Επιτέλους ας βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά …

 Επιτέλους ας βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά …

Εγώ πάντως συμφωνώ απόλυτα με τον Σάντος όσο αφορά τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την Κόστα Ρίκα.
Η σημερινή μέρα – είπε- είναι για εμάς ημέρα θλίψης.
Και συνέχισε λέγοντας οτι και ο ίδιος και οι παίκτες είχανε πιστέψει οτι η ομάδα θα περνούσε και το εμπόδιο της Κόστα Ρίκα.
Εμείς οι έλληνες φίλαθλοι το θέλαμε μέχρι και να αρχίσει το παιχνίδι και όσο περνούσε η ώρα και η μπάλα παιζότανε το πιστεύαμε.
Το πιστεύαμε γιατί είμασταν καλύτεροι και γιατί το αξίζαμε.
Μπορεί κάποιοι να λένε οτι και μέχρι εδώ που φθάσαμε είναι επιτυχία και να αλλάζουν πλευρό αλλα δεν είναι έτσι.
Σίγουρα είναι επιτυχία η συμμετοχή μας και μόνο σε μια τέτοια σπουδαία διοργάνωση αλλα όταν βλέπει τι μπάλα παίζεις μέσα στο γήπεδο και οτι αποκλείεσαι απο την 8άδα απο μια ομάδα αγωνιστικά κατώτερη τότε σε πιάνει όντως θλίψη και κατάθλιψη.
Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και θα πρέπει κάποια στιγμή να αποκτήσουμε και θράσσος για να μπορούμε πλέον με αξιώσεις να κυνηγάμε αυτό το καλύτερο.
Η επιτυχία της συμμετοχής σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου δεν πρέπει να αποτελεί μαξιλαράκι για την πορεία μας σε αυτό.
Τρελλένομαι όταν ακούω κάποιους να λένε : Εντάξει και μέχρι εδώ που φτάσαμε επιτυχία είναι …
Αυτό το σκεπτικό μας κράτησε τόσα χρόνια πίσω και δεν μας άφησε να διεκδικήσουμε τα καλύτερα.
Όπως αποδείχτηκε απο τις συμμετοχές μας σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις των τελευταίων ετών μπορούσαμε αλλα δεν τολμούσαμε να βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά.
Σας πληροφορώ οτι η Εθνική αν περνούσε και την Κόστα Ρίκα θα στρίμωχνε στην συνέχεια της διοργάνωσης και την Ολλανδία γιατί πλέον οι παίκτες μας θα είχανε την ψυχολογία του Ρόκι Μπαλμπόα.
Χάσαμε ένα παιχνίδι που βάση της εικόνας των δύο ομάδων μέσα στο γήπεδο έπρεπε να έχουμε πάρει και για τον λόγο αυτή η Δευτέρα ήτανε μια μέρα θλίψης.
Το γεγονός οτι πήραμε μέρος σε αυτήν την σπουδαία διοργάνωση είναι σίγουρα μεγάλη ιστορία αλλα δεν μπορεί να αποτελεί το χάπι της αντιβίωσης για οτι μας συμβαίνει.
Άλλο η συμμετοχή μας στο Μουντιάλ και άλλο ο αποκλεισμός μας απο μια ομάδα που στην κυριολεξία πατήσαμε μέσα στο γήπεδο.
Παρόλα αυτά είναι χρέος μας να πάμε παρακάτω και θα πάμε.
Άλλωστε όπως συνηθίζουμε να λέμε και απο αυτή την σελίδα τα καλύτερα είναι αυτά που έρχονται.
Πολλά σχόλια έχει προκαλέσει η στάση του Σάντος που άφησε την ομάδα στην Βραζιλία μετά τον αποκλεισμό της απο την Κόστα Ρίκα και έφυγε κακήν κακώς για την Πορτογαλία απο όπου έκανε δηλώσεις και τα έβαλε με παίκτες που ήθελαν να βάλουν ένα ιστορικό γκόλ παρά να παίξουν για την ομάδα και το σύνολο.
Αυτή τους η επιθυμία μας οδήγησε σε πολλές λανθασμένες επιλογές κατα την διάρκεια του αγώνα.
Και έτσι να είναι ο Σάντος είχε την υποχρέωση να προστατεύσει το πρεστίζ της ομάδας και να κρατήσει αυτές τις δηλώσεις για τον ευατό του ειδικά σε μια τέτοια ΄δύσκολη στιγμή για την Εθνική.
Είναι σα να δίνει μια κλωτσιά στην καρδάρα με το γάλα και το χύνει όλο.
Μετά απο μια τέτοια υπερπροσπάθεια είναι κρίμα το ταξίδι αυτό να τελειώνει με αυτόν τον τρόπο.
Ολοι πληγωθήκαμε , όλοι στεναχωρεθήκαμε αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να τα διαλύσουμε όλα.
Αυτή Εθνική θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τον Σάντος.
Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.
΄Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και πονηροί.
Σίγουρα θα πάμε καλύτερα τους επόμενους μήνες και το δεύτερο 6μηνο του 2014 που θα δούμε και την ανάπτυξη δειλά – δειλά να μας χτυπά την πόρτα.
Αύριο το πρωί ραντεβού στην ίδια ΄σελίδα.
με το 1 με το 2 με το 3 :
ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης