Εμπλοκές καθυστερήσεις και επιπτώσεις …

 Εμπλοκές καθυστερήσεις και επιπτώσεις …

Οι εμπλοκές αυτές που συνήθως προκύπτουν τα τελευταία χρόνια στις διαπραγματεύσεις μας με τους εταίρους μου θυμίζουν τις εμπλοκές που παθαίνανε τα  όπλα G3 A3 ΄που είχαμε στον στρατό.

Πέφταμε μπρούμυτα και βαρούσαμε σε σταθερό στόχο και αν παθαίναμε εμπλοκή θα έπρεπε να σηκώσουμε το δεξί μας πόδι για να έρθει ο ανώτερος και να αναλάβει αυτός.

Ο Τσακαλώτος εδώ και καμμία εβδομάδα έχει σηκωμένο το δεξί πόδι για να αναλάβει ο Τσίπρας ο οποίος μετά απο τις δικές του , φιλότιμες πρέπει να παραδεχτούμε προσπάθειες, έχει σηκώσει και αυτός με την σειρά και τα  χέρια και τα  πόδια.

Στο Eurogroup της χθεσινής Δευτέρας οι δανειστές σημείωσαν ,για να μας ανεβάσουν το ηθικό, οτι υπάρχει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις αλλα υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι να φτάσουμε στην εκταμίευση της δόσης των 2 δις.

Αυτό σημαίνει οτι παρά την κατανόηση της Μέρκελ και του Γιούνκερ για τα κόκκινα δάνεια δεν υπάρχει συμφωνία και οι δανειστές για να ικανοποιηθούν θέλουν και άλλο αίμα.

Τους εξηγεί ο Τσίπρας οτι η απελευθέρωση των πλειστηριασμών μπορεί να φέρει κοινωνική αναταραχή και να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας με απρόβλεπτες επιπτώσεις και για την ίδια την κυβέρνηση αλλα αυτοί παρά το γεγονός οτι κατανοούν συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σόϊ κατανόηση είναι αυτή.

Δηλαδή αν δεν υπήρχε κατανόηση , σκέφτομαι , ποιά θα ήτανε άραγε η αντιμετώπιση τους ;

Υπάρχει θέμα , υπάρχει πρόβλημα και είμαι σίγουρος οτι πίσω απο τις κλειστές πόρτες τής αίθουσας όπου συνεδρίασαν οι υπουργοί οικονομικών της Ευρώπης δόθηκε διορία λίγων ημερών στην ελληνική κυβέρνηση να κάνει πίσω και να αφήσει χώρο έτσι ώστε να κλείσει η διαπραγμάτευση και να πάμε στην αξιολόγηση που θα ανάψει παράλληλα και το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 2 δις.

Συμφωνείστε να βγούμε τα σπίτια των ελλήνων στο σφυρί για να πάρετε την δόση των 2 δις.

Αυτό μας λένε και μας το λένε ξεκάθαρα.

Δεν ξέρω πως θα βγούμε και αυτή την φορά απο την δύσκολη θέση στην οποία είμαστε και στην οποία να είστε σίγουροι οτι θα ξανάρθουμε όσο θα έχουμε τέτοιου είδους πάρε – δώσε μαζί τους.

Για τον λόγο αυτό και βιαζόμαστε να τηρήσουμε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και να πάμε παρακάτω.

Μόνο αν απαλλαγούμε απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε και απο τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις που μας φέρνουν με την πλάτη στον τοίχο.

Το ρεπορτάζ πάντως απο Βρυξέλες μεριά λέει οτι η εκταμίευση της δόσης μπορεί να αποφασισθεί σε ένα έκτακτο Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα.
Μας δίνουν διορία μέχρι την άλλη εβδομάδα αλλά μας το λένε με τρόπο γιατί σε όλα τα υπόλοιπα θέματα υπάρχει πρόοδο.

Να είστε σίγουροι οτι στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα έχουμε λύση και θα έχουμε και συμφωνία γιατί δεν φτάσαμε μέχρι εδώ για να τα χαλάσουμε τώρα.

Οτι και να γίνει , όπως και αν γίνει συμφωνία θα υπάρξει.

Απο αυτό ξεκινάμε και δεν ξέρω μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε.

Αυτή την εβδομάδα , απο την Πέμπτη και μετά ζούμε στον αστερισμό του 007 με το spectre που ξεκινάει τις προβολές του και στον μοναδικό κινηματογράφο της πόλης μας τον ΑΠΟΛΛΩΝ.

Να έχετε το νού σας γιατί στην συγκεκριμένη ταινία παίζει Μόνικα Μπελούτσι.

Και μόνο αυτή η συμμετοχή κάνει την συγκεκριμένη ταινία ξεχωριστή.

Αν δεν κάνω λάθος η ταινία αυτή στον Απόλλων τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα θα προβάλλεται σε 3 προβολές απο το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.

Καταλαβαίνετε δηλαδή οτι σίγουρα οι επόμενες 15 ημέρες θα είναι ημέρες SPECTRE.

Διαβάζω κατά καιρούς σε διάφορα site για τις εμφανίσεις των τελευταίων ετών της Jennifer Lopez η οποία όσο μεγαλώνει τόσο ξεσαλώνει.

Σε ένα πρόσφατο event για ένα ραδιοφωνικό σταθμό έκανε τα πάντα και ανέδειξε πάρα πολλές φορές στο κοινό που παραληρούσε απο κάτω τα επιβλητικά της οπίσθια.

Θέλω να σημειώσω για την ιστορία μόνο οτι η J.Lo είναι σήμερα 47 ετών.

Πάμε καλά και σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που έρχονται.

Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ θα είναι καλός μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή.

Είναι μεγάλη ιστορία να φάμε και τον Νοέμβρη ΄χωρίς να ανάψουμε καλοριφέρ.

Μακάρι όλος ο Νοέμβρης να κυλήσει έτσι ανοιξιάτικα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

Μετά τον Μεϊμαράκη που τον τελευταίο καιρό κάνει εμφανίσεις πεταλούδας είναι πολύ πιθανό στην Καβάλα να έρθει και ο τέταρτος υποψήφιος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος λέμε και κλαίμε.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης