόθεση είναι να διορθώσει κάτι που έγινε και ήταν λάθος από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η πολιτεία πρέπει να δώσει κάποια πράγματα, ουσιαστικά εμείς επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό της Β` Εθνικής. Το υπουργείο υποσχέθηκε ότι θα καλύψει με το παραπάνω την όποια επιβάρυνση θα έχουμε οι 3 ομάδες. Πρακτικά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι στα όρια της νομιμότητας και ενδεχομένως αυτές οι ομάδες να έχουν τέτοια προβλήματα. Γιατί το δικό μας το θέμα να είναι τόσο σοβαρό, όταν υπάρχουν άλλες ομάδες που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται.

Μέσα σ` ένα γενικό συμμάζεμα του ποδοσφαίρου, μπορούν οι πολιτικοί μας να τοποθετήσουνε εμάς στη FootBall League. Να μας τοποθετήσουνε και να κλείσει η όλη υπόθεση. Πρέπει να ασκήσουμε πίεση προς την πολιτική ηγεσία να απονείμει δικαιοσύνη.

Είναι καθαρά πολιτικό θέμα. Δεν έχει να κάνει με ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Πιστεύω ότι έχει όλα τα όπλα που χρειάζεται ο νυν υφυπουργός αθλητισμού και οι βουλευτές της Καβάλας. Μέσα στα επόμενα 24ωρα πρέπει να λυθεί το θέμα.

Είναι και η αργία στη μέση. Δεν ξέρουμε ποιοι μέχρι την Τετάρτη θα βρίσκονται στα υπουργεία τους. Πρέπει να έχουμε τις διαβεβαιώσεις ότι πηγαίνοντας σε μια ψηφοφορία το θέμα θα λήξει και θα μπορέσουμε τη Δευτέρα να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας.

Ερώτηση: Δεν είναι δύσκολο να πείσουμε 18 ομάδες;

Απάντηση: Έχουμε μιλήσει με προέδρους άλλων ομάδων, βλέπουμε γενικότερα ποιο είναι το κλίμα το οποίο επικρατεί. Υπάρχουν ομάδες που λένε ότι θα ψηφίσουνε υπέρ μας. Ειλικρινά όμως δε μας αρέσει αυτό που λένε ορισμένοι ότι δεν τους έχει μιλήσει κανένας.

Αν βοηθήσει η πολιτική ηγεσία της Καβάλας, που πρέπει τώρα να πιέσει, ενδεχομένως να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα την Παρασκευή. Αν τώρα χαλαρώσουμε νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Οι βουλευτές μας πρέπει τώρα να πιέσουν.

Ερώτηση: Αν η απόφαση είναι θετική, πόσο έτοιμη είναι η ΠΑΕ να φτιάξει μια ομάδα που θα είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα;

Απάντηση: Έχουμε ήδη κλείσει το βασικό κορμό των παικτών. Υπάρχουν προφορικές συμφωνίες. Η συζήτηση γίνεται ότι θα παίξουμε στη Β` Εθνική, η Γ` δε μας ενδιαφέρει ως κατηγορία. Επίσης έχουμε κλείσει και προπονητή, που είναι ξένος.

Από Δευτέρα θα περιμένουμε αφίξεις.

Ερώτηση: Θα υπάρχει σίγουρα απαρτία την Παρασκευή;

Απάντηση: Αν δεν υπάρχει απαρτία την Παρασκευή που δε το νομίζω, μετά θα πάει τη Δευτέρα να γίνει η συνέλευση. Μετά στις 23 η 24 έχουν την τακτική γενική συνέλευση.

Δεν κερδίζουν κάτι αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν θέμα.

Εμείς θα γίνουμε δεκτοί μέσα, να τους εξηγήσουμε τις απόψεις μας. Θα ζητήσουμε να παρευρισκόμαστε στη ψηφοφορία. Δεν ξέρουμε αν το δεχτούν.

Εχουμε πάντως έννομο συμφέρον και κανονικά πρέπει να είμαστε εκεί. Ο κ. Καλογιάννης είπε ότι θα κάνει θετική εισήγηση. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με Βόλο και Ηρακλή, προσπαθούμε να συντονίσουμε τις ενέργειες μας.

Θα επιδιώξουμε να δούμε τον κ. Ιωαννίδη ακόμη και στο σπίτι του, αυτές τις μέρες.

Ο Θεοδωρίδης ακούω από κάποιους ότι θα ψηφίσει υπέρ και από άλλους ότι θα ψηφίσει κατά. Αρχίζω να αμφιβάλω γι` αυτά που μου λένε.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τη στάση όλων.

Πρόθεση μας είναι η ανοιχτή ψηφοφορία. Κάποιος πρόεδρος μου είπε: « Ελάτε στη θέση μου, εσείς θα ψηφίζατε υπέρ αν θέλατε να βγείτε κατηγορία;».

Επαναλαμβάνω μεγάλο ρόλο πρέπει να παίξουν οι πολιτικοί μας, έχει μείνει λίγος χρόνος. Δεν πρέπει να τα αφήσουμε όλα την τελευταία στιγμή.

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης