• 17 Μαΐου 2024,

Ψηφίζουν οι δικηγόροι του νομού

 Ψηφίζουν οι δικηγόροι του νομού

Αρχισε χθες, ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα, στα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας, η διαδικασία του δημοψηφίσματος που γίνεται ταυτόχρονα στους δικηγορικούς συλλόγους όλης της χώρας.

-Αποδέχεσαι το σχέδιο του κώδικα πολιτικής δικονομίας; Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο καλούνται ν΄ απαντήσουν οι δικηγόροι του νομού.

Εάν το αποδέχονται απαντούν, ναι, επιλέγοντας το σχετικό ψηφοδέλτιο.

Αν όμως δεν το αποδέχονται, απαντούν αρνητικά, έχοντας τη δυνατότητα να προτείνουν τις μορφές κινητοποίησης είτε αποχή διαρκείας, είτε στοχευμένη αποχή, είτε αποχή περιορισμένης διάρκειας.

Οργανωτικά η διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου προετοίμασε το δημοψήφισμα περιμένοντας μέχρι και σήμερα το απόγευμα, όσο το δυνατόν περισσότερους δικηγόρους στα γραφεία του συλλόγου.

Ο πρόεδρος Θανάσης Αθανασίου, είπε τα εξής: «Μετά από σχετική απόφαση της ολομέλειας και συμπληρωματική της συντονιστικής επιτροπής όλοι οι δικηγόροι της Καβάλας – και της Ελλάδος εννοείται  – θα προσέλθουν σε δημοψήφισμα σχετικά με τον κώδικα πολιτικής δικονομίας. Τα ερωτήματα μέσα από αυτό το δημοψήφισμα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένα. Αν δηλαδή οι Έλληνες δικηγόροι αποδέχονται το σχέδιο του κώδικα πολιτικής δικονομίας, όπως προτείνεται, αυτό είναι το ένα ψηφοδέλτιο. Το άλλο είναι, εάν δεν το αποδέχονται και υπάρχει μία επιλογή για πρόταση μορφής κινητοποιήσεων εφόσον δεν αποδέχονται τον κώδικα πολιτικής δικονομίας.

Η διενέργεια αυτού του δημοψηφίσματος το οποίο για πρώτη φορά γίνεται σε εφαρμογή σχετικής διάταξης του κώδικα περί δικηγόρων, διεξάγεται στις 2 και στις 3 Δεκεμβρίου, από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 7.00 το απόγευμα και στις 3 του μηνός, μετά τις 7.00 το απόγευμα θα βγούνε τα αποτελέσματα, τα οποία θα σταλούνε στην κεντρική συντονιστική επιτροπή στην Αθήνα, προκειμένου να ανακοινωθούν με τη μορφή των πανελληνίων αποτελεσμάτων πάνω σ΄ αυτό το δημοψήφισμα».

ΕΡ: Εσείς καλείτε τους συναδέλφους σας να συμμετάσχουν φυσικά;

ΑΠ: «Εννοείται ότι καλούμε όλους τους δικηγόρους της Καβάλας να συμμετέχουν σ΄ αυτή τη διαδικασία και θα είναι η πρώτη φορά – όπως προανέφερα – σε εφαρμογή αυτής της διάταξης για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και θεωρήθηκε αναγκαία αυτή η διεξαγωγή, υπό τις παρούσες συνθήκες, προκειμένου να έχουμε μία άμεση, νωπή και συντονισμένη και μαζική απόφαση του χώρου των δικηγόρων, σχετικά με το προτεινόμενο νομοσχέδιο το οποίο θα πρέπει να αποσυρθεί και να επανασυζητηθεί από το υπουργείο δικαιοσύνης».

 

Διαβάστε επίσης