Εν αναμονή του νέου νόμου ο Κ. Αντωνιάδης ενδιαφέρεται για το δήμο Καβάλας

 Εν αναμονή του νέου νόμου ο Κ. Αντωνιάδης ενδιαφέρεται για το δήμο Καβάλας

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες το πρωί ο καβαλιώτης δικηγόρος Κώστας Αντωνιάδης, που έχει διατελέσει αντινομάρχης και έχει δοκιμαστεί στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αναφορικά με τα κοινά του δήμου Καβάλας, αφού ο όνομά του έχει εμπλακεί σε ανάλογες συζητήσεις. Ακριβώς επειδή κατά καιρούς έχουν ειπωθεί και γραφτεί διάφορα για το άτομό του, ο κ. Αντωνιάδης χθες το πρωί δήλωσε ότι παραμένει ενεργός και σκεπτόμενος πολίτης. Επίσης, δηλώνει παρόντας, αλλά τις όποιες αποφάσεις του θα τις ανακοινώσει όταν ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις και η ψήφιση του νέου νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Αντωνιάδης πάντως έσπευσε να υπογραμμίσει ότι ο δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης και οι περιφερειακές εκλογές είναι κάτι που δεν τον ενδιαφέρει. Παράλληλα, ευχήθηκε να υπάρχει συσπείρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων ώστε να εξασφαλισθεί ένα κοινό μέτωπο και να αλλάξει χέρια η διοίκηση του δήμου Καβάλας.

Για τα πρόσφατα σχόλια υπέρ ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων έστω κι αν προέρχονται από κομματικά στελέχη, ο Κώστας Αντωνιάδης παρατήρησε: «Είναι της μόδας ορισμένοι να δηλώνουν ανεξάρτητοι εγώ ωστόσο θα συμφωνήσω με τη ρήση του Τσαρούχη, πως στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Προσωπικά δεν προήρθα από παρθενογένεση, αφού είναι γνωστό ότι ανήκω στον πολιτικό χώρο της ΝΔ, υπήρξα πολιτευτής και είμαι μέλος της. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγώ και οι συνεργάτες μου θα απευθυνθούμε αποκλειστικά σε ψηφοφόρους του συγκεκριμένου χώρου. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ψηφοδελτίου ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής όπου θα συμπεριληφθούν το δυνατόν περισσότερα κόμματα. Διότι τα προβλήματα του τόπου μας δεν έχουν κομματικό χρώμα.

Το μοντέλο του νέου νόμου των αυτοδιοικητικών εκλογών το εφαρμόζουμε επί χρόνια στο Δικηγορικό Σύλλογο αφού ο πρόεδρος δεν έχει την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου. Παρόλα αυτά, εδώ και χρόνια ο σύλλογος λειτουργεί αρμονικά και άνευ προβλημάτων στη λήψη των αποφάσεων. Άρα το νέο μοντέλο ακολουθεί τη σωστή κατεύθυνση, υπό την προϋπόθεση να προβλεφθούν κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες για την είσοδο κάποιων εκπροσώπων στο δημοτικό συμβούλιο. Όταν λοιπόν θα διευκρινιστούν απολύτως όλες οι λεπτομέρειες, τότε θα γνωστοποιήσω κι εγώ τις προθέσεις μου».

 

=

 

Διαβάστε επίσης