• 17 Μαΐου 2024,

Επισκέψεις στο ΚΔΑΠ

 Επισκέψεις στο ΚΔΑΠ

Άρχισαν τη Δευτέρα, συνεχίστηκαν χθες, ολοκληρώνονται σήμερα, επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Καβάλας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με ειδικές ανάγκες, που είναι η σημερινή.

Μαθητές από δημοτικά σχολεία της πόλης, έπαιξαν με τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο. Χθες μάλιστα υπήρξε και μουσική εκδήλωση, εθελοντική παρουσία και διασκέδαση των παιδιών από τους εκπροσώπους και μουσικούς του ιδιωτικού ωδείου Νεάπολις.

Το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης Ν. Καβάλας δημιουργήθηκε το Μάιο του 2003. Σήμερα φιλοξενεί 25 παιδιά, από το Δήμο Καβάλας, το Δήμο Παγγαίου και το Δήμο Νέστου. Λειτουργεί κανονικά αφού η κρίση δεν επηρέασε την προσφερόμενη υπηρεσία. Τελεί υπό την ευθύνη της Δημωφέλεια, η οποία και τα χρόνια της κρίσης δεν περιόρισε καθόλου τα χρήματα που διαθέτει για τη λειτουργία του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης.

Τα παιδιά με ιδιόκτητο λεωφορείο μεταφέρονται στο κέντρο το πρωί και αναχωρούν από αυτό νωρίς το μεσημέρι. Η διευθύντρια Ζήσα Μισσιριάν είπε τα εξής: «Επηρεαζόμενοι από κάποιες δράσεις των προηγούμενων ετών σκεφτήκαμε αυτή τη χρονιά λιγάκι να δραστηριοποιηθούμε κάπως διαφορετικά. Να τους καλέσουμε στη δικιά μας φωλιά και να τους εντάξουμε στα προγράμματα που κάνουν τα παιδιά καθημερινά εδώ. Τους έχουμε χωρίσει σε διαφορετικές δράσεις. Οι ομάδες είναι μικρές. Δηλαδή θα λειτουργήσουμε σαν βοήθεια – σπίτι, να το πω έτσι, ο ένας θα βοηθάει τον άλλον, έχουμε κοινό αποτέλεσμα».

ΕΡ: Αυτό το παιχνίδι έγινε χθες;

ΑΠ: «Ναι. Καλεσμένο ήταν το 18ο Δημοτικό σχολείο. Θέλω να πιστεύω πως έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Στην αρχή ήταν λογικό που ήταν κάπως παγωμένα, δεν ήξεραν τι θ΄ αντιμετωπίσουν, στο άγνωστο, αλλά μετά βλέποντας τα πρόσωπά τους, διέκρινα την ικανοποίηση».

ΕΡ: Ποια είναι τα νέα του κέντρου;

ΑΠ: «Είναι δύσκολο ερώτημα αυτό. Βαδίζουμε προς το καλύτερο πιστεύω με τον πήχη το 2015 να είναι ψηλότερα».

 

Διαβάστε επίσης