• 6 Μαΐου 2024,

Αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ – Πανελλαδική απεργία στις 6 Νοεμβρίου

 Αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ – Πανελλαδική απεργία στις 6 Νοεμβρίου

Σε απεργιακούς ρυθμούς κινούνται για μία ακόμη φορά οι συνδικαλιστές προετοιμαζόμενοι για την κινητοποίηση της 6ης Νοεμβρίου. Την Πέμπτη θα καταφθάσει στην Καβάλα ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος προκειμένου να προετοιμάσει τις απεργιακές λεπτομέρειες στο χώρο του νοσοκομείου.

Το παράρτημα ΑΔΕΔΥ Καβάλας άρχισε από χθες τη δική του προετοιμασία, παρά το γεγονός ότι ο κλάδος έχει ήδη ενημερωθεί σφαιρικά. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου όταν και θα καταστρωθούν τα πλάνα για την κινητοποίηση της 6ης Νοεμβρίου, όπου θα μετέχουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Μπορεί ο πρωθυπουργός να ανακοίνωσε ότι δεν επίκεινται νέα μέτρα αλλά προφανώς οι εργαζόμενοι είναι πια δύσπιστοι και δεν εφησυχάζουν. Παρόμοιες δεσμεύσεις έχουν ακούσει πολλές φορές και αυτές δεν τηρήθηκαν.

Είναι γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών δε βρήκαν την πρέπουσα ανταπόκριση και συμμετοχή. Ερμηνεύοντας το φαινόμενο, ο πρόεδρος του παραρτήματος ΑΔΕΔΥ Καβάλας Τάσος Ιωαννίδης σημείωσε ότι σαφώς οι εργαζόμενοι είναι σφοδρά απογοητευμένοι από πολλές και διάφορες καταστάσεις. Οι συνδικαλιστές αντιλαμβάνονται ότι μία και μόνη απεργία δεν αρκεί προκειμένου να επανακτηθούν τα κεκτημένα που χάθηκαν. Η οικονομική εξαθλίωση που έφεραν στους πολίτες τα μνημόνια καθιστούν σκεπτικούς τους εργαζόμενους, ακόμη κι αν πρόκειται να μετέχουν σε μία 24ωρη απεργία. Οι ελληνικές οικογένειες έχουν πλέον γονατίσει εξαιτίας των δυσβάσταχτων οικονομικών τους υποχρεώσεων. Τα έξοδα που διαρκώς αυξάνονται και δεν καλύπτονται προφανώς είναι και ο βασικός λόγος που αποτρέπει τους εργαζόμενους από τη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους «να αντιπαλέψουν με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, τις νέες διαθεσιμότητες – απολύσεις στο δημόσιο που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα, τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα φοροεπιδρομής, που περιλαμβάνονται στο νέο προϋπολογισμό, καθώς και τα σχέδια για νέες οριζόντιες μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξιμες αποδοχές, τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

«H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Πανελλαδικής Απεργιακής Κινητοποίησης την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους Δημόσιους Υπαλλήλους να αντιπαλέψουν με τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, τις νέες διαθεσιμότητες – απολύσεις στο Δημόσιο που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση με την Τρόικα, τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα φοροεπιδρομής, που περιλαμβάνονται στο νέο προϋπολογισμό, καθώς και τα σχέδια για νέες οριζόντιες μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξιμες αποδοχές, τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τα Συνδικάτα Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα θα συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα για να ανατραπούν οι καταστροφικές για την κοινωνία και την οικονομία πολιτικές που υπαγορεύουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και οι δανειστές και εφαρμόζει η Κυβέρνηση».

 

 

 

Διαβάστε επίσης