Ενισχυτική διδασκαλία – Επιτυχημένο το πρόγραμμα του δήμου Καβάλας

 Ενισχυτική διδασκαλία – Επιτυχημένο το πρόγραμμα του δήμου Καβάλας

Ικανοποιητικότατα εξελίσσεται το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας των μαθητών που εφαρμόζει ο δήμος Καβάλας μέσω των δύο σχολικών του επιτροπών, αν και δεν έλειψαν οι γνωστές γκρίνιες, οι οποίες όμως ίσως και να εξυπηρέτησαν στη «διαφήμιση» της πρωτοβουλίας. Το πρόγραμμα διανύει ήδη την τρίτη εβδομάδα διεξαγωγής του. Αρχικά εφαρμόστηκε στον Αμυγδαλεώνα και έπειτα επεκτάθηκε στη Λυδία, στο Ζυγό και στην Καρβάλη.

Η λειτουργία του προγράμματος είναι ικανοποιητικότατη, αφού οι απασχολούμενοι εκπαιδευτές, οι οποίοι προσελήφθησαν μέσω κοινωφελούς εργασίας, τηρούν κατά γράμμα το ωράριο διδασκαλίας των μαθητών. Διαρκώς όμως αυξάνεται και ο αριθμός των παιδιών που παρακολουθούν τη διδασκαλία. Όπως μας υπενθύμισε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας Κυριάκος Σταυρίδης, το πρόγραμμα έχει ως άξονά του την ενισχυτική διδασκαλία των απόφοιτων μαθητών του δημοτικού που θα εισέρθουν στο γυμνάσιο και δεν παρακολουθούν άλλα φροντιστηριακά μαθήματα.

Η διδασκαλία βασίζεται αφενός στην επανάληψη των μαθημάτων της Ε’ και της Στ’ τάξεων του δημοτικού, αλλά και στην προετοιμασία των γυμνασιακών μαθημάτων, με τα οποία θα ασχοληθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Επειδή η επιτυχία μπορεί να επιβεβαιωθεί μέσω των αριθμών, σημειώνεται ότι στον Αμυγδαλεώνα παρακολουθούν το πρόγραμμα 25 μαθητές, στη Λυδία 5, στο Ζυγό 14, στην Καρβάλη δύο τμήματα των 12 ετών έκαστο, ενώ 23 είναι και οι μαθητές που παρακολουθούν τη διδασκαλία στο δημοτικό σχολείο Ομονοίας. Από τους 26 πτυχιούχους απασχολούμενους της κοινωφελούς εργασίας, ήδη οι 10 διδάσκουν.

Τα τμήματα δεν έχουν κλείσει σε επίπεδο προσέλευσης. Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά προκύπτουν καινούργιοι ενδιαφερόμενοι μαθητές. Οι μεμονωμένες αντιδράσεις που καταγράφηκαν, προήλθαν από το σύλλογο φροντιστών και τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, που ωστόσο έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά.

 

Διαβάστε επίσης