• 23 Απριλίου 2024,

O Γ.Τσαλουχίδης για την κόντρα Δημάρχου – ΟΛΚ

 O Γ.Τσαλουχίδης για την κόντρα Δημάρχου – ΟΛΚ

Το πρώτο θέμα της συνεδριάσεως που θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αφορά στην «Ενημέρωση για το λιμάνι Φίλιππος Β’ και στη λήψη απόφασης». Δε θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα, αφού στο παρελθόν ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής συνομίλησε με τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, διασφαλίζοντας την υποστήριξή τους στις διεκδικήσεις του δήμου. Οι νεότερες εξελίξεις, οι καταγγελίες του Δημάρχου εις βάρος του ΟΛΚ και οι απαντήσεις που έδωσε από την πλευρά του ο Αδάμ Κοσμίδης, επανέφεραν δυναμικά το θέμα στην επικαιρότητα.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Τσαλουχίδης αναρωτιέται για ποιο λόγο πρέπει να συζητηθεί εκ νέου το ζήτημα, αφού οι απόψεις των παρατάξεων είναι ήδη εκπεφρασμένες. Ειδικότερα, η παράταξη «Ώρα για έργο» είχε προτείνει τη στόχευση στην εκμετάλλευση τμήματος του χερσαίου τμήματος – παραλιακής ζώνης του επιβατικού λιμανιού, όπου λειτουργούν οι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έτσι ώστε να ισχυροποιηθεί η διαπραγματευτική ικανότητα του δήμου. Η νέα διεκδίκηση που προκύπτει τις τελευταίες ημέρες αφορά στην αποζημίωση των απαλλοτριωμένων στρεμμάτων του εμπορικού λιμανιού.

Πάντως ο Γιώργος Τσαλουχίδης εκτιμά ότι η διαμάχη μεταξύ του δήμου και του Οργανισμού Λιμένος είναι φαινομενική, διότι οι δηλώσεις αναδιπλώνονται εντός λίγων ημερών. «Για ποιο λόγο λοιπόν προηγήθηκε η ανακατωσούρα, η αντιπαλότητα και οι εκατέρωθεν δηλώσεις των δύο πλευρών; Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως είναι τόσο ειλικρινής η πρόθεση, αφού η απόφαση είχε γνωστοποιηθεί στον Δήμαρχο πριν από αρκετούς μήνες από τον αντιδήμαρχο Τάσο Χατζηαναστασίου. Γιατί επομένως ο θόρυβος δεν προκλήθηκε εγκαίρως; Μήπως η εποχή θεωρήθηκε προσφορότερη λόγω αλλαγής της κυβερνήσεως;» αναρωτήθηκε ο Γιώργος Τσαλουχίδης.

Διαβάστε επίσης