• 12 Μαΐου 2024,

Επί του παρόντος δεν εκφράζεται η τοπική κοινωνία για τις εξελίξεις στην οικονομία

 Επί του παρόντος δεν εκφράζεται η τοπική κοινωνία για τις εξελίξεις στην οικονομία

Τρία χθεσινά τοπικά γεγονότα συνέδεσαν την καθημερινότητα της πόλης με τις σοβαρές πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα. Θα λέγαμε ότι από αυτά που έγιναν χθες στην Καβάλα προκύπτει ότι η τοπική κοινωνία αρκείται επί του παρόντος να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ενημερώνεται αλλά δεν εκφράζεται.

Χθες το πρωί η ΑΔΕΔΥ Καβάλας οργάνωσε απεργιακή συγκέντρωση στο διοικητήριο, παράλληλα με την 24ωρη πανελλαδική απεργία. Η προσέλευση ήταν περιορισμένη. Γενικά χθες στην Καβάλα έκαναν απεργία ελάχιστοι δημόσιοι υπάλληλοι. Εντύπωση προκάλεσε ότι το ΠΑΜΕ υποδέχθηκε στη συγκέντρωση συνδικαλιστές άλλων παρατάξεων με αποδοκιμασίες και αρνητικά σχόλια. Κατά το ΠΑΜΕ η ΑΔΕΔΥ Καβάλας δεν ήθελε ούτε τη χθεσινή απεργία, πολύ περισσότερο την συγκέντρωση. Αναλυτικό ρεπορτάζ σελίδα 2.

Χθες το απόγευμα λίγος κόσμος στην παραλία, στην συγκέντρωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησαν από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τους πολίτες γενικότερα να δηλώσουν αντίθετοι στη συμφωνία.  Εκτός από 5 έως 10 νεολαίους στο ραντεβού προσήλθαν ο Νίκος Μουρτασάγας (μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας), εκπρόσωπος του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΙΑ, συνεργάτης της βουλευτίνας Αλεξάνδρας Τσανάκα κτλ. Ο Νίκος Μουρτασάγας είπε ότι η συμφωνία πρέπει να συζητηθεί στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ κι επέμενε να στηρίζει όπως έλεγε τους 3 βουλευτές Καβάλας του ίδιου κόμματος. Γενικά η συμμετοχή των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στη χθεσινή συγκέντρωση ήταν ελάχιστη, γεγονός που δεν περίμεναν ούτε οι διοργανωτές.

Την ίδια ώρα στην πλατεία Καπνεργάτη 100 περίπου άνθρωποι του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ έκαναν δυναμική διαμαρτυρία κατά του νέου μνημονίου. Σημειώνουμε ότι χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης μεγάλη ήταν για τους προαναφερθέντες λόγους η κινητοποίηση της Αστυνομίας. Ανάμεσα στην παραλία και την πλατεία Καπνεργάτη έβλεπες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, της ομάδας ΟΠΚΕ, του τμήματος, της Ασφάλειας και φυσικά της Τροχαίας. Ώρες ώρες πίστευε κάποιος ότι η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν μεγαλύτερη από αυτή των διαδηλωτών τόσο στη πλατεία όσο και στη παραλία.

Χθες από το πρωί οι πληροφορίες για τους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ήταν ίδιες με αυτές των προηγούμενων ημερών. Ο Τάκης Εμμανουηλίδης φέρονταν αποφασισμένος να ψηφίσει τα μέτρα, όχι όμως οι Τσανάκα-Ιωαννίδης.

Διαβάστε επίσης