• 7 Μαΐου 2024,

Επανέρχεται ο πεζόδρομος στην οδό Δοϊράνης

 Επανέρχεται ο πεζόδρομος στην οδό Δοϊράνης

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής συνεδρίασε στο δημαρχείο η επιτροπή κυκλοφορίας του Δήμου Καβάλας. Τα θέματα στην ημερήσια διάταξη ήταν περισσότερα από είκοσι (20). Τα πιο πολλά απ΄ αυτά στηρίζονταν σε αιτήματα πολιτών και δη επαγγελματιών. Από τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής ξεχωρίζει η απόφαση που έλαβε η επιτροπή να επανέλθει στο θέμα της πεζοδρόμησης τμήματος της οδού Δοϊράνης, από την οδό Ομονοίας μέχρι την οδό Καράνου.

Είναι ένα θέμα για το οποίο έχουνε γίνει πολλές συζητήσεις τα προηγούμενα χρόνια. Η επιτροπή αποφάσισε να επανέλθει η πεζοδρόμηση με συγκεκριμένους όμως όρους, με δοκιμαστικό χαρακτήρα του μέτρου.

Ειδικότερα θα εφαρμοσθεί πεζοδρόμηση του προαναφερθέντος τμήματος στην οδό Δοϊράνης, πιλοτικά μόνο τις αργίες, για τους επόμενους δύο μήνες.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο και να εφαρμοσθεί δοκιμαστικά το μέτρο, πρέπει εκτός από την επιτροπή να πάρει σχετική απόφαση και το δημοτικό συμβούλιο, όπου πλέον μεταφέρεται για έγκριση η απόφαση της επιτροπής.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής συζητήθηκαν πολλά αιτήματα ιδιωτών, πολιτών, επαγγελματιών, για παραχώρηση θέσης στάθμευσης. Η επιτροπή απάντησε σε όλα αρνητικά. Θα ξαναβγεί όμως το θέμα προκειμένου υπό προϋποθέσεις τέτοια αιτήματα που μέχρι τώρα απορρίπτονταν από την επιτροπή, να γίνονται δεκτά.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση της Παρασκευής η επιτροπή απάντησε αρνητικά σε αίτημα τράπεζας, έξι αιτήματα επαγγελματιών και σε ένα αίτημα συλλόγου τα γραφεία του οποίου βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Αποφάσισε επίσης να επεκταθεί η ελεγχόμενη στάθμευση στην οδό Δαγκλή, στην κάθοδο του δρόμου και στο τμήμα, από την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Φιλίππου.

Η ελεγχόμενη στάθμευση επεκτείνεται στην οδό Βενιζέλου, στο βόρειο πεζοδρόμιο από το δημοτικό κήπο μέχρι την οδό Δαγκλή, επεκτείνεται επίσης στην Ομόνοια, από τα παλιά δικαστήρια μέχρι την οδό Δοϊράνης, στην αριστερή πλευρά του δρόμου.

Η επιτροπή μετά από πρόταση της δημοτικής αστυνομίας ασχολήθηκε με το χώρο που έγινε χώρος στάθμευσης μπροστά από το παλιό δικαστήριο. ‘Ηθελε να εφαρμόσει κι εκεί ελεγχόμενη στάθμευση. Διαπιστώθηκε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, καθώς ο χώρος μπροστά από το παλιό δικαστήριο, όπου κάποιοι εγκαταλείπουν αυτοκίνητα και κάποιοι άλλοι σταθμεύουν μόνιμα, είναι χώρος που ανήκει στα δημόσια κτήματα.

Συζητήθηκαν τα κυκλοφοριακά δεδομένα, στη συνοικία της Παναγίας, επί της οδού Θεοδώρου Πουλίδου. Υπάρχει πρόταση για ελεγχόμενη στάθμευση επτά μέρες την εβδομάδα, από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ, με εξαίρεση φυσικά των μονίμων κατοίκων. Ήδη στην οδό Θ. Πουλίδου τα πράγματα έχουνε αποφορτισθεί. Η δημοτική αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των μονίμων κατοίκων, δηλαδή να τους δώσει κάρτες ελεύθερης στάθμευσης, για περισσότερα από ένα αυτοκίνητα.

 

 

Διαβάστε επίσης