• 6 Μαΐου 2024,

Επιστολή στο Δήμαρχο Παγγαίου – Οι γονείς ζητούν μέριμνα για τα αδέσποτα

 Επιστολή στο Δήμαρχο Παγγαίου – Οι γονείς ζητούν μέριμνα για τα αδέσποτα

Την ακόλουθη επιστολή απέστειλαν οι γονείς του 2ου Δημοτικού σχολείου στον Δήμαρχο Παγγαίου σχετικά με το πλήθος των αδέσποτων σκυλιών που έχουν κατακλύσει την Ελευθερούπολη:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, ως εκπρόσωποι των γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης αλλά και ως ενεργοί πολίτες του τόπου μας, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των γονέων των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο μας, πήραμε την πρωτοβουλία και ζητούμε και τη δική σας βοήθεια να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας για τα σκυλιά που περιφέρονται στους δρόμους της πόλης μας, προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση.

Τα προβλήματα βέβαια προκαλούνται κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών από το σχολείο, η οποία συνοδεύεται από πολύ φόβο και κλάματα. Υπήρξαν περιστατικά όπου κάποια σκυλιά πλησίασαν τα παιδιά με περιπτώσεις επαφής και όλους τους πιθανούς και προφανείς κινδύνους, όπως το να μεταφέρουν κάποια ασθένεια ή να τα δαγκώσουν (και φυσικά τα περιττώματα των ζώων είναι μία εστία μόλυνσης για όλους).

Αυτός σαφώς ο κίνδυνος δεν αφορά μόνο κατά τις σχολικές ώρες αλλά και στις υπόλοιπες ώρες της ημέρας όπου τα παιδιά παίζουν στους δρόμους ή κινούνται για τις δραστηριότητές τους. Και το πρόβλημα θεωρούμε ότι θα ενταθεί τώρα το χειμώνα όπου τα αδέσποτα σκυλιά θα δυσκολευτούν πολύ να βρουν την τροφή τους από τους συμπολίτες μας ή από τα αποφάγια που πετιούνται σε διάφορα σημεία της πόλης και η προφανής και εύκολη ανεύρεση τροφής θα είναι τα παιδικά κολατσιό στα χέρια των παιδιών.

Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει η επιθυμία θανάτωσης των σκυλιών. Θεωρούμε πως υπάρχουν ανθρώπινες και νόμιμες λύσεις για αυτό το πρόβλημα, ενδεχομένως σε συνεργασία και με τη φιλοζωική οργάνωση του τόπου μας. Ενδεχομένως η φύλαξή τους σε κάποιο περιφραγμένο χώρο του δήμου σε συνδυασμό με στείρωση αυτών, θα ήταν μία καλή λύση, καθώς κάθε χρόνο πολλαπλασιάζονται και το πρόβλημα ουσιαστικά δεν λύνεται και καθίσταται δύσκολη τόσο η επιβίωσή τους όσο και η καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Με την παρούσα επιστολή επισυνάπτονται εγγράφως οι σύμφωνες γνώμες των γονέων των παιδιών του σχολείου μας.

Σας ευχαριστούμε και ευελπιστούμε στην ενεργή παρέμβασή σας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης»

 

Διαβάστε επίσης