Εν αναμονή ο Εμπορικός Σύλλογος – Για το συλλαλητήριο και τη συνεργασία με τη νέα δήμαρχο

 Εν αναμονή ο Εμπορικός Σύλλογος – Για το συλλαλητήριο και τη συνεργασία με τη νέα δήμαρχο

Μια – δυο ημερήσιες καλοκαιρινές ανάσες οικονομικού επιπέδου μπορεί να εξασφάλισαν οι καταστηματάρχες της Καβάλας, αυτό το γεγονός όμως δεν επαρκεί για να σώσει τα προσχήματα του ταλαιπωρημένου εμπορικού κόσμου. Ο περσινός Μάης που είχε παρουσιάσει ικανοποιητική αγοραστική κίνηση δημιούργησε ευσεβείς πόθους σε πολλούς καταστηματάρχες, οι οποίοι όμως έπεσαν από τα σύννεφα όταν διαπίστωσαν ότι κατά τον αντίστοιχο φετινό μήνα η πτώση του τζίρου καταγράφηκε πολύ μεγάλη. Βεβαίως, οι καβαλιώτες έμποροι γνωρίζουν ότι το τρίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου είναι η περίοδος της καθαρής καλοκαιρινής σεζόν για την περιοχή μας. Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο είναι κάτι στο οποίο προσδοκούν οι καταστηματάρχες.
Φέτος, ούτε οι καιρικές συνθήκες δε βοήθησαν τους επαγγελματίες με δεδομένη την αστάθεια που σημειώνεται και τα συχνά μπουρίνια. Παράπονα για την τουριστική κίνηση του Μάη διατυπώνονται κι εκ μέρους των ξενοδόχων, κάτι που αποδεικνύει πως ο συγκεκριμένος τομέας λειτουργεί αλυσιδωτά. Οι πρώτοι επαγγελματίες που αντιλαμβάνονται την έλευση ή μη των τουριστών είναι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως εκείνοι που διατηρούν καφέ κι εστιατόρια.
Με προσοχή παρακολουθεί τα θέματα της Καβάλας ο Εμπορικός Σύλλογος κι όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος Βασίλης Λεμονίδης, εντός της εβδομάδας η διοίκηση θα συναντηθεί με το προεδρείο του ΤΕΕ ΑΜ προκειμένου να λάβει έγκυρη ενημέρωση για την εγκατάσταση του LNG και την όδευση του αγωγού ΤΑΡ οπότε και να πάρει επίσημη θέση. Η διοίκηση του εμπορικού κόσμου σέβεται τις εξειδικευμένες γνώσεις των αρμόδιων φορέων και αποφεύγει να μιλά δημόσια για επιστημονικά θέματα επί των οποίων δε διαθέτει επαρκή ενημέρωση.
Εάν η συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου κατά του LNG αποφανθεί ότι η αγορά θα πρέπει να κατεβάσει ρολά, τότε οι καταστηματάρχες θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όπως στο παρελθόν έπραξαν και στο συλλαλητήριο ενάντια στο λιθάνθρακα. Πάντως, ο σύλλογος δεν προσκλήθηκε στην αρχική σύσκεψη των διοργανωτών του συλλαλητηρίου και διαβάζοντας την είδηση στον τοπικό τύπο ο πρόεδρος ανέθεσε σε εκπρόσωπο της διοικήσεως να παραστεί. Η γραμματέας του συλλόγου που παρακολούθησε τη σύσκεψη ενημέρωσε το βράδυ της ίδιας ημέρας τα λοιπά μέλη για τα όσα ειπώθηκαν.
Πέραν της συγχαρητήριας επιστολής που απέστειλε ο σύλλογος στη νέα δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο Βασίλης Λεμονίδης επικοινώνησε μαζί της και τηλεφωνικά. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν για όλα τα θέματα που άπτονται στην αρμοδιότητα του δήμου Καβάλας, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ και του Εμπορικού Συλλόγου. Εξάλλου, προ ετών υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας των δύο πλευρών το οποίο εφαρμόζεται.

Διαβάστε επίσης