Συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή για το LNG

 Συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή για το LNG

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου, συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι, για περίπου μία ώρα, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των τοπικών φορέων, που ανέλαβαν να προετοιμάσουν το μεγάλο συλλαλητήριο κατά του πλωτού LNG.
Επιβεβαίωσαν την αρχική και πρώτη απόφαση, βάσει της οποίας το συλλαλητήριο θα γίνει στην Καβάλα, στις 3 Ιουλίου, στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Κωστής Σιμιτσής, ο Ζαφείρης Μυστακίδης, ο Λάζαρος Βασιλειάδης, ο Ηλίας Ιωαννίδης, εκ μέρους των συλλόγων της Καρβάλης, ο Ηλίας Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Γερομάρκος, αλλά και εκπρόσωπος του οικονομικού επιμελητηρίου. Παρουσιάστηκε ένα πρώτο σχέδιο ψηφίσματος, για το προτεινόμενο από τη ΔΕΠΑ LNG, που θα σταλθεί ηλεκτρονικά στους υπόλοιπους τοπικούς φορείς, προκειμένου αυτή να δηλώσουν τη συμφωνία με το περιεχόμενο του κειμένου.
Στην πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου μετά από πρόταση του Ζαφείρη Μυστακίδη, ορίστηκε συντονιστής της όλης προσπάθειας ο πρώην πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας, Λ. Βασιλειάδης.
Χθες έγινε καταμερισμός της ειδικής δουλειάς που θα μεσολαβήσει, μέχρι την ημέρα του συλλαλητηρίου. Αποφασίστηκε επίσης το συλλαλητήριο να προβάλλεται οργανωμένα και συστηματικά σε κάθε μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει στην πόλη της Καβάλας, μέχρι τότε.
Αποφασίστηκε για τον αγώνα κατά του προτεινόμενου LNG, να λειτουργήσει χώρος ενημερωτικού χαρακτήρα πλησίον του τουριστικού περιπτέρου στην πλατεία Κρίτωνος Κονσουλίδη.
Κάτι παρόμοιο έγινε και την εποχή που η Καβάλα έλεγε όχι στην πρόταση της ΔΕΗ για το λιθάνθρακα.
Για τη λειτουργία του ενημερωτικού αυτού χώρου θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση κάτι σαν τελετή εγκαινίων.
Η συζήτηση χθες είχε ουσιαστικό χαρακτήρα. Συζητήθηκαν πολλές λεπτομέρειες, σημαντικές ωστόσο για την προετοιμασία της κινητοποίησης που θα ενισχύσει την εκστρατεία των καβαλιωτών να δηλώσουν την αντίθεσή τους, σε ότι προτείνει, χωρίς καν τους ρωτήσει η ΔΕΠΑ.

Διαβάστε επίσης