• 8 Μαΐου 2024,

Ο Θόδωρος Καλλιοντζής στις φήμες για πόθεν έσχες – καταθέσεις

 Ο Θόδωρος Καλλιοντζής στις φήμες για πόθεν έσχες – καταθέσεις

Την Παρασκευή το πρωί ο πρώην νομάρχης Θεόδωρος Καλλιοντζής, δημοτικός σύμβουλος σήμερα, υποψήφιος δήμαρχος το 2010, μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής. Αφορμή για τις δηλώσεις του, το επεισόδιο που έγινε την προηγούμενη βραδιά, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τον Κωστή Σιμιτσή. Με αφορμή αυτό το γεγονός, η συζήτηση επεκτάθηκε από τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου σε προσωπικά θέματα του Θ. Καλλιοντζή.

Ο πρώην νομάρχης είπε στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής, για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου: «Ο δήμαρχος είπε βαριές κουβέντες. Άφησε υπονοούμενα, κατά των προηγούμενων διοικήσεων των λασπόλουτρων. Τον ρώτησα λοιπόν, τι έκανε σε συνέχεια εκείνης της αναφοράς του. Μου είπε ότι είμαι υπόνομος κι ότι στο πρόσφατο δικαστήριο, κλαψούριζα απολογούμενος. Επέρριψε ευθύνες στο δικηγόρο του Δήμου, γιατί δεν προχώρησε η υπόθεση, με τις προηγούμενες διοικήσεις των λασπόλουτρων. Ο δήμαρχος έχει κάλυψη από την πρόεδρο Άννα Σπανδώνη. Αυτό είναι πολιτικά άνανδρο. Μονίμως επιλέγει να αλλάζει θέμα συζήτησης. Τώρα προετοιμάζομαι να τον ρωτήσω τι συμβαίνει με την έρευνα που έκανε για την στέγη του κλειστού κολυμβητηρίου. Γιατί αλήθεια σταμάτησε η έρευνα για τα λασπόλουτρα; Μήπως σταμάτησε γιατί σκάλωσε σε δικό του άνθρωπο; Τι έγινε η έρευνα για τις ευθύνες που υπάρχουν στο έργο της στέγης του κολυμβητηρίου; Μήπως πάλι σκαλώσαμε σε κάποιον φίλο του; Πρέπει να σας πω ότι με βρίζει στα καλά καθούμενα κι εγώ άνθρωπος είμαι θ΄ απαντήσω».

Σχετικά με την πρόσφατη δικαστική απόφαση, αθώωσης του Θόδωρου Καλλιοντζή, στο τριμελές Καβάλας, ο πρώην νομάρχης είπε στην ίδια συνέντευξη, ότι «η αλήθεια με τον καιρό αρχίζει και φαίνεται. Θα έλεγα ότι στο δικαστήριο αθωώθηκα μετ΄ επαίνων».

Για την υπόθεση Μπουδακίδου, είπε ειδικότερα: «Σας το λέω κατηγορηματικά. Σύμφωνα με τα όσα λέει ο νόμος έχω ευθύνη. Δεν έχω όμως καμιά συμμετοχή. Κάποια πράγματα σ΄ αυτή την υπόθεση φαίνεται ότι έγιναν στραβά».

Μιλώντας εμμέσως πλην σαφώς για τους συνεργάτες του, όταν ήταν νομάρχης, που εμπλέκονται κι αυτοί στην υπόθεση Μπουδακίδου, είπε ότι «κάποιοι δεν ήξεραν, ενδεχομένως –δήλωσε – κάποιοι να έδειξαν αμέλεια».

Ο Θ. Καλλιοντζής στο συγκεκριμένο σημείο της συνέντευξης είπε με νόημα: «Μέχρι τώρα σε ότι κατηγορήθηκα αθωώθηκα πανηγυρικά. Ότι κι αν γίνει από δω και πέρα θα αφορά μόνο τον τύπο κι όχι την ουσία».

Η συζήτηση με τον πρώην νομάρχη συνεχίσθηκε κι άλλο. Έφτασε στις φήμες που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις οποίες θα είναι κατηγορούμενος για δηλώσεις πόθεν έσχες, φήμες που εμπλέκουν και τις καταθέσεις στις τράπεζες, αφού τον εμφανίζουν να έχει πολλά χρήματα αποταμιευμένα.

Ο Θ. Καλλιοντζής είπε στη συνέντευξη ότι οι καταθέσεις του αφορούν ποσό από 90 – 110 χιλιάδες ευρώ. Γι΄ αυτά που λέγονται ότι θα οδηγηθούν στο δικαστήριο, είπε: «Θα είναι μία καλή ευκαιρία να βγει η καθαρότητά μου. Θα βγω αλώβητος και πεντακάθαρος. Αν υπάρχει θέμα, είναι τυπικό».

Στη συνέχεια των δηλώσεών του, είπε ότι οι γονείς του έβαλαν τον ίδιο και την αδελφή του συνδικαιούχους σε τραπεζικό τους λογαριασμό, χωρίς ο ίδιος κι η αδελφή του να υπογράψουν, δηλαδή να γνωρίζουν αυτή την εξέλιξη. «Τότε – είπε – δεν ήταν υποχρεωτικό να υπογράφουμε κι εμείς. Έβαζαν και στα εγγόνια τους χρήματα».

Για τις φήμες ότι δεν κατέθεσε δηλώσεις πόθεν έσχες, είπε ότι η αρμόδια υπηρεσία ισχυρίζεται ότι μια – δυο χρονιές δεν έλαβε τις δηλώσεις του. Αυτό δεν είναι αλήθεια, σχολίασε.

Συμπλήρωσε δε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες ερεύνησαν όλα όσα έχουν σχέση με τον ίδιο, περιουσιακά στοιχεία, καταθέσεις σε τράπεζες.

Στο τελευταίο ερώτημα της συνέντευξης για το τι θα κάνει από πολιτικής πλευράς, ο Θ. Καλλιοντζής είπε: «Πολιτικά είμαι όρθιος. Κάνω υπομονή, περιμένω. Θα φύγουν όλες οι σκιές».

 

 

Διαβάστε επίσης