• 2 Μαΐου 2024,

Επίκεντρο σχολικών εκδρομών – Η πρόταση των ξενοδόχων που τονώνει την τοπική οικονομία

 Επίκεντρο σχολικών εκδρομών – Η πρόταση των ξενοδόχων που τονώνει την τοπική οικονομία

Μια τεράστια επιτυχία σημείωσε ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας κατόπιν συμφέρουσας προτάσεως που προώθησε μέσω του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να προσελκύσει στις τοπικές μονάδες μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Αθήνας στο πλαίσιο των 4μερων σχολικών τους εκδρομών. Η πρόταση που κατέθεσε ο Σύνδεσμος στα πρακτορεία της Αθήνας αφορά σε αφίξεις προ της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, συνδυάζει διαμονή σε όλα τα ξενοδοχεία της πόλης με σύντομες επισκέψεις σε Δράμα και Ξάνθη, ενώ οι υπολογισμοί κάνουν λόγο για ένα νούμερο 1.500 διανυκτερεύσεων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αντώνης Μιτζάλης μας εξήγησε ότι η προσπάθεια άρχισε πέρσι και έχει επιφέρει θετικά αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι η Καβάλα, την οποία πέρσι επισκέφθηκαν οι μαθητές της Αθήνας, προσέφερε μια καλή εμπειρία γι’ αυτό και η συνέχεια εμφανίζεται ικανοποιητικότερη. Το γεγονός ότι η Καβάλα αποτελεί μια θαυμάσια επιλογή και για τις σχολικές εκδρομές είναι ένα στοιχείο προς τουριστική εκμετάλλευση.

Το παλιότερο καθεστώς των σχολικών εκδρομών που πραγματοποιούνταν κάποτε την άνοιξη, έχει διαφοροποιηθεί και πλέον οι μαθητικές εξορμήσεις προγραμματίζονται προ των Χριστουγέννων. Η πρόταση των ξενοδόχων της Καβάλας προωθήθηκε έξυπνα σε τουριστικά πρακτορεία της πρωτεύουσας, τα οποία εξειδικεύονται στις σχολικές εκδρομές. Οι εκπρόσωποι των πρακτορείων επισκέφθηκαν την Καβάλα, έλεγξαν το τοπικό τουριστικό προϊόν μένοντας ικανοποιημένοι, ήρθαν σε επαφή με το δήμο και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, κατέγραψαν τη θετική ανταπόκριση των φορέων και υλοποίησαν τον προγραμματισμό. Η πρώτη περσινή δοκιμή τους έπεισε κι έτσι η φετινή επανάληψη θα επιφέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Ο κ. Μιτζάλης αναμένει την επαλήθευση των αίσιων προβλέψεων προκειμένου ο σχεδιασμός να συνεχιστεί. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων επισημαίνει ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, το φυσικό κάλος, η ιστορική της σημασία, το εξαιρετικό περιβάλλον που συνδυάζει τη θάλασσα με το βουνό, η βολική οδική σύνδεση με την Εγνατία, το επίπεδο του πολιτισμού της, συντελούν στο να καταστήσουν την Καβάλα ως εξαιρετικό προορισμό μιας εκπαιδευτικής σχολικής εκδρομής. Αυτά ακριβώς τα πλεονεκτήματα θα πρέπει να προβληθούν στο μέγιστο. Επιπλέον, η επίσκεψη ενός αριθμού 1.500 μαθητών σαφώς και θα τονώσει την τοπική οικονομία, εάν υπολογισθεί ότι κάθε μαθητής θα δαπανήσει τουλάχιστον 50 ευρώ στη διάρκεια της παραμονής του.

 

=

 

Διαβάστε επίσης