• 3 Μαΐου 2024,

Επίσκεψη Γιαννακίδη στη Θάσο

 Επίσκεψη Γιαννακίδη στη Θάσο

Yπογράφηκε το πρωί της Δευτέρας η σύμβαση ανάληψης του έργου «Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση οδού Λιμεναρίων – Κάστρου», μεταξύ του Δήμου Θάσου και της ανάδοχης εταιρείας, «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΕ» παρουσία του περιφερειάρχη ΑΜΘ, Άρη Γιαννακίδη και του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αρχέλαου Γρανά.

Πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της Θάσου, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί στον παραδοσιακό οικισμό Κάστρο, όπου στις 18 Ιανουαρίου γιορτάζεται η μνήμη του Αγίου Αθανασίου. Η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου χαρακτηρίζεται ως ιστορικό μνημείο με υπουργική απόφαση του 1980. Είναι μια από τις παλιότερες εκκλησίες της Θάσου και υπόκειται σε προστασία από τη 12η Ανώτατη Υπηρεσία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και από το Υπουργείο Πολιτισμού. Με την κατασκευή του έργου επιτυγχάνεται η προσβασιμότητα στον παραδοσιακό οικισμό η ύπαρξη του οποίου χρονολογείται από το 1403.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ τόνισε μεταξύ άλλων:

«Φτάνουμε σήμερα σε μια αίσια αρχή. Αυτή η μεσαιωνική πόλη του νησιού μας μπορεί να γίνει ένας πόλος έλξης τόσο προσκυνηματικού όσο και ιστορικού τουρισμού. Προϋπόθεση όμως για να μπορέσει αυτό να λειτουργήσει είναι η πρόσβαση για να μπορούν να αναπτυχθούν τουριστικά καταλύματα και χώροι εστίασης, ώστε δώδεκα μήνες τον χρόνο να υπάρχει τρόπος επισκεψιμότητας. Σήμερα ευχαριστούμε την περιφέρεια ΑΜΘ αλλά και τους κατοίκους των Λιμεναρίων που συνέβαλλαν σε αυτό».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Άρης Γιαννακίδης ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Στις 18 Ιανουαρίου του 2012 είχαμε δεσμευτεί ότι θα προσπαθήσουμε ο δρόμος να ξεκινήσει να κατασκευάζεται. Να σας δηλώσω ότι δεν έχω ξαναζήσει τέτοια αγάπη για τη γιορτή του Αγίου Αθανασίου, αυτό που ως παράδοση το ζείτε εδώ στη Θάσο. Όταν μάλιστα είδα τον οικισμό, είπα πως η περιφέρειά μου έχει έναν αξιοζήλευτο τουριστικό προορισμό. Θα γίνουν όλα, γιατί έχουμε μάθει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση να συνεργαζόμαστε. Στις 18 του Γενάρη θα είμαι εκεί στο κάστρο για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την γιορτή του Αγίου Αθανασίου».

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με προϋπολογισμό 3.650.000€

 

 

Διαβάστε επίσης