• 28 Μαρτίου 2024,

Επιστολή Κουγιουμτζόγλου για την Ένωση Καταλανωτών

 Επιστολή Κουγιουμτζόγλου για την Ένωση Καταλανωτών

Επιστολή Κουγιουμτζόγλου για την Ένωση Καταλανωτών

 

Πήραμε και αναρτούμε την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητή «Πρωϊνή», το Φλεβάρη του 2012 πήρα μέρος στις εκλογές της Ένωσης Καταναλωτών. Στην ψηφοφορία για το νέο Δ.Σ. πήρα θέση αναπληρωματικού. Μετά όμως από την αδικαιολόγητη αποπομπή της κ. Κορίνας Πρασά και την παραίτηση της κ. Χριστίνας Ραμπότα από το Δ.Σ. κλήθηκα τηλεφωνικά αρχικά να συμπληρώσω το Δ.Σ. Να σημειώσω ότι το κλίμα για τις δύο κυρίες έγινε δύσκολο στο Δ.Σ. Ο λόγος; Ίσως η σωστή κριτική που ασκήσανε στο προηγούμενο Δ.Σ. και κυρίως στην πρόεδρο κ. Γεροστεργίου.

Με e-mail ενημέρωσα μεταξύ των άλλων το Δ.Σ. ότι: «Αρνούμαι την πρόσκληση για συμμετοχή στο Δ.Σ. γιατί μου είναι αδύνατο να καθίσω απέναντι από την Γεροστεργίου». Αυτό έγινε στις 4 του Μάη και νομίζω ότι το «όχι» μου ήταν ξεκάθαρο. Επί πλέον ζήτησα εξηγήσεις γιατί δε μου έγινε γνωστή απόφαση επιπληξης της Ένωσης προς το άτομό μου πράξη αντικαταστατική που την έμαθα από τοπική εφημερίδα!

Στις 6/6/2012, 16/7/2012 και στις 28/7/2012, πήρα τρία e-mail που με καλούσανε σαν μέλος του Δ.Σ. σε συνεδριάσεις! Αντιλαμβάνεστε την έκπληξή μου. Σκέφτηκα λοιπόν ότι για να συμπληρωθεί το 7μελές ως ορίζει το καταστατικό Δ.Σ. προκειμένου να νομιμοποιήσουν σοβαρές και οικονομικές αποφάσεις. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, όλες αυτές οι αποφάσεις είναι άκυρες. Αποφάσεις που έχουν να κάνουν:

1.Με την κοινωφελή εργασία κι όλοι γνωρίζουν τι έγινε σ΄ αυτήν τη διαδικασία που ανάγκασε την παρέμβαση του ΑΣΕΠ.

2.Την πρόσληψη προσωρινού υπαλλήλου για τη θέση της γραμματειακής υποστήριξης όσο διαρκεί το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας.

3. Την απόφαση πληρωμής του συζύγου της προέδρου για την όποια εργασία προσφέρει στο πρόγραμμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Μέχρι τις 31/12/2012 ο σύζυγος εισέπραξε 7.680 ευρώ όχι από τον φορέα που θα έδινε τα χρήματα αλλά από το ταμείο της Ένωσης χωρίς να καταθέσει επίσημα και από την εφορία παραστατικά (αποδείξεις, παροχής υπηρεσιών) και αυτό είναι που φωνάζουμε 16 τώρα μήνες! Και το φωνάζουμε επτά μέλη που ζούμε από κοντά τα της Ένωσης.

Να πω ότι το καταστατικό απαγορεύει την όποια οικονομική παροχή σε μέλος της.

*Την διαχειριστική επάρκεια της Ένωσης απαραίτητο στοιχείο για τη λειτουργία της κοινωφελούς εργασίας. Όλα αυτά τα κατέθεσα στην Ένωση αλλά και σε φορείς που είναι πιο πάνω από την ίδια για να προστατέψω τον εαυτό μου από οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Και κυρίως οικονομικό. Έχουμε λοιπόν μία Ένωση παράτυπη για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη που αποφασίζει όμως όπως τον καταρτισμό των πινάκων στην κοινωφελή εργασία. Έχουμε μία Ένωση μακριά από τα προβλήματα τα καθημερινά που βιώνουν οι καταναλωτές. Έλεγχοι δηλαδή στις ανεξέλεγκτες αυξήσεις των καταναλωτικών αγαθών. Του πετρελαίου και της βενζίνης. Μία Ένωση που σχεδόν καθημερινά αντιμετωπίζει την οργή πολλών υπερχρεωμένων νοικοκυραίων που πλήρωσαν τον Πασχαλίδη αλλά μάταια περιμένουν την προβλεπόμενη διαδικασία. Ο ίδιος όμως πήρε τα χρήματα. Γιατί δεν τα επέστρεψε; Γιατί δηλώθηκαν ως εγγραφή και συνδρομή στην Ένωση. Βολικό. Να θυμίσω ότι για κάθε οικονομικό ζήτημα υπεύθυνοι είναι η πρόεδρος και ο ταμίας (άρθρο στο καταστατικό).

Να πω τέλος άλλο ένα βολικό σημείο. Στην Ένωση δεν λειτουργεί από συστάσεως της το 1995, ελεγκτική επιτροπή αν και στο παρελθόν το θέμα μπήκε επιτακτικά και μάλιστα γράφτηκε και σε πρακτικό Δ.Σ.

Ποιος άραγε εκθέτει την πρόεδρο όπως συχνά δηλώνει; Όχι βέβαια ένα μέλος που της κάνει κριτική.

Με εκτίμηση

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ

 

 

 

Διαβάστε επίσης