Ετοιμάζεται η πρόταση για την περιμετρική οδό

 Ετοιμάζεται η πρόταση για την περιμετρική οδό

Μία ακόμη συνάντηση έγινε χθες το πρωί στο τεχνικό επιμελητήριο τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας, ανάμεσα στα μέλη της ομάδας αυτού, που εργάζονται για να καταθέσουν πρόταση για το 2ο κομμάτι της περιμετρικής οδού.

Το θέμα συζητείται τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να εγκριθούν οι όροι της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ουσιαστικά η ομάδα εργασίας του τεχνικού επιμελητηρίου έχει να διαλέξει δύο προτάσεις, αφού τα χρονικά περιθώρια είναι ιδιαίτερα σφιχτά.

Ο πρόεδρος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας Παντελής Ζηνάς, που μετέχει στην ομάδα εργασίας, είπε στην εφημερίδα μας τα εξής:

«Η διαδικασία είναι η εξής. Έχει καθορισθεί μία ομάδα εργασίας η οποια προσπαθεί να διαμορφώσει κάποια άποψη, επί της προτεινόμενης λύσης του δεύτερου τμήματος της περιμετρικής.

Για τη λύση της περιμετρικής του δεύτερου κομματιού, ότι είναι χρήσιμη ή απαραίτητη, δεν υπάρχει κανείς που να το αμφισβητεί αυτό. Ούτε αυτοί που αντιδρούν, ούτε το δασαρχείο που έχει κάποια προβλήματα, όλοι μιλούν για το απαραίτητο της κατασκευής του δευτέρου τμήματος της περιμετρικής οδού.

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν διάφορα προβλήματα».

ΕΡ: Η πρόταση που θα καταθέσετε θα μας πείτε πότε θα είναι έτοιμη και πιστεύετε ότι θα δώσει διέξοδο σ΄ αυτό το «γόρδιο δεσμό» που έχει δημιουργηθεί;

ΑΠ: «Είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε λύση εμείς σαν τεχνικό επιμελητήριο, γιατί είναι θέμα μιας ολόκληρης μελέτης. Έχουνε ασχοληθεί κάποιοι μελετητές επί χρόνια. Εμείς δε θέλουμε να κάνουμε την ίδια δουλειά που κάνανε οι μελετητές. Κι επειδή το όλο θέμα έχει φτάσει σε ένα προχωρημένο στάδιο, είναι δύσκολο να επέμβουμε και τώρα, ακόμη κι αν θίξουμε ορισμένα πράγματα, ότι ίσως θα έπρεπε να μελετηθεί κάτι καλύτερο, να δώσουμε μια κατεύθυνση άλλη, είναι απελπιστικά πιεστικός ο χρόνος και το ότι τα χρήματα που αυτή τη στιγμή έχουνε βρεθεί, αφορούν σε κατασκευή με συγκεκριμένες δύο λύσεις που έχουνε καταλήξει οι μελετητές.

Εμείς τώρα προσπαθούμε με τη μέθοδο της πολυπεριφερειακής ανάλυσης να δούμε απ΄ αυτές τις λύσεις που έχουνε προταθεί μέχρι τώρα, ποια είναι η καλύτερη. Διότι και να προτείνουμε κάποια 3η σ΄ αυτό το στάδιο, δεν έχει κάποια χρησιμότητα επί του πρακταίου».

ΕΡ: Τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο συζητείται η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου. Είναι κάτι το ουσιαστικό που δημιουργεί τετελεσμένα ή είναι κάτι άσχετο, σε σχέση με τη δική σας δουλειά;

ΑΠ: «Είναι κάτι συγκεκριμένο που αφορά τις προτεινόμενες λύσεις. Είναι ότι εάν έχουμε βρει εμείς κάποιες διεξόδους , κάποιες λύσεις άλλες, δεν περιλαμβάνονται σ΄ αυτή την πραγματική μελέτη. Ή έχουνε ήδη ληφθεί υπόψιν και έχουνε αξιολογηθεί για το έργο αυτό δύο λύσεις».

Διαβάστε επίσης