• 5 Μαΐου 2024,

Επισκέπτες από το Χιούστον των ΗΠΑ

 Επισκέπτες από το Χιούστον των ΗΠΑ

Στην πόλη της Καβάλας, ειδικότερα στην περιοχή του λιμανιού και στο κέντρο, στα καταστήματα κινήθηκαν χθες το πρωί Αμερικανοί τουρίστες, στο πλαίσιο περιοδείας τους στη Βόρεια Ελλάδα. Επρόκειτο για ηλικιωμένους Αμερικανούς, άνδρες και γυναίκες, που ήρθαν στην Καβάλα με λεωφορείο.
Βρίσκονται σε 12ήμερη εκδρομή στην Τουρκία και τη Βόρεια Ελλάδα, έχουν όμως ξεκινήσει από το Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα από τα όσα είδαν στην Καβάλα. Θαύμασαν περιοχές που δεν ήξεραν, τις φωτογράφισαν χρησιμοποιώντας τις δικές τους μικρές και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.
Οι αμερικανοί τουρίστες που έτυχαν θερμής υποδοχής από τους καβαλιώτες επαγγελματίες, ξεχώριζαν από τους υπόλοιπους τουρίστες που χθες έτυχε να φιλοξενεί η πόλη μας. Όλοι είχαν κρεμασμένα στο λαιμό τους καρτελάκια, όπου αναφέρονταν το όνομα του τουριστικού γραφείου που πραγματοποιεί την εκδρομή και το όνομα καθενός τουρίστα.
Δεν είχαν πρόβλημα προσαρμογής. Ήταν ιδιαίτερα ομιλητικοί με τους κατοίκους της πόλης. Έσπευδαν πάντως να εξηγήσουν ότι από την εκδρομή τους την οποία κάνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι περιοχές της Ελλάδας, παρά της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης