• 16 Μαΐου 2024,

Επιτέλους η ΠΕ Καβάλας αποζημιώνεται

 Επιτέλους η ΠΕ Καβάλας αποζημιώνεται

Τον Ιούλιο του 2013, άγνωστοι κουκουλοφόροι είχαν τοποθετήσει γκαζάκια στα αυτοκίνητα της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, που ήταν σταθμευμένα στην πυλωτή από την πλευρά της οδού Ερυθρού Σταυρού. Όλοι θυμούνται ότι εκτός από εκρήξεις προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά, που κατέστρεψε οχήματα, προκάλεσε ζημιές σε υπηρεσιακά οχήματα, προκάλεσε ζημιές ακόμα και στο κτήριο του διοικητηρίου.

Από την επόμενη μέρα, η περιφερειακή ενότητα Καβάλας προσπαθεί όλες τις ζημιές να μην τις επιβαρυνθεί αλλά να τις πληρώσει το κράτος. Αυτό γίνεται τώρα, καθώς τώρα λύθηκαν γραφειοκρατικά προβλήματα, ολοκληρώθηκαν γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Με αφορμή το περιστατικό της Καβάλας αποδείχθηκε ότι μέχρι τότε δεν υπήρχε το απαραίτητο νομικό πλαίσιο, ώστε σε τέτοια περιστατικά που θεωρούνται τρομοκρατικές ενέργειες, οι περιφέρειες ν΄ αποζημιώνονται από το κράτος. Κατατέθηκε κοινή υπουργική απόφαση που ισχύει όχι μόνο για τις ζημιές στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, αλλά για κάθε ανάλογο περιστατικό σε όλη την Ελλάδα.

Ο Θ. Μαρκόπουλος που πήρε την εκκρεμότητα από τον προηγούμενο αντιπεριφερειάρχη κατάφερε να την ολοκληρώσει και να ζητήσει από το κράτος αποζημίωση 105.000 ευρώ. Αν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, με δεδομένο ότι γραφειοκρατικά προβλήματα δεν υπάρχουν πια, τα χρήματα αυτά είναι πιθανό να μπούνε στο ταμείο της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, τις επόμενες εβδομάδες.

Σαν από σύμπτωση πάντως ή από  δείγμα αισιοδοξίας ότι τα χρήματα έρχονται, άρχισαν χθες στο ίδιο σημείο εργασίες ελαιοχρωματισμού. Εξωτερικά βάφεται το κτήριο του διοικητηρίου, από υπαλλήλους της περιφερειακής ενότητας.

 

Διαβάστε επίσης