Επανέρχονται οι φήμες για μείωση εισιτηρίων

 Επανέρχονται οι φήμες για μείωση εισιτηρίων

Ούτε χθες εκτέλεσε δρομολόγια στη γραμμή της Κεραμωτής, το φέρυ μπωτ της εταιρίας «Όσιος Δαβίδ», «Στέλιος Φιλιάγκος». Η κατάσταση ήταν και παραμένει συγκεχυμένη. Το λιμεναρχείο Καβάλας, ακόμη και χθες το μεσημέρι, δεν ήταν σε θέση ν΄ ανακοινώσει πότε το φέρυ μπωτ θα μπει στα δρομολόγια. Είναι πιθανό ν΄ αρχίσει δρομολόγια σήμερα. Είναι πιθανό ν΄ αρχίσει να εκτελεί δρομολόγια το Σάββατο 21 Ιουνίου. Όπως εξηγούν αξιωματικοί του λιμεναρχείου το φέρυ μπωτ «Στ. Φιλιάγκος» περιμένει από την Αθήνα πιστοποιητικά ασφαλείας τα οποία είναι άγνωστο πότε θα εξασφαλίσει. Μόλις τα εξασφαλίσει αμέσως μετά θ΄ αρχίσει τα δρομολόγια.
Από χθες Τετάρτη 18 Ιουνίου, τα δρομολόγια στη γραμμές του Πρίνου και της Κεραμωτής, επανήλθαν στην προηγούμενη τους κατάσταση, δηλαδή έπαυσε να ισχύει η προσωρινή μείωση. Έτσι υπάρχει αύξηση δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου, ενώ η αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή της Κεραμωτής, δεν φαίνεται επί του παρόντος, καθώς τουλάχιστον τέσσερα δρομολόγια, μένουν κάθε μέρα ανεκτέλεστα λόγω του ότι δεν έχει εμπλακεί σε αυτά το φέρυ μπωτ «Στ. Φιλιάγκος».
Τώρα που όλα δείχνουν ότι πλησιάζει η ώρα να εμπλακεί στα δρομολόγια η καινούρια εταιρία επανέρχονται δριμύτερες οι φήμες, περί μείωσης των τιμών των εισιτηρίων, τόσο από την ΑΝΕΘ, όσο και από ΝΕΚ. Λέγεται μάλιστα ότι και οι δύο εταιρίες έχουν καταθέσει τις νέες τιμές εισιτηρίων, μειωμένες σε σχέση με τις υφιστάμενες και περιμένουν έγκριση, είτε από το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας, είτε από το λιμεναρχείο Καβάλας.
Σε γενικές γραμμές η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στο νομό Καβάλας παρουσιάζει μεγάλη κινητικότητα, αλλά για να οριστικοποιηθεί και να συγκεκριμενοποιηθεί η καινούρια κατάσταση πρέπει πρώτα να αρχίσει να εκτελεί δρομολόγια , είτε στον Πρίνο, είτε στην Κεραμωτή, το φέρυ μπωτ «Στ. Φιλιάγκος».

Διαβάστε επίσης