Επιστροφή στο Κατάρ μέσω Καβάλας

 Επιστροφή στο Κατάρ μέσω Καβάλας

Λίγες μόνο ώρες έμεινε στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, η εντυπωσιακή θαλαμηγός, ιδιοκτησίας καταριανού αξιωματούχου. Έφθασε έξω από το λιμάνι της Καβάλας, τα ξημερώματα του Σαββάτου, Στο λιμάνι της πόλης υπήρχε αυξημένη κίνηση αφού το Σάββατο το πρωί έτυχε να είναι ταυτόχρονα σε αυτό και τα πλοία «Θεόφιλος», «Ταξιάρχης», ενώ παρουσία των δύο πλοίων έφτανε το πρωί του Σαββάτου φέρυ μπωτ από τον Πρίνο.
Ο καπετάνιος της εντυπωσιακής – πανάκριβης θαλαμηγού περίμενε υπομονετικά έξω από λιμάνι, ξαφνιάζοντας τους κατοίκους της συνοικίας της Παναγίας και των Ανατολικών συνοικιών της Καβάλας, που έβλεπαν ένα εντυπωσιακό σκάφος έξω από την πόλη. Όταν έφυγαν για τους προορισμούς τους και το φέρυ μπωτ και τα πλοία «Ταξιάρχης», «Θεόφιλος», τότε η θαλαμηγός κινήθηκε εντός του λιμανιού κι έδεσε στο σημείο που δένουν τα κρουαζιερόπλοια.
Τα μέτρα ασφαλείας που πάρθηκαν από πλευράς της εταιρίας σεκιούριτυ των λιμενεργατών και από το λιμεναρχείο Καβάλας, ήταν μέτρα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, κάτι παραπάνω από αυτό που γίνεται όταν στο λιμάνι μας έρχεται κρουαζιερόπλοιο. Άνθρωποι από κάθε σημείο της πόλης, έκριναν σκόπιμο να κατέβουν στο κέντρο της πόλης, να δούνε από πιο κοντά – όσο πιο κοντά μπορούσαν – ένα εντυπωσιακό σκάφος, που δεν δένει συχνά σε ελληνικά λιμάνια. Λέγεται για παράδειγμα ότι το συγκεκριμένο σκάφος έχει δέσει μόνο στη μαρίνα του Φλοίσβου στην Αθήνα και 2ο λιμάνι στο οποίο έδεσε είναι αυτό της Καβάλας.
Ο ιδιοκτήτης του έκανε κρουαζιέρα μαζί με φιλική του παρέα, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Ήρθε στην Καβάλα από το Άγιο Όρος, όπου εκτός από τις μονές επισκέφθηκε και την Αμμουλιανή. Την Καβάλα επέλεξε ως τελικό προορισμό της κρουαζιέρας του , προκειμένου να αναχωρήσει και να επιστρέψει στο Κατάρ λόγω του ότι από σήμερα αρχίζει η γιορτή Ραμαζάνι.
Από την πρώτη στιγμή που ήρθε το πλοίο στο λιμάνι της Καβάλας, διαδόθηκε από στόμα σε στόμα, η φήμη ότι ο ιδιοκτήτης του σκάφους επρόκειτο ν΄ αναχωρήσει με ελικόπτερο. Αυτό έγινε, όταν το μεσημέρι ένα ελικόπτερο προσγειώθηκε σε ειδικό χώρο του πλοίου. Μετά από λίγη ώρα επιβάσθηκε στο ελικόπτερο ο καταριανός αξιωματούχος, πέραξε μέχρι το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος , όπου τον περίμενε το ιδιωτικό του αεροπλάνο με το οποίο επέστρεψε στην πατρίδα του.
Την ίδια πάνω – κάτω διαδρομή ακολούθησαν οι αποσκευές του, οι οποίες μόνο περιορισμένες και λίγες δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν.
Το μεγάλο αυτό σκάφος έφυγε το μεσημέρι του Σαββάτου μπρος άγνωστη κατεύθυνση. Το 80% του πληρώματος αποτελείται από Έλληνες ναυτικούς.
Η Καβάλα βγήκε πολλαπλώς κερδισμένη από την συγκεκριμένη εξέλιξη, οι δε καταριανοί φιλοξενούμενοι του σκάφους μαζί με τον ιδιοκτήτη αυτού, έμειναν κατενθουσιασμένοι από τα όσα πρόλαβαν να δουν.
Το ίδιο πλοίο τις προηγούμενες ημέρες πριν κινηθεί προς την περιοχή της Χαλκιδικής είχε περάσει από διάφορα λιμάνια και περιοχές της Θάσου όπου κι εκεί έκανε αισθητή την παρουσία του.
Για μια ακόμη φορά η Καβάλα και η Θάσος αναδεικνύονται ως προορισμός διακοπών και για υψηλού εισοδήματος ξένους επισκέπτες της Ελλάδας.
Για όσο διάστημα το συγκεκριμένο σκάφος βρίσκονταν στην περιοχή της Καβάλας, εξυπηρετήθηκε από το γραφείο του ναυτικού πράκτορα Καβάλας, Γρηγόρη Δελή.

 

Διαβάστε επίσης