Δελτίο ειδήσεων Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

 Δελτίο ειδήσεων Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το αδιέξοδο ως προς τις μαθητικές μετακινήσεις παραμένει. Χθες έφθασαν στην Π.Ε. Καβάλας 384.000 ευρώ που πρόκειται άμεσα να μοιραστούν στα ΚΤΕΛ και τα Ταξί. Αφορούν τις μετακινήσεις του Γενάρη και του Φλεβάρη φέτος. Μέσω του ΕΟΠΥΥ θα πληρωθούν οι μετακινήσεις Νοέμβρη-Δεκέμβρη 2011 αλλά το πρόβλημα πάλι δεν λύνεται. Το συνολικό χρέος του κράτους για τους μεταφορείς του Νομού Καβάλας είναι 1,4 εκ ευρώ. Τα ΚΤΕΛ και τα Ταξί ζητούν πλήρη εξόφληση και μόνο τότε η μετακίνηση των μαθητών θα είναι δωρεάν. Πληρώθηκαν χθες το μεσημέρι οι δικαιούχοι της Κοινωφελούς Εργασίας που προσελήφθησαν από τον ενδιάμεσο φορέα της Νέας Καρβάλης. Προηγήθηκε πραγματικός αγώνας δρόμου ώστε όλα να γίνουν χθες αφού σήμερα είναι πιθανό να μην λειτουργήσουν τα καταστήματα του Τ. Ταμιευτηρίου λόγω συνέλευσης των εργαζόμενων. Άνθρακες ο θησαυρός ως προς την μείωση των εισφορών στο ΤΕΒΕ. Οι νέες ειδοποιήσεις που αφορούν πληρωμές στο τέλος του μήνα περιλαμβάνουν πολύ μικρές μειώσεις, σαφώς κατώτερες του αναμενομένου. Σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία των ξενοδόχων η τουριστική κίνηση στο αεροδρόμιο της Καβάλας μειώθηκε σε σχέση με το 2011 κατά 15,18%. Τα στοιχεία αφορούν το χρονικό διάστημα από Γενάρη έως Αύγουστο του 2012.

 

Εγκαινιάζονται το πρωί νέες σχολικές αίθουσες στο Γυμνάσιο του Πρίνου. Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ δήλωσαν χθες στην Καβάλα οι διοικούντες της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε αυτά. Συζήτησαν το θέμα στο ΕΥΚ με όλους τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ στον Ν. Καβάλας. Η Ενεργειακή Αιγαίου εξασφάλισε αντίγραφο των σεισμικών δεδομένων για τον κόλπο της Καβάλας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Είναι το πρώτο και καθυστερημένο βήμα για την ανανέωση των αδειών εκμετάλλευσης που μπορεί να ολοκληρωθεί εντός του μήνα. Ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα κείμενα 5 ερωτήσεων του για θέματα της Καβάλας. Τις ερωτήσεις απευθύνει στα αρμόδια Υπουργεία. Την Δευτέρα επαναλειτουργεί το ίδρυμα Αγία Μαρίνα. Ξανάρχισε δημοτικό έργο οδοποιίας στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Ο δρόμος που θα συνδέσει την περιοχή με το Περιγιάλι είναι πιθανό να είναι έτοιμος σε έναν περίπου μήνα. Την Τετάρτη το απόγευμα συνεδριάζει στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ. Ως τότε θα έχει ορκιστεί νέα περιφερειακή σύμβουλος η Κατερίνα Γεροστεργίου. Το Οικονομικό Φόρουμ της Θράκης της κ. Καραγιάννη οργανώνει εκδήλωση στις 24 Σεπτέμβρη στην Αθήνα με θέμα τις ειδικές οικονομικές ζώνες.

 

Σήμερα το πρωί στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου πραγματοποιείται ημερίδα με θέμα το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των νηπιαγωγείων. Το απόγευμα στις 7 στην Καλαμίτσα εκδήλωση για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας. Αύριο η Θρακική Εστία τιμά την μνήμη της Παναγίας της Σηλυβριανής. Αύριο λαϊκό πανηγύρι από τον Σύλλογο Κηπούπολης Καλαμίτσας. Στο Ακόντισμα παρουσιάζονται το Σάββατο το απόγευμα 4 βιβλία με θέμα την Καππαδοκία.

 

Για την Δευτέρα μεταφέρεται η διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα του ΑΟΚ αφού σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα βρίσκεται στην Λετονία. Ο πιθανότερος νέος προπονητής του ΑΟΚ φαίνεται ότι είναι ο Κώστας Βασιλακάκης. Στον χθεσινό τελικό των 100 μέτρων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες η Αλεξάνδρα Δήμογλου τερμάτησε 4η και η Ανθή Καραγιάννη 7η. Σήμερα για την Ανθή Καραγιάννη ο τελικός του μήκους.

 

 

Διαβάστε επίσης