• 30 Απριλίου 2024,

Ευχές αλλά κι ετοιμότητα συνταξιούχων

 Ευχές αλλά κι ετοιμότητα συνταξιούχων

Μια διαφορετική συνέντευξη τύπου στο κατάστημα «Μιχαλάκης» στην πλατεία Καπνεργάτη δόθηκε χθες από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ. Μετά τις δηλώσεις που ήταν σύντομες προσφέρθηκε ούζο στους δημοσιογράφους, που πάντως δεν ήταν πολύ.

Το γεγονός απογοήτευσε εν μέρει τους εκπροσώπους του σωματείου που κατά τ΄ άλλα παρουσίασαν τις δράσεις του 2015 και όλα όσα σχεδιάζουν για το 2016. Ο πρόεδρος τους σωματείου Στ. Μαούνατζης προέβλεψε ότι από οικονομικής πλευράς τα πράγματα το «16 θα χειροτερέψουν. Τόνισε ότι το σωματείο κάνει και κοινωνικό έργο, στηρίζοντας τις περιόδους των εορτών οικονομικά αδύναμους συνταξιούχους, «όσους είναι στα δύσκολα» είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι το σωματείο δια του διοικητικού συμβουλίου είναι κοντά στα μέλη του, ενώ υπενθύμισε ότι το γραφείο του σωματείου που λειτουργεί κάθε πρωί, βρίσκεται στο υπόγειο της δημοτικής αγοράς.

Έγινε απολογισμός δράσεων του 2015, όπου ξεχώρισε η φιλοξενία τον Ιούνιο στην Καβάλα του Πανελλήνιου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Για το 2016 αναφέρθηκε η κοπή της πίτας που θα γίνει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, το πρωί στο ξενοδοχείο Ωκεανίς.

«Θέλουμε σ΄ αυτήν την εκδήλωση  τη γνωριμία των μελών μεταξύ τους και εγγραφή νέων μελών» είπε ο κ. Μαούνατζης που κάλεσε τους κυβερνώντες να βάλουνε νερό στο κρασί τους.

Ο γενικός γραμματέας της διοίκησης Αργύρης Κολλιός υπογράμμισε ότι με τη δράση του το σωματείο συμβάλει και στην τουριστική προβολή κι αναβάθμιση της περιοχής, καθώς με την ευκαιρία του συνεδρίου που έγινε τον Ιούνιο του «15, μοιράστηκαν στους συνέδρους έντυπα για το νομό Καβάλας, με αποτέλεσμα μήνες αργότερα συνταξιουχικά σωματεία της Ελλάδας να έρθουνε στην Καβάλα μονοήμερη ή διήμερη εκδρομή.

Απ΄ την άλλη πλευρά οι συνταξιούχοι υπενθύμισαν ότι είναι  πάντα έτοιμοι για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Το κείμενο που μοιράστηκε στους δημοσιογράφους, είναι το ακόλουθο:

 

«Θερμές ευχαριστίες από το Σωματείο μας, αλλά και την μεγάλη ικανοποίηση των γιατρών, καθηγητή νευροχειρουργό Παναγιώτη Σελβιαρίδη, τον Διαβητολόγο Μιχάλη Τιμοσίδη και τον Παθολόγο Ξενοφώντα Κροκίδη για τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου που τίμησαν με την παρουσία τους και παρακολούθησαν με ευλάβεια την εκδήλωση.

Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ στο Νομό Καβάλας είναι πάνω από 5000. Όσοι επιθυμούν να βρίσκονται κοντά στο σωματείο και να ενημερώνονται για όλες τις δραστηριότητες, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το γραφείο του σωματείου στο τηλ. 2510 222484, κατά τις ώρες εννέα με ένδεκα το πρωί, για να λάβουν την απάντηση του σωματείου μας.

Στις 17 Ιανουαρίου καλούμε τα μέλη μας να προσέλθουν στην ετήσια καθιερωμένη θρησκευτική γιορτή, στην κοπή της βασιλόπιτας στο Ξενοδοχείο Ωκεανίς.

Ακόμη το σωματείο θα διοργανώσει δωρεάν, ημερήσια εκδρομή στα μέλη του και τους καλεί να επικοινωνήσουν με το γραφείο στο 2510 222484.

Επίσης η μετάβαση των μελών του σωματείου μας στην διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 16-12-2015 είχε μεγάλη απήχηση και έδωσαν για μία φορά ακόμη όλα τα σωματεία της Βορείου Ελλάδος το παρόν στους κοινούς αγώνες, για την επιβίωσή τους που τα τελευταία χρόνια οι συντάξεις έχουν πληγεί αφάνταστα.

Ευχαριστούμε θερμότατα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που βρίσκονται πάντα κοντά στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ Ν. Καβάλας και ενημερώνουν τον κόσμο, για όλες τις δραστηριότητες που αναπτύσσει το σωματείο μας που έχει διακριθεί ως ένα από τα καλύτερα της χώρας, όπως στο Πανελλήνιο συνέδριο που διεξήχθη τον Ιούνιο 2015, μοιράστηκαν σε 80 σωματεία φυλλάδια και ένα δεκασέλιδο κείμενο που πρόβαλε το νομό μας ιστορικά, πολιτιστικά, γεωγραφικά και τουριστικά και έκανε μεγάλη εντύπωση στους συνέδρους, που ήδη διοργάνωσαν εκδρομές κάποια σωματεία.

Ακόμη το σωματείο μας στη μεγάλη κρίση που περνά ένα μέρος των κατοίκων μας, δεν μένει αδιάφορο κι έχει αποφασίσει να συμβάλει όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις του, να φανεί χρήσιμο στην κοινωνία και στο πνεύμα της αλληλεγγύης.

Τελειώνοντας καλούμε για άλλη μια φορά τα μέλη μας να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του γραφείου μας 2510 222484.

 

Διαβάστε επίσης