• 6 Μαΐου 2024,

Εργολάβοι δημοσίων έργων σε κίνηση

 Εργολάβοι δημοσίων έργων σε κίνηση

Σε κίνηση ήταν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι χθες αρκετοί εργολάβοι του νομού Καβάλας. Σχεδόν την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκαν τρεις μεγάλες δημοπρασίες δημοσίων έργων δύο στην ΔΕΥΑΚ και μία στο Δήμο Καβάλας.

Ειδικότερα δημοπρατήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, η αποπεράτωση του βρεφονηπιακού σταθμού στην οδό Λυσιμάχου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,6 εκατ. ευρώ. Την συμφερότερη προσφορά κατέθεσε η εταιρία του κ. Μαγκαφίνη που πρόσφερε έκπτωση 12,5%. Κατατέθηκαν τρεις ακόμη προσφορές από τους κ. Τσακίρη, Ιακωβίδη και την εταιρία «Δημήτριος Α.Ε».

Έτσι την αποπεράτωση του βρεφονηπιακού σταθμού στην οδό Λυσιμάχου, έργο που έμεινε στη μέση εδώ και αρκετά χρόνια θα αναλάβει να εκτελέσει ο αρχικός ανάδοχος του.

Στη ΔΕΥΑΚ Καβάλας οι εργολάβοι που συγκεντρώθηκαν για τις δύο δημοπρασίες ήταν σαφώς περισσότεροι. Δημοπρατήθηκε το αποχετευτικό δίκτυο Φιλίππων – Κρυονερίου έργο με προϋπολογισμό 2.880.000 ευρώ και το αποχετευτικό Αμυγδαλεώνα – Δάτου – Πολυστύλου, έργο με προϋπολογισμό 1.880.000 ευρώ.

Το πρώτο έργο πήρε με έκπτωση 37% περίπου η εταιρία του κ. Στυλιανίδη ενώ συνολικά κατατέθηκαν 4 προτάσεις.

Το δεύτερο έργο πήρε με την ίδια έκπτωση 37% η εταιρία του κ. Σκορδαλού και συνολικά κατατέθηκαν 6 προτάσεις.

 

Διαβάστε επίσης