• 19 Μαΐου 2024,

Ενωση: Προπόνηση το μεσημέρι και μετά… Παναθηναϊκός

 Ενωση: Προπόνηση το μεσημέρι και μετά… Παναθηναϊκός

Η προετοιμασία της Ενωσης για το ματς του Σαββάτου με τον Αρκαδικό, ξεκίνησε χθες με μια προπόνηση που έγινε το μεσημέρι στις 13.30. Μετά όλη η ομάδα πήγε στη γειτονική Δράμα για να παρακολουθήσει το παιχνίδι του ΚΑΟΔ με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.

Εν τω μεταξύ στις δηλώσεις τους, ο Τάσος Χαρισμίδης και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης εκθειάζουν την παρουσία του κόσμου, το Σάββατο που μας πέρασε στο «Ανθή Καραγιάννη».

Αναλυτικά.

 *Τάσος Χαρισμίδης: « Ο κόσμος μας έδωσε ώθηση»

Συγχαρητήρια στην ομάδα μας, συγχαρητήρια στους προπονητές μας.

Ηταν ένα κομβικό παιχνίδι για μας.  Ξεκινήσαμε μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών. Καταφέραμε και κερδίσαμε. Είδαμε όλοι το πόσο σκληρό παιχνίδι, έγινε. Ελπίζω ο κόσμος να ευχαριστήθηκε. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε αρκετό καιρό να παίξουμε καλά και να πιάσουμε υψηλό σκορ. Τα καταφέραμε. Ελπίζω να ικανοποιήθηκαν όλοι.

Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Συγχαρητήρια σε όλους. Κάνουμε από τη Δευτέρα, τα σχέδια μας για την Τρίπολη. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη για άνοδο. Απομένουν ακόμη αρκετές αγωνιστικές.

Πιστεύω ότι μόνο όταν κερδίσουμε την άνοδο και μαθηματικά, θα μπορέσουμε να ησυχάσουμε. Έχουμε δει τόσα πολλά να γίνονται στην Α2. Πέρσι η Ενωση σ` ένα δευτερόλεπτο βρέθηκε στην Α1 και σ` ένα δευτερόλεπτο βρέθηκε πάλι στην Α2.

Οπότε πρέπει να σεβαστούμε όλους τους αντιπάλους, στη συνέχεια. Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός. Μας βοήθησε πάρα πολύ. Μας έδωσε παλμό, μας έδωσε δύναμη. Ο κόσμος μας ώθησε να παίξουμε τόσο δυνατά. Εχει μεγάλο μερίδιο και τον περιμένουμε και στα επόμενα ματς. Γιατί όχι και στα εκτός έδρας.

 *Δημήτρης Καλαϊτζίδης: « Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη στήριξη του»

Το θέλαμε πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι και το πιστεύω ότι το δείξαμε, στο γήπεδο. Στο τελευταίο διάστημα λίγο με τις διακοπές, λίγο με τις υποδεέστερες ομάδες που παίζαμε δεν είχαμε και τόσο καλό ρυθμό.  Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά γι` αυτό το παιχνίδι και μπήκαμε από το πρώτο δευτερόλεπτο  με πολύ πάθος. Πήραμε αυτή τη νίκη, που τη χρειαζόμασταν. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήρθε. Στήριξε με την παρουσία του, την προσπάθεια που κάναμε και θέλουμε να συνεχίσει να έρχεται και στους υπόλοιπους αγώνες. Ο Εθνικός έχει καλό ρόστερ, είναι πολύ καλή ομάδα, έχει κάποιους τραυματίες αλλά εμείς ήμασταν καλύτερη ομάδα.

Δίκαια πήραμε τη νίκη. Τώρα έχουμε το ματς με τον Αρκαδικό, ένα παιχνίδι, που θα πάμε να κερδίσουμε, όπως κάνουμε τον τελευταίο καιρό

Στην Αθήνα με τον Εθνικό, ήταν το τελευταίο παιχνίδι που χάσαμε. Μας πείραξε, γιατί χάσαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Εκεί είχαμε κάνει ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, όμως στο β` μέρος είχαμε κάνει πολλά λάθη. Κοιτάξαμε μετά το επόμενο. Δεν κρατήσαμε κάτι, ούτε θέλαμε να δείξουμε κάτι. Σεβαστήκαμε τον Εθνικό, είναι μια καλή ομάδα και την κερδίσαμε.

Βγήκε το πάθος στην άμυνα, στους αιφνιδιασμούς, γυρίσαμε τη μπάλα, βάλαμε μεγάλα σουτ.

Ημασταν 100% συγκεντρωμένοι.  Ηταν ο πρώτος τελικός όπως είπε ο κόουτς. Κρατήσαμε το αήττητο στην έδρα μας και συνεχίζουμε.

*Τα όσκαρ της 19ης αγωνιστικής

Έπεσε η αυλαία της 19ης αγωνιστικής στην Α2 Εθνική Κατηγορίας, με το superbasket.gr να σας παραθέτει τους κορυφαίους της…

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ:

1. Ιβάν Βουκαντίνοφ (Λιβαδειά)

Δεν παίζει «1», αλλά για τις ανάγκες της πεντάδας… τον βάζουμε στη θέση του πλέι μέικερ. Ο πολύπειρος γκαρντ πήρε στις πλάτες του τη Λιβαδειά, με δεδομένη την πολύ σημαντική απουσία του Γιάννη Γκαγκαλούδη και τα κατάφερε μια χαρά! Τι έκανε στο Λαύριο ο Βουκαντίνοφ; Μέτρησε 25 πόντους και ήταν εκείνος που έβαλε το νικητήριο τρίποντο από απόσταση περίπου 10 μέτρων!

2. Κωστής Δέδες (Παγκράτι)

Πολύ σημαντική νίκη πήρε το Παγκράτι στην έδρα του Ερμή. Εκ των κορυφαίων ο Κωστής Δέδες που πέτυχε συνολικά 24 πόντους και έξω από τη γραμμή του τριπόντου είχε 5/7 σουτ. Ακόμα, μοίρασε 5 τελικές πάσες, οδηγώντας το Παγκράτι εκ του ασφαλούς στο θετικό αποτέλεσμα.

3. Αλέξης Κυρίτσης (Δόξα Λευκάδας)

Μεγάλη εμφάνιση από τον Αλέξη Κυρίτση. Ο πολύπειρος γκαρντ έχει… φάει με το κουτάλι τα παρκέ και στα δύσκολα ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά για τη Δόξα Λευκάδας. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου πέρασε από τη Βέροια και ο Κυρίτσης τελείωσε το ματς με 36 πόντους (9/18 δίποντα), 14 κερδισμένα φάουλ και 4 ασίστ. Τι άλλο να κάνει;

4. Βαγγέλης Καράμπουλας (Καβάλα)

Η Καβάλα ήταν το φαβορί κόντρα στον Εθνικό (σ.σ. δεν έπαιξε ο τραυματίας Δεμερτζής) και η καλή εμφάνιση του Βαγγέλη Καράμπουλα έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο των πρωτοπόρων. Ο έμπειρος φόργουορντ είχε 16 πόντους (4/4 δίποντα – 2/3 τρίποντα) και από… ανάγκη (σ.σ. πολλοί περιφερειακοί έπιασαν καλή απόδοση) τον τοποθετούμε στη θέση «4» αυτή την εβδομάδα.

5. Στέλιος Χάλαρης (ΟΦΗ)

Σπουδαία νίκη επί του Ηρακλή πανηγύρισε ο ΟΦΗ, με τον Νίκο Μποχωρίδη να κλέβει την παράσταση (20π.). Πολύ καλό ματς, όμως, έκανε και ο Στέλιος Χάλαρης, που αν και… ψηλός μέτρησε 3/4 τρίποντα (11 πόντοι συνολικά) και έδωσε πολύτιμες λύσεις στην ομάδα της Κρήτης. Παράλληλα κατέβασε 6 αμυντικά ριμπάουντ.

MVP:

Αλέξης Κυρίτσης (Δόξα Λευκάδας)

HERO OF THE NIGHT:

Ιβάν Βουκαντίνοφ (Λιβαδειά)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:

Νίκος Οικονόμου (Λιβαδειά)

Το τελευταίο διάστημα η Λιβαδειά βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και ο Γιάννης Γκαγκαλούδης είναι εκείνος που κάνει τη διαφορά. Ωραία. Τι γίνεται όμως όταν ο «Γκάγκα» λείπει; Πολλοί περίμεναν η Λιβαδειά να… καταρρεύσει στο Λαύριο, αλλά το σύνολο του Νίκου Οικονόμου πανηγύρισε ακόμα μία μεγάλη νίκη! Το βραβείο του… coach της αγωνιστικής ανήκει στον Οικονόμου.

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης