Ενα βήμα πιο μακριά απο την κρίση ή ένα βήμα πιο κοντά στην εξαθλίωση ;

 Ενα βήμα πιο μακριά απο την κρίση ή ένα βήμα πιο κοντά στην εξαθλίωση ;

Τελικά είναι πως το δεί κανείς και όπως καταλαβαίνετε όλοι το βλέπουν απο την δική τους σκοπιά.
Ο λόγος για το πρωτογενές πλεόνασμα που πλέον πιστοποιήθηκε επίσημα και απο το Eurostat.
Ο Σαμαράς που όλους αυτούς τους μήνες μάζευε λεφτά χωρίς να πλρώνει κανέναν είδε την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος ως ένα ακόμα βήμα , ιδιαίτερα μεγάλο, που μας απομακρύνει απο την κρίση.
Οι έλληνες απο την άλλη μεριά τώρα το είδανε ως το χειρότερο μνημόνιο στο πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής αφού δεν προλαβαίνανε να πληρώνουν τους φόρους και τα χαράτσια χωρίς να γίνεται κουβέντα για όλα αυτά που έχουν να παίρνουν απο το κράτος που τα τελευταία χρόνια έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα.
Για τον Σαμαρά η πιστοποίηση του πλεονάσματος είναι ένα ακόμα βήμα μακριά απο την κρίση και για τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες ένα βήμα πιο κοντά στην πείνα και την εξαθλίωση.
Διότι τα νούμερα αγαπητοί αναγνώστες δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα που βιώνει καθημερινά ο έλληνας.
Το γεγονός οτι και στην Καβάλα το ΠΑΣΧΑ που μόλις πέρασε απο άποψη τζίρου για τα μαγαζιά και την αγορά γενικότερα ήτανε το χειρότερο απο την ημέρα που μπήκαμε στο τούνελ της κρίσης τα λέει όλα.
Ο κόσμος πλέον έχει δώσει και τα ρέστα του απο τα δανεικά που είχε πάρει και πλέον το μόνο που έχει μείνει για να δώσει απο εδώ και μετά είναι η ψυχή του.
Ας αφήσει ο Σαμαράς τους πανηγυρισμούς και τις θεωρίες και ας αρχίσει να πληρώνει γιατί ο καθένας απο εμάς αν κάνει αυτό που έκανε ο Σαμαράς θα έχει πλεόνασμα.
Δεν έκανε και κανένα κατόρθωμα.
Η τρόϊκα φωνάζει όταν οι πολίτες δεν πληρώνουν και ζητάει απο την κυβέρνηση να πάρει εκβιαστικά – τρομοκρατικά μέτρα για να μαζέψει το χρήμα και κάνει το παγόνι όταν δεν πληρώνει το κράτος.
Ένα μόνο μέρος απο τις θυσίες του ελληνικού λαού έχει γίνει πρωτογενές πλεόνασμα και αυτοί που έπρεπε να πανηγυρίζουν πεινάνε και φοβούνται γιατί τους ξημερώνει αύριο.
Αυτή είναι η αλήθεια και μακάρι τα πράγματα να ήτανε διαφορετικά.
Οι εταίροι και δανειστές μας να δείτε που θα εφεύρουν για άλλη μια φορά τον πιο αναίμακτο για τους λαούς τους και την Ε.Ε. τρόπο να μειώσουν το ελληνικό χρέος.
Αυτό σημαίνει οτι θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι αφού σε καμμία περίπτωση η μείωση δεν θα αντανακλά στην προσπάθεια του ελληνικού λαού που σίγουρα θέλει γενναίες αποφάσεις που θα μας βγάλουν οριστικά απο τα γωνία στην οποία είμαστε εδώ και 4 χρόνια και μας βαράνε όλοι με χέρια και πόδια.
Κατα τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε να ζούμε την καλύτερη εποχή του χρόνου που ειναι η άνοιξη και ο καιρός είναι άστατος.
Αυτή είναι η άνοιξη.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα επόμενα 24άωρα ο καιρός θα συνεχίσει να είναι μπερδεμένος και άστατος αλλα με καλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Οι βροχές που ίσως να είναι πιο συχνές την Παρασκευή θα είναι ασθενείς και φαίνεται οτι έχουμε μπροστά μας ένα καλό καιρικά Σαββατοκύριακο.
Μέσα σε λίγες μόνο μέρες στο λιμάνι της Καβάλας έχουν έρθει ήδη δύο κρουαζιερόπλοια και όπως όλα δείχνουν φέτος το καλοκαίρι τα κρουαζιερόπλοια που θα δέσουν στο λιμάνι της Καβάλας θα είναι περισσότερα απο πέρσι.
Ο τουρισμός της κρουαζιέρας είναι πολύ σημαντικός και μπορεί να βοηθήσει την οικονομία της πόλης αρκεί να κάνουμε σωστή διαχείρηση της όλης κατάστασης γιατί θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας οτι υπάρχουν και αλλού λιμάνια αν εμείς δεν τους κάνουμε …
Λοιπόν λεβέντες και λεβέντισσες αυτά και για σήμερα.
Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας και τα μάτια 14 ΄γιατί οι καιροί που ζούμε εκτός απο πονηροί και δύσκολοι είναι και ύποπτοι.
Τα καλύτερα είναι μπροστά μας μην ξεχνάτε.
με το 1 με το 2 με το 3 : ALORA !

Διαβάστε επίσης