• 17 Μαΐου 2024,

ΕΝΦΙΑ – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ – ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΛΑΝΤ

 ΕΝΦΙΑ – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ – ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΛΑΝΤ

Σε εγρήγορση φαίνεται οτι βρίκσκεται η κυβέρνηση της Αριστεράς αφού τρέχουν πολλά και διάφορα σε διάφορους τομείς.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να κλείνει μεγάλες συμφωνίες με μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες που είναι έτοιμες για επενδύσεις στην χώρα μας , ο υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης προαναγγέλει αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας απο το 2016 ,ο Ολάντ έρχεται στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα για επενδύσεις και μπίζνες και ο ΕΝΦΙΑ είναι στον δρόμο.

Αυτή είναι η κατάσταση το δεύτερο μισό του Οκτώβρη που ο καιρός θα έλεγα οτι είναι μαζί μας, προς το παρόν , αφού οι θερμοκρασίες που ζούμε είναι άκρως φιλικές.

Είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε τα πιο δύσκολα τις τελευταίες μέρες του μήνα που παραδοσιακά αρχίζουμε να ανάβουμε τα καλοριφέρ (;).

Πάντως απο οσο βλέπω για άλλη μια φορά τα ξύλα θα έχουν τον πρώτο λόγο στο κεφάλαιο ΖΕΣΤΗ αφού οι παλέτες πηγαίνουν και έρχονται σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Τα περισσότερα διαμερίσματα των πολυκατοικιών επιλέγουν την λύση των αιρκοντίσιον γιατί συνήθως δεν τα βρίσκουν οι ένοικοι μεταξύ τους για να αγοράσουν πετρέλαιο και στις μονοκατοικίες παίζει πολύ το ξύλο αφού είτε οι καυστήρες πετρελαίου έχουν μετατραπεί σε ξυλοκαυστήρες είτε τα τζάκια έχουν γίνει ενεργειακά.

Η τιμή του πετρελαίου μπορεί να έπεσε , τελικά όχι και όσο μας λέγανε , αλλα η μείωση αυτή άργησε μερικούς μόνο χειμώνες που στο μεταξύ οι έλληνες ψάξανε και βρίκανε άλλους τρόπους να ζεσταίνονται.

Πρώτη ημέρα διάθεση τους πετρελαίου θέρμανσης η τιμή του κυμάνθηκε απο το 0,84 έως 0,88 λεπτά το λίτρο ενώ πρίν απο μερικές μόνο εβδομάδες μας λέγανε ακόμα και για 0,75.

Είναι αυτό που λέμε “άλλα μου λένε τα μάτια σου και άλλα η καρδιά σου”.

Κατά άλλα πάμε καλά και εκτός απο την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ αναμένουμε και μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας αυτή την εβδομάδα καθώς και βροχές απο Τετάρτη , Πέμπτη και μετά.

Κάτι 13άρια βλέπω έρχονται μέσα στην εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μέχρι τέλος του χρόνο θα αλλάξουν πολλά σε σχέση και με τα “κόκκινα δάνεια” .

Σύμφωνα με την Κατσέλη πρόεδρο της  ελληνικής ένωσης τραπεζών έρχονται ένα σωρό αλλαγές απο τις οποίες δεν έχουν να φοβούνται τίποτα οι συνεργάσιμοι δανειολήπτες που έχουν αντικειμενική δυσκολία στην αποπληρωμή του δανείου.

Σύμφωνα με τις αλλαγές αυτές μετά τις πρώτες 30 μέρες καθυστέρησης καταβολής της δόσης θα σου’ ρχεται ένα ραβασάκι που θα σε ενημερώνει για την συνέχεια του έργου σε περίπτωση που συνεχίζεις να μην ανταποκρίνεσαι.

Θα σε φωνάζει η τράπεζα να καταθέσεις ένα σωρό δικαιολογητικά που θα αποδυκνείουν την αντικειμενική σου αδυναμία αποπληρωμής του δανείου και σε αντίθετη περίπτωση θα αρχίζουν τα όργανα.

Με τον τρόπο αυτή η κυβέρνηση θέλει να στριμώξει όλους αυτούς που μπορούν και δεν πληρώνουν επωφελούμενοι την γενικότερη κατάσταση.

Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση δίπλα στα ΄ξερά θα καούν και μερικά χλωρά.

Διάφορες δημοσκοπικές εταιρίες έχουν μετρήσει τις δυνάμεις των 4 υποψηφίων αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας με τον Μεϊμαράκη να έρχεται πρώτος σε όλες.

Βέβαια η πρωτιά του Μεϊμαράκη είναι στις τάξεις των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας γιατί στο σύνολο των πολιτών προηγείται ο Τζιτζικώστας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τρίτος και τελευταίος ο Άδωνις που παρά το γεγονός οτι επιστράτευσε και την Ευγενία παρόλα αυτά δεν έχει ελπίδες για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τώρα όσο αφορά την πρωτιά του Μεϊμαράκη είναι αναμενόμενη αλλα αν τελικά ο Βαγγέλας εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να έχει πρόβλημα αφού θα είναι μια επιλογή απο το χθες με το οποίο οι έλληνες πολίτες  έδειξαν και απο τον τρόπο με τον οποίο ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές οτι θέλουν να τελειώνουν.

Ο Τζιτζικώστας είναι η καλύτερη επιλογή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών αλλά φαίνεται οτι η υποψηφιότητα του δεν έχει ωριμάσει στις τάξεις των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Υπάρχει ο κίνδυνος η Νέα Δημοκρατία να έχει τις τύχες του ΠΑΣΟΚ που επίσης έκανε μια άτυχη επιλογή στην εκλογή του προέδρου αφού η Γεννηματά δεν μπορεί να βοηθήσει το κόμμα να ανακάμψει αφού επίσης έρχεται απο το χθες.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 2  με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης