• 6 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Αυτές τις μέρες ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης καταγγέλλει απόπειρα (πολιτικού;) εκβιασμού που δέχθηκε ανάμεσα στη πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών του Μάη. Εμπλέκει το όνομα γνωστού δημοσιογράφου- πρώην (μεγαλό)εκδότη ο οποίος με πρόσχημα την αποκάλυψη ενός δήθεν σκανδάλου, προσπάθησε να τον πιέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το συγκεκριμένο θέμα είναι περισσότερο γνωστό στην πρωτεύουσα, δεν φαίνεται να έφθασε αναλυτικά στην επαρχία. Εδώ μόνο κάτι ακούσαμε…

Επειδή παντού αυτά τα πράγματα είναι ίδια, αντιγράφουμε ένα ενδιαφέρον απόσπασμα δήλωσης του κ. Σακελλαρίδη: «Το τέλος αυτού του τύπου της δημοσιογραφίας είναι ζήτημα δημοκρατίας κι αφορά κατά τη γνώμη μου πρωτίστως την κοινωνία και τους πολίτες και δευτερευόντως τα κόμματα». Συμφωνούμε κι επαυξάνουμε. Αμέσως μετά ο κ. Σακελλαρίδης συμπληρώνει: «Δεν ενέδωσα και δεν πρόκειται να ενδώσω σε τέτοιες πρακτικές. Από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να μην συνδιαλλαγούμε με όσους επιδιώκουν τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής και την επιβολή του νόμου της ζούγκλας. Η επίθεση αυτών των μηχανισμών που παραπέμπουν σε μεθόδους παρακράτους και πολιτικού περιθωρίου, εμφανιζόμενες μάλιστα με δήθεν δημοσιογραφικό μανδύα, στοχεύει στη χειραγώγηση τη δική μου και του κόμματός μου. Αυτοί οι όροι δημόσιας συζήτησης δεν πρέπει να γίνουν ανεκτοί ούτε για εμένα, ούτε για κανέναν πολίτη. Τέτοιες σκοτεινές πρακτικές δε θα επικρατήσουν στην πολιτική ζωή. Η Αριστερά δεν εκβιάζεται».

Το χρονικό διάστημα που ο δρόμος από το Νοσοκομείο προς τον Άγιο Λουκά ήταν κατά το ήμισυ κλειστός – επιτρέπονταν μόνο η άνοδος- είχαν τοποθετηθεί αρκετές προειδοποιητικές πινακίδες στον άλλο δρόμο. Αυτόν από την Καβάλα προς τον Άγιο Σίλα. Το εγχείρημα απέτυχε παταγωδώς κι ο ίδιος δρόμος ξανάγινε διπλής κυκλοφορίας. Οι πινακίδες που ενημερώνουν για το αντίθετο- όσους ανεβαίνουν προς τον Άγιο Σίλα- φυσικά και έμειναν στη θέση τους. Στέλνουν στους οδηγούς ένα μήνυμα κυκλοφοριακής φύσεως το οποίο δεν ισχύει.

Οι ίδιες πινακίδες είναι κάτι σαν ανάμνηση της προεκλογικής περιόδου, της εποχής που στον Δήμο Καβάλας πίστευαν ότι το έργο διαπλάτυνσης του δρόμου Νοσοκομείο- Άγιος Λουκάς τελειώνει. Τελικά το μόνο που τελειώνει στην ίδια περιοχή είναι το έργο που εκτελεί ο Δήμος Καβάλας αλλά για την Ιερά Μητρόπολη. Αυτό ναι, δεν εξελίσσεται κανονικά. Τρέχει. Το κτίριο των παλαιών ΚΑΤΕΕ θα γίνει γηροκομείο πολύ σύντομα.

Πέταξαν χθες πρώτη φορά πάνω από την Καβάλα τα δύο αεροπλάνα τύπου Πετζετέλ. Αεροπλάνα κατ’ ανάγκην πυροσβεστικά. Με αυτή τη πρώτη δοκιμαστική πτήση έστειλαν το γνωστό μήνυμα που αφορά την άφιξη τους. Κάθε Καλοκαίρι έρχονται και πιο αργά. Δεν φταίει ουδείς άλλος από την οικονομική κρίση. Στο τέλος- αν δεν αλλάξει κάτι- θα έρχονται αρχές Αυγούστου και θα μένουν λίγες μόνο εβδομάδες.

Χθες ήταν στην Καβάλα ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου. Αφού μίλησε για τη συνεργασία του σώματος με το ΤΕΙ, ρωτήθηκε για τα θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας. Δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως. Είπε όμως και το εξής καταπληκτικό: «Ένα προβληματάκι που αντιμετωπίζουμε και ήδη το αντιμετωπίσαμε σε μερικές πρόσφατες πυρκαγιές είναι αυτό που έχει σχέση με τις εκλογές στη τοπική αυτοδιοίκηση κι αφορά όσους έχασαν. Έχουν λίγο φύγει μακριά μας. Τους καλούμε να γυρίσουν κοντά μας γιατί η προστασία του περιβάλλοντος είναι πρόβλημα όλων κι όχι μόνο του νέου ή του παλιού δημάρχου».

Έγινε τις προάλλες στο Τριμελές Καβάλας. Υπόθεση αναβλήθηκε λόγω μη εμφάνισης των μαρτύρων. Μηνυτής και κατηγορούμενος ήταν παρόντες κανονικά. Το δικαστήριο τιμώρησε τους μάρτυρες που απουσίαζαν αυστηρά. Όχι μόνο με το προβλεπόμενο πρόστιμο των 150 ευρώ στον καθένα αλλά και με τα έξοδα δίκης. Που σημαίνει επιπλέον 200 περίπου ευρώ. Κατόπιν τούτου την επόμενη φορά οι μάρτυρες δεν θα είναι απλά μάρτυρες αλλά και κατηγορούμενοι ταυτόχρονα. Θα πρέπει να πείσουν το δικαστήριο ότι απουσίαζαν δικαιολογημένα ώστε να γλιτώσουν το πρόστιμο.

Σκανδιναβός πολυεκατομμυριούχος ήρθε στην Καβάλα για διακοπές, όπως έγινε πρόσφατα και με τον Εμίρη του Κατάρ. Ο φιλοξενούμενος της πόλης έφθασε στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» με το αεροπλάνο του, μετά επιβιβάστηκε στο ιστιοφόρο του κι αρχικά κινήθηκε προς τη Θάσο. Πλησίασε την Καβάλα για να δει το αεροπορικό σόου, το δε εντυπωσιακό σκάφος του έγινε αντιληπτό όσο ήταν αγκυροβολημένο πολύ κοντά στο Φιδονήσι. Κι ύστερα μας λένε για πλωτό LNG…

Ο λεγόμενος ποιοτικός τουρισμός στην Καβάλα και τη Θάσο κάνει ειδικά φέτος αισθητή τη παρουσία του, όμως η ΔΕΠΑ έχει άλλα σχέδια που αφορούν το μέλλον της περιοχής. Τελικά όπως και να το προσεγγίσει κάποιος το θέμα διαπιστώνει ότι δεν βγαίνει. Δεν μπορεί να συνυπάρξουν τέτοια τουριστική κίνηση με ένα θαλάσσιο βενζινάδικο.

Διαβάστε επίσης