• 7 Μαΐου 2024,

Επιστημονική διημερίδα ΤΕΙ – Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 Επιστημονική διημερίδα ΤΕΙ – Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Δύο εκπρόσωποι του ΤΕΙ Καβάλας, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Εμμανωλούδης και ο καθηγητής Δημήτρης Μαδυτινός, συνάντησαν τους δημοσιογράφους. Μίλησαν σε αυτούς για την επιστημονική διημερίδα που γίνεται αύριο και μεθαύριο, στο ξενοδοχείο LUCY, με θέμα «Περιβάλλον, Αθλητισμός, Τουριστική Ανάπτυξη, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Είναι η πρώτη συνεργασία του ΤΕΙ Καβάλας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ειδικότερα με το τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως είπε ο Δημ. Εμμανωλούδης η διημερίδα είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες. Ο Δημ. Μαδυτινός είπε στους δημοσιογράφους ότι η ιδέα άρχισε ως μία απλή διημερίδα, εξελίχθηκε όμως ως ένα μεγάλο και διεθνές συνέδριο. Γι΄ αυτό κι ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν και εργάζονται για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση αυτής.

Στην έναρξη της διημερίδας, ημέρα Πέμπτη 4 Απριλίου, στις 10.00 το πρωί, πέρα από τους χαιρετισμούς, θα βραβευτούν η Ανθή Καραγιάννη, η Αλεξάνδρα Δήμογλου και ο βετεράνος δημοσιογράφος της Καβάλας, Κώστας Κουγιουμτζόγλου.

Ακολουθούν διάφορες εισηγήσεις σε θέματα που είναι τοπικού ενδιαφέροντος, δημιογραφικού, αναπτυξιακού και τουριστικού περιεχομένου. Μεταξύ των εισηγητών είναι πολλοί καθηγητές – δημοσιογράφοι του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Δημοσθένης Μπρούσαλης, ο πρώην υπουργός Χρήστος Αηδόνης, αλλά κι ο πρόεδρος των αθλητικογράφων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, Γιάννης Δάρας.

Για τη διημερίδα το ΤΕΙ Καβάλας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

 

Επιστημονική διημερίδα με θέμα «Περιβάλλον, Αθλητισμός Τουριστική Ανάπτυξη και ΜΜΕ» οργανώνεται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΣΔΟ του ΤΕΙ Καβάλας σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Στο πλαίσιο της Διημερίδας ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και αθλητές θα παρουσιάσουν εισηγήσεις σχετικά με το συσχετισμό και την αλληλεξάρτηση μεταξύ των τεσσάρων τομέων (Αθλητισμού – Περιβάλλοντος – Τουρισμού και ΜΜΕ).

Η ευεργετική επίδραση της άθλησης στην ύπαιθρο, η ανάπτυξη του εναλλακτικού και του αθλητικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια, η διάδοση της περιβαλλοντικής δημοσιογραφίας και Παιδείας, η αναγκαιότητα ενίσχυσης της οικολογικής συνείδησης των νέων καθώς και η προβολή σπουδαίων αθλητικών γεγονότων είναι μερικά από θέματα που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της Διημερίδας.

Σε μία χώρα όπως την Ελλάδα που έχει φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όπου υπάρχουν οι 4 εποχές του χρόνου, που διαθέτει πληθώρα ορεινών και παραθαλάσσιων τουριστικών θέρετρων, που μπορούν να αποτελέσουν μέρη φυσικής και υπαίθριας άσκησης, δεκάδων αθλημάτων, η ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης του τουριστικού τομέα θεωρείται εξ ορισμού αναγκαία. Ειδικά όταν εν μέσω κρίσης ο τουρισμός παραμένει η μοναδική7 πηγή εσόδων για το κράτος, οι συνασπισμένες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου θα πρέπει να εργαστούν προς την παραπάνω κατεύθυνση. Και φυσικά ο ρόλος των ΜΜΕ σε αυτή την περίπτωση είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Οι εργασίες της διημερίδας θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο LUCY της Καβάλας, την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις 10.00 π.μ. έως τις 18.00 μ.μ. και την Παρασκευή 5 Απριλίου από τις 10.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ.

 

 

Διαβάστε επίσης