Ενημέρωση για τη «λευκή νύχτα»

 Ενημέρωση για τη «λευκή νύχτα»

Συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης το διοικητικό συμβούλιο του επιμελητηρίου της Καβάλας, με πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, την ενημέρωση για την υλοποίηση των προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ. Και στα δύο προγράμματα το Επιμελητήριο συμμετέχει ενεργά. Αποφασίστηκαν κάποιες μικρής σημασίας τροποποιήσεις που είχαν να κάνουν με την υλοποίηση των δύο προγραμμάτων, την καθυστέρηση που δημιούργησε σε αυτά τα προγράμματα, η ανάμειξη της διαδικασίας στο ΑΣΕΠ.

Αμέσως μετά εισηγήθηκε η διοίκηση του Επιμελητηρίου, και το αίτημα έγινε δεκτό, η οικονομική στήριξη τοπικών φορέων. Έτσι η ομάδα αιμοδοσίας του Επιμελητηρίου, εξασφαλίζει επιχορήγηση πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ, ενώ επιχορηγούνται ακόμη, οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος θα εισπράξει ποσό τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης, αυτές οι επιχορηγήσεις συνηθίζονται, γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σύντομα θ΄ ακολουθήσει παρόμοια απόφαση για την οικονομική στήριξη της ομοσπονδίας επαγγελματιών και βιοτεχνών.

Πολλές φορές έχει τονισθεί – ειδικά ο εμπορικός σύλλογος και η ομοσπονδία επαγγελματιών και βιοτεχνών – δε θα μπορούσαν να επιβιώσουν στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, εάν δεν υπήρχε η οικονομική ενίσχυση από πλευράς του Επιμελητηρίου.

Αμέσως μετά συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη οικονομική πολιτική, τα εγγυημένα δάνεια από πλευράς δημοσίου, ο απαραίτητος συμψηφισμός χρεών του δημοσίου στις επιχειρήσεις, όπου θα πρέπει να περιλαμβάνεται και το 12%.

Ο Άγγελος Τσατσούλης υποστήριξε ότι στο θέμα επέκτασης του συμψηφισμού το επιμελητήριο δεν έχει πάρει ακόμη το προσχέδιο, του καινούριου νόμου, παρακολουθεί το θέμα σε συνεργασία με τα υπόλοιπα επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Γι΄ αυτό το λόγο αλλά και για τα εγγυημένα από το δημόσιο δάνεια είναι πολύ πιθανό την ερχόμενη εβδομάδα να γίνει συνάντηση των επιμελητηρίων στην Κομοτηνή.

Ο Β. Λεμονίδης ενημέρωσε τη διοίκηση του επιμελητηρίου για τη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες μέρες στο δημαρχείο, όπου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί «λευκή νύχτα» αρχές Μαΐου στην πόλη της Καβάλας. Εξήγησε για ποιο λόγο επελέγη η συγκεκριμένη ημερομηνία καθώς οι ξενοδόχοι ενημέρωσαν τους υπόλοιπους φορείς ότι αρχές Μαΐου η πόλη θα είναι γεμάτη από Βούλγαρους και Τούρκους τουρίστες.

Τότε για ένα μόνο βράδυ η λειτουργία της αγοράς θα επεκταθεί και τις βραδινές ώρες, μέτρο που δοκιμάστηκε σε άλλες επαρχιακές πόλεις κι απέδωσε.

Πριν από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου στην εφημερίδα μας μίλησε ο προερχόμενος από τη Θάσο Παναγιώτης Μέντζας. Ο κ. Μέντζας είναι νέο μέλος της διοίκησης του επιμελητηρίου, διαμένει στο Λιμένα. Ζήτησε από τους Θάσιους επαγγελματίες να πιστέψουν στη δύναμη του επιμελητηρίου το οποίο μπορεί να λύσει προβλήματα. Ομολόγησε φυσικά ότι κι ο ίδιος δεν γνώριζε τη δυνατότητα που έχει, να παρέμβει το Επιμελητήριο το χρονικό διάστημα που δεν ήταν στο διοικητικό συμβούλιο.

 

 

Διαβάστε επίσης