Ενωση: Στις προπονήσεις ο Νάναλι

 Ενωση: Στις προπονήσεις ο Νάναλι

Χθες το απόγευμα πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στο κλειστό της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» ο Τζέιμς Νάναλι.

Ο πολλά υποσχόμενος Αμερικανός έφτασε στην Καβάλα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Ο Νάναλι αρχικά θα κάνει κάποια τεστ, για να διαπιστωθεί σε τι φυσική κατάσταση βρίσκεται.

Εν τω μεταξύ με καθυστέρηση μιας μέρας λόγω απεργίας των αεροπορικών γραμμών στην πατρίδα του, πάτησε Καβάλα και ο Τζέρεμι Φίαρς. Αυτός θα προπονηθεί σήμερα για πρώτη φορά. Ο Κόλεμαν μάλλον θα έρθει σήμερα η αύριο ενώ στις προπονήσεις το Σαββατοκύριακο ίσως συμμετέχει και ο Στιβ Πάνος. Ο Μίτροβιτς θα έρθει στην Καβάλα στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ενδέχεται οι δυο Αμερικανοί να πάρουν μικρό χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ, που θα γίνει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με ώρα έναρξης στις 5 το απόγευμα.

Αυτό θα το αποφασίσει ο Κρις Χουγκάζ, ανάλογα με την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι κανονικά στη διάθεση του Χουγκάζ, που θα βγάλει τα πρώτα του συμπεράσματα για το ρόστερ της ομάδας. Φυσικά είναι πολύ νωρίς ακόμη για συγκεκριμένα πράγματα.

*Η Ενωση στη Βαλκανική Λίγκα

Μπροστά σε μια καινούρια πρόκληση βρίσκεται η Ενωση, που θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Βαλκανική Λίγκα.

Ανακοινώθηκε και επίσημα η συμμετοχή της. Πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στην Ελλάδα ο διευθυντής της Βαλκανικής Λίγκας Σάι Στρικς και ήρθε σε συμφωνία με τον πρόεδρο της Ενωσης Κώστα Παπακωνσταντίνου. Η συμφωνία εγκρίθηκε από την ΕΟΚ.

Στο πρωτάθλημα της Λίγκας, θα πάρουν μέρος η Λέφσκι Σόφιας από τη Βουλγαρία, η Ρίλσκι από τη Βουλγαρία, η Μπροντ από την Κροατία, η Γκαλίλ Γκιμπόα από το Ισραήλ, η Μόρναρ από το Μαυροβούνιο, η Τεόντο Τίβατ από το Μαυροβούνιο και η Μπέογκραντ από τη Σερβία. Η εκκρεμότητα που υπάρχει είναι το σύστημα διεξαγωγής.

Αν παραμείνουν στη Λίγκα 8 ομάδες, τότε θα υπάρχει 1 όμιλος και οι ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους. Οι 4 πρώτες θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο Final four. Αν οι ομάδες είναι 10, τότε θα χωριστούν δε 2 ομίλους των 5 ομάδων. Στη Β` φάση θα προκριθούν 3 ομάδες από κάθε όμιλο, μεταφέροντας αποτελέσματα από την πρώτη φάση. Οι 4 πρώτες θα παίξουν στο Final Four.

Τα παιχνίδια θα γίνονται μάλλον στα μέσα της εβδομάδας. Αν πάντως υπάρχει ένα δύσκολο παιχνίδι πρωταθλήματος για την Ενωση η για άλλη ομάδα, μπορεί να γίνει μεταφορά σε άλλη ημερομηνία.

Είναι ένας νέος θεσμός που θυμίζει λίγο το… Βαλκανικό κύπελλο ποδοσφαίρου που γινόταν παλαιότερα και είχε λάβει μέρος ο ΑΟΚ στα μέσα της δεκαετίας του `70. Βέβαια τότε δεν υπήρχε ομάδα από το… Ισραήλ. Επίσης τότε δεν είχε «χωριστεί» η Γιουγκοσλαβία.

 

Διαβάστε επίσης