• 20 Απριλίου 2024,

Σημαντικές επαφές στην Αθήνα – Για τους συνδικαλιστές της ΒΦΛ

 Σημαντικές επαφές στην Αθήνα – Για τους συνδικαλιστές της ΒΦΛ

Στην Αθήνα ταξίδεψαν τρεις συνδικαλιστές της ΒΦΛ προκειμένου να συναντηθούν με κυβερνητικούς εκπροσώπους και να αποσπάσουν υποσχέσεις για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, να συναντήσουν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλη και προκειμένου να πραγματοποιήσουν επαφές με τη διοίκηση της εταιρείας, τα στελέχη της ΔΕΠΑ και του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως μας εξήγησε χθες το πρωί από την Αθήνα όπου βρισκόταν ο Ιορδάνης Παπαντίδης, την Πέμπτη οι συνδικαλιστές συνοδευόμενοι από τους βουλευτές Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Πασχαλίδη επισκέφθηκαν τον Ασημάκη Παπαγεωργίου, Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ραντεβού που είχε ορίσει ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιώργος Καλαντζής, ενώ συναντήθηκαν και με το Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Παπαγεωργίου υποσχέθηκε ότι έως το τέλος του έτους θα μειωθεί η τιμή του φυσικού αερίου σε ποσοστό 10 ή και 12%. Αυτό θα είναι φυσικά μια διευκόλυνση αλλά σίγουρα δε θα επιλύσει συνολικά το πρόβλημα. Σαφή απάντηση για τη σταδιακή μείωση του ειδικού φόρου ο κ. Παπαγεωργίου δεν έδωσε στους συνδικαλιστές της ΒΦΛ.

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση της εταιρείες, προκειμένου το εργοστάσιο της Καβάλας να επανέλθει σε συνθήκες πλήρους λειτουργίας, ο κ. Παπαντίδης εντόπισε δυσκολίες. Πληρέστερη ενημέρωση πάντως αναμενόταν το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα συναντούσαν τους εκπροσώπους της διοικήσεως.

 

 

Διαβάστε επίσης