Επιστροφή στον ρεαλισμό

 Επιστροφή στον ρεαλισμό

Μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την ανωτερότητα τηε Άρσεναλ στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ;

Η ομάδα του Βενγκέρ έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε αρκετά εύκολα την ομάδα του Ολυμπιακού που έπαιξε καλά αλλά ο αντίπαλος ήταν καλύτερος.

Ηταν το παιχνίδι το προχθεσινό μια προσγείωση στην πραγματικότητα και επιστροφή στον ρεαλισμό για να χρησιμοποιήσουμε και έναν πολιτικό όρο.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλός αλλα ο αντίπαλος καλύτερος.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Europa League και εμείς πάμε παρακάτω.

Παρακάτω βέβαια έχει πολύ κρύο και ένα σκηνικό άκρως χειμερινό.

΄Κανείς δεν γνωρίζει τον πραγματικό λόγο της κόντρας του Βερολίνου με την ελληνική κυβέρνηση αφού η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα σίγουρα δεν είναι ο λόγος.

Δεν νομίζω να υπάρχει ευρωπαίος που να πιστεύει οτι είναι ποτέ δυνατόν να υπάρχει πρόγραμμα χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ ;

Το ΔΝΤ είναι ο βασιλιάς αυτών των σπόρ.

Νομίζω οτι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει μια σωστή διαχείριση της συμμετοχής του ΔΝΤ και να εκμεταλευτεί ΄τα σημεία όπου το ΔΝΤ παίρνει τα κομμάτια μας και να υποβαθμίσει τα σημεία όπου στέκεται απέναντι μας με ιδιαίτερη επιμονή και εμμονή.

Ο Τσίπρας αν πρέπει να τα βάλει με κάποιους είναι με τους πολιτικούς που δώσανε την δυνατότητα την ευκαιρία και τον χρόνο να μας υποχρεώσουν σε ένα 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και να τελειώσουν την αποστολή τους.

Αν είμασαν πιο αποτελεσματικοί και αποφασιστικοί και το τελειώνομε με το πρώτο μνημόνιο σήμερα η χώρα θα ήταν ήδη σε τροχιά ανάπτυξης και πολλές απο τις αδικίες της δημοσιονομικής προσαρμογής θα είχανε αποκατασταθεί.

Εμείς όμως αντί αυτού βουλιάξαμε την χώρα στην ατολμία μας και χρειαστήκαμε οχι ένα αλλά τρία ΜΝΗΜΟΝΙΑ για να έρθουμε στα ίσα μας.

Ευτυχώς τελειώσανε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ γιατί και να θέλουμε ΄άλλο δεν έχει.

Το τρίτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ είναι και η τελευταία ευκαιρία μας για ανάκαμψη της χώρας εντός Ευρώπης.

Πάντως οι εταίροι είναι έτοιμοι με την λίστα των προαπαιτούμενων No2 και βιάζονται αν είναι δυνατόν όλα να γίνουν εντός του Δεκέμβρη έτσι ώστε απο τις αρχές του χρόνου να ξεκινήσει και η αξιολόγηση που θα μας οδηγήσει στην μείωση του χρέους.

Αυτοί οι επόμενοι δυό – τρείς μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι για την πορεία του προγράμματος και θα πρέπει να περάσουν αναίμακτα. χωρίς αναγούλες και ανατροπές.

Αν μπορέσουμε και περάσουμε τον κάβο των προαπαιτούμενων part ii νομίζω οτι ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο.

Αν πάνε όλα καλά μετά το πρώτο εξάμηνο του 2016 μπορούμε να κάνουμε πιο αισιόδοξες σκέψεις.

Να πάρουμε και μια καλή ώθηση απο τον τουρισμό το καλοκαίρι του 2016 για να μπορέσουμε να αλλάξουμε σε πρώτη φάση την ψυχολογία μας και σε δεύτερη τις οικονομικές συνθήκες.

Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η εφαρμογή του ΤΑΧΙS για την επίδομα θέρμανσης όπου τα κριτήρια για φέτος έχουν αλλάξει και πλέον το δικαιούνται αυτοί που ψωμολυσσάνε ή είναι με το ένα πόδι στο τάφο.

Έλεος ρε παιδιά.

Τα κριτήραι πλέον είναι τόσο αυστηρά που πλέον επίδομα θέρμανσης δικαιούται ο άστεγος που δεν έχει στπίτι για να πάρει πετρέλαιο οπότε και δεν πρόκειται ποτέ να πάρει πετρέλαιο.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και περιμένουμε περισσότερο κρύο την άλλη εβδομάδα αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ την άλλη εβδομάδα καθόλη την διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία θα φλερτάρει με τους 0 βαθμούς.

Το νού σας και τα μάτια σας 14.

Η ώρα του απολογισμού για το έτος που φεύγει πλησιάζει και θα πρέπει αγαπητοί αναγνώστες όταν τελειώσει οι ευχάριστες στιγμές να είναι περισσότερες απο τις δυσάρεστες.

Να είστε καλά και να είστε πάντα σε ετοιμότητα και αγρύπνηση.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει ενώ τα καλύτερα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης