Ετοιμαστείτε να ζήσουμε ένα φοβερό Φθινόπωρο …

 Ετοιμαστείτε να ζήσουμε ένα φοβερό Φθινόπωρο …

Καλημέρα καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο.

Το έχω πεί και ήρθε η ώρα να το γράψω κιόλας οτι δηλαδή φέτος το Φθινόπωρο θα είναι πάρα πολύ καλό και θα κοντραριστεί με την Άνοιξη για την καλύτερη εποχή του χρόνου.

Το Φθινόπωρο έχει μια γλυκιά μελαγχολία και δεν ξέρω αλλα τα χρόνια της κρίσης ταιριάζει απόλυτα στην ψυχολογία του έλληνα και ιδιαίτερα φέτος που όλοι έχουμε αρχίσει να αισθανόμαστε οτι δεν θα αργήσει το πρώτο φώς στην άκρη του τούνελ να φανεί.

Είναι δύσκολα , είναι ζόρικα αλλα τίποτα δεν είναι μόνιμο.

Και τα καλά και τα κακά έχουμε ημερομηνία λήξης και να ξέρετε οτι και για αυτό που ζούμε η ημερομηνία λήξης πλησιάζει.

Βέβαια αυτές οι γραμμές αισιοδοξίας γράφονται σε μια εποχή που είμαστε έτοιμοι να “μασίσουμε” και να “καταπιούμε” άλλη μια δέσμη μέτρων λιτότητας που σύμφωνα με τον Σαμαρά θα είναι και τα τελευταία για πολλούς και διαφόρους λόγους που όλοι γνωρίζετε γιατί ζείτε στην Ελλάδα και οχι στο Νέο Δελχί.

Το ερώτημα είναι απλό και είναι το εξής :

Αυτή η τελευταία δέσμη , αυτό το τελευταίο πακέτο μέτρων θα αφήσει τίποτα όρθιο όσο αφορά την αξιοπρέπεια του έλληνα πολίτη ή θα τα διαλύσει όλα σαν ένα ακόμα τσουνάμι ;

Και τα γράφω αυτά γιατί εδώ και μερικούς μήνες για τους περισσότερους έλληνες πλέον δεν μιλάνε για ζόρι και περιορισμό αλλα επιβίωση.

Και καλό θα είναι τα μέτρα να ανακοινωθούνε οσο τον δυνατόν γίνεται γρηγορότερα για να μην έχουμε αυτό το φάντασμα των υποτιθέμενων σεναρίων να γυρνάει πάλι πάνω απο το κεφάλι μας.

Να βγεί η κυβέρνηση που τα αποφάσισε και να πεί οτι αυτά είναι τα μέτρα βάζοντας τέλος στην αβεβαιότητα και την θολούρα που έτσι και αλλιώς έχει γίνει μόνιμο φαινόμενο στην καθημερινή ζωή του έλληνα.

Οσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα θέλουμε να βλέπουμε με καθαρή ματιά αυτά που ζούμε και αυτά που μας έρχονται.

Η θολούρα και η αβεβαιότητα είναι όπλα των κερδοσκόπων που μας θέλουν ξαπλωμένους στο καναβάτσο έτοιμοι να πετάξουμε λευκή πετσέτα.

Πλέον έχουμε καταλάβει οτι θέλουν αλλα δεν μπορούν να μας διώξουν απο την Ευρώπη και το ενιαίο νομισμα οι εταίροι μας και για αυτό το γυρίζουν το παραμύθι τις τελευταίες εβδομάδες κάνοντας δηλώσεις συμπάθειας προς τους έλληνες πολίτες που όλοι αναγνωρίζουν οτι οι θυσίες που κάνουν δεν έχουν προηγούμενο.

Πιστεύω οτι έπαιξε πολύ στο μυαλό τους το σενάριο της εξόδου της χώρας αλλα δεν τους βγήκε αν και το παιδέψανε πολύ.

Δεν μας θέλανε , δεν μας θέλουν και δεν θα μας θέλουν αλλα δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς αφού αν φύγει η Ελλάδα την επομένη η Ευρώπη θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

Το θελήσανε το πιστέψανε, θέλανε να το κάνουν πράξη αλλα τους σταματήσανε οι πραγματιστές της ένωσης που είδανε οτι τα νούμερα ήτανε εις βάρος τους και οτι αν αφήνανε το πάθος να υπερισχύσει της λογικής η Ευρωπαϊκή Ένωση θα περνούσε στην ιστορία.

Και όλα αυτά παιχτήκανε μέσα στο καλοκαίρι.

Απο την ημέρα της πρότασης του δημοψιφήσματος απο τον Γιώργο Παπανδρεόυ οι εταίροι προετοιμαζότανε για έξοδο της Ελλάδας και όταν το καλοκαίρι κάνανε την πρόβα τζενεράλε και δεν τους βγήκε αρχίσανε να τα γυρνάνε.

Να ξέρετε και είμαι σίγουρος για αυτό οτι αν μπορούσανε θα μας είχανε πετάξει έξω χωρίς μά και ταραμά.

Δηλαδή αυτά που λέγανε κατα καιρούς οι έλληνες πολιτικοί που είχανε αλισβερίσια μαζί τους οτι και καλά δεν αστειεύονται δεν ήτανε ψέμματα.

Απο εδώ και πέρα ίσως να αρχίσουν να αστειεύονται που έχουν καταλάβει ακόμα και πιο φανατικοί διώκτες της Ελλάδας οτι δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα μέσα.

Το θέμα είναι οτι τώρα που θα αρχίσουν αυτοί να αστειεύονται έχουμε χάσει εμείς το χιούμορ μας αφού δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα μέτρα και πλέον μας ζητάνε να δώσουμε απο αυτά που δεν έχουμε.

Οταν βγαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και λέει οτι τα μέτρα πονάνε καταλαβαίνετε τι γίνεται.

Τέλος πάντων καλή σας ημέρα καλή εβδομάδα και καλό Φθινόπωρο.

Γεροί να είμαστε να τα ζήσουμε και αυτά.

Γιατί οχι και

οι κληρικοί ;

Βέβαια ο Σαμαράς συναντήθηκε με τον Αρχιερπίσκοπο τον Ιερώνυμο και του είπε οτι απο όλα τα μέτρα εξαιρούνται οι παπάδες.

Δεν έχω τίποτα με τους παπάδες με τους περισσότερους απο τους οποίους εδώ στην Καβάλα διατηρώ και πάρα πολύ καλές σχέσεις αλλα δεν είναι δυνατόν αγαπητέ κ.Σαμαρά να σηκώνουν τον σταυρό της κρίσης όλοι εκτός απο τους κληρικούς που θα έπρεπε οχι να εξαιρούνται απο αυτήν την προσπάθεια και την θυσία αλλα να είναι και οι πρώτοι αφού η ζωή τους είναι αφιερωμένη στην πίστη την αγάπη και το κοινό καλό. και θα έπρεπε η δική τους καθολική συμμετοχή σε αυτήν την προσπάθεια σωτηρίας να γίνει παράδειγμα για τους πιο διστακτικούς και αδύναμους.

Γιατί να γίνεται αυτή η διάκριση ;

Δεν είναι οι κληρικοί έλληνες πολίτες ;

Και αν ο Σαμαράς πρότεινε την εξαίρεση των κληρικών θα έπρεπε ο Ιερώνυμος να αρνηθεί και να πεί οτι οχι θα πληρώσουν και οι παπάδες.

Αν ζητούσανε οι ίδιοι οι παπάδες να γίνει περικοπή για παράδειγμα και στον δικό τους τον μισθό ολες οι εκκλησίες την επομένη θα ξεχείλιζαν απο πιστούς.

Τέλος πάντων επειδή εδώ σε αυτήν την σελίδα μας αρέσουν οι καθαρές θέσεις και οχι οι υπεκφυγές σας το γράφω οτι είμαι αντίθετος με αυτήν την εξαίρεση.

Καλός καιρός

και αυτήν την εβδομάδα …

Κατά τα άλλα πάμε καλά και θα πάμε με καλό καιρό και αυτήν την εβδομάδα.

Η θερμοκρασία είναι φοβερή και κάνουμε φοβερό ύπνο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή ο καιρός θα είναι έτσι όπως ακριβώς ήτανε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Η ανώτερη θερμοκρασία στην διάρκεια της ημέρας 29 βαθμοί.

Και δεν είναι μόνο αυτή η εβδομάδα αλλα γενικότερα το φετεινό Φθινόπωρο αλλα και ο φετεινός χειμώνας θα είναι τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα ήπιοι.

Ξέρετε τι μεγάλη ανακούφιση θα είναι αυτό ;

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να προσέχετε τον ευατό σας και τους φίλους σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης