Επιτέλους έργο στο κτήριο του πρώην ΕΟΚ

 Επιτέλους έργο στο κτήριο του πρώην ΕΟΚ

Στις 9 Φεβρουαρίου δημοπρατείται με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας έργο προϋπολογισμού 550.000 ευρώ, που αφορά το κτήριο του Εθνικού Οργανισμού Καπνού, πολύ κοντά στο δημαρχείο.

Με καθυστέρηση ο Δήμος Καβάλας προχωρά στην αξιοποίηση χώρων που είναι δικοί του, ειδικότερα πολλά τετραγωνικά μέτρα σε δύο ορόφους του πολυόροφου αυτού παλιού κτηρίου.

Όταν η διοίκηση Τσανάκα ανέλαβε καθήκοντα, το Σεπτέμβριο του 2014, η διοίκησή της είχε στοχεύσει στο συγκεκριμένο έργο βάζοντάς το πρώτο σε προτεραιότητα. Η γραφειοκρατία και το γεγονός ότι πολλά πράγματα έπρεπε να εγκριθούν από την αποκεντρωμένη, έκανε και πάλι το θαύμα της. Έτσι το έργο ωρίμασε περίπου 12 μήνες μετά με αποτέλεσμα να δημοπρατείται στις 9 Φεβρουαρίου.

Η εργολαβία προβλέπει επισκευές, κατασκευές, χωματουργικά, καθαιρέσεις, σκυροδέματα, τοιχοποιΐες, υδραυλικά, ηλεκτρικά δίκτυα και λοιπές άλλες κατασκευές.

Αφού το έργο ολοκληρωθεί η διοίκηση Τσανάκα ισχυρίζεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, τότε ο σχεδιασμός θα περάσει στην επόμενη του φάση, δηλαδή στην ενεργειακή αναβάθμισή του.

Αν το έργο αυτό δεν ενταχθεί και δεν χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα, τότε όπως το έργο που θα δημοπρατηθεί στις 9 Φεβρουαρίου, θα γίνει με χρήματα του Δήμου, ουσιαστικά με χρήματα της ΣΑΤΑ.

Ο Δήμος Καβάλας με απόφαση του πρώην περιφερειάρχη Μιχάλη Αγγελόπουλου, από το μεγάλο κτήριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού (ΕΟΚ), έχει στην ιδιοκτησία του τον 2ο και τον 3ο όροφο.

Κάποιοι όροφοι ανήκουν στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας και κάποιοι άλλοι στο ελληνικό δημόσιο.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης