Ζήσε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι γιατί χανόμαστε …

 Ζήσε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι γιατί χανόμαστε …

Θυμάστε να μου πείτε απο την ημέρα που μπλέξαμε στα δίχτυα αυτού του περιβόητου μηχανισμού στήριξης, που τον λένε αν και δεν είναι έτσι ακριβώς , ποια φορά είναι αυτή που ερχόμαστε αντιμέτωποι με το δίλλημα της άτακτης χρεοκοπίας ;

Έχουμε νιώσει στο πετσί μας δύο μνημόνια και αυτό που θα περάσει εκτός απορόπτου γιατί και αυτήν την φορά ο εκβιασμός θα πιάσει θα είναι το τρίτο.

Και στα τρία ΜΝΗΜΟΝΙΑ ζήσαμε τις ίδιες καταστάσεις.

Λίγα 24άωρα πρίν την ψήφιση των μέτρων στην βουλή αντιδράσεις απο την ελληνική πλευρά και το ίδιο εκβιαστικό δίλλημα απο την πλευρά των δανειστών : Μέτρα ή χρεοκοπία και μάλιστα άτακτη.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και μέχρι την Τετάρτη που θα πάνε τα μέτρα στην Βουλή πρός ψήφιση θα ζήσουμε αυτά που ζήσαμε και τις δύο προηγούμενες φορές επί Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Το μόνο που αλλάζει είναι τα πρόσωπα αφού οι συνθήκες παραμένουν ίδιες.

Η Ελλάδα συνεχίζει να παίζει με την πλάτη στον τοίχο και απορώ με την αισιοδοξία του Σαμαρά που λέει οτι αν περάσουν τα μέτρα θα αλλάξουμε πορεία.

Οτι θα αλλάξει πορεία ακόμα περισσότερο η ζωή των ελλήνων μετά τα μέτρα είναι το μόνο σίγουρο.

Το ερώτημα πως τα μέτρα θα φέρουν την ανάκαμψη που ονειρεύεται ο Σαμαράς οταν τίποτα δεν δείχνει οτι υπάρχει αυτό η προοπτική στο βάθος του τούνελ.

Αυτή η εβδομάδα θα είναι η εβδομάδα των μέτρων και των απεργιακών κινητοποίησεων αφού και σε Πανελαδικό επίπεδο αλλα και στο τοικό θα γίνουν πολλά.

Στην Καβάλα ετοιμαστείτε σίγουρα για καταλήψεις και νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι άμυνες και οι αντοχές του ελληνικού λαού ΄έχουν μειωθεί αλλα επειδή αυτή η εβδομάδα είναι η εβδομάδα που τα περιβόητα μέτρα θα ψηφιστούνε θα υπάρξουν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.

Καλός ο καιρός και αυτήν την εβδομάδα

Κατα τα άλλα πάμε καλά και πάμε καιρικά για μια ακόμα ήπια εβδομάδα με αρκετά σύννεφα ίσως κάποιες ασθενείς βροχούλες πρός την Πέμπτη και θερμοκρασίες που θα θα αγγίξουν τους 24 βαθμούς μέχρι την Τετάρτη και τους 18 απο Τετάρτη και μετά.

Ο καιρός είναι μαζί μας και ΄μας πάει πρίμα αφού πέρσυ τέτοια εποχή είχαμε κάψει 1 τόνο πετρέλαιο.

Φέτος δεν έχουμε ανάψει ακόμα τίποτα και σφυρίζουμε αδιάφορα.

Βέβαια φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά αφού η τιμή του πετρελαίου έχει κάνει την απόκτηση του απατηλό όνειρο και έτσι οι περισσότεροι έχουν βρεί άλλους τρόπους θέρμανσης αν και αυτοί που ασχολούνται με σπίτια και τρόπους θέρμανσης υποστηρίζουν οτι σαν το πετρέλαιο τίποτα άλλο.

Και μπορεί να είναι έτσι αλλα που να το βρείς το πετρέλαιο στην τιμή που έφθασε ;

Και σαν τον air force 1 κανένα άλλο αεροπλάνο αλλα μπορείς να το χρησιμοποιείς στις πτήσεις σου ;

Μακάρι ο φετεινός χειμώνας να είναι έτσι χλιαρός για να μπορέσουμε να την βγάλουμε πιο εύκολα αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν οτι αν ο χειμώνας ο φετεινός είναι ήπιος με πολλούς νοτιάδες θα καούμε το καλοκαίρι.

Ολα παίζουν.

ΠΑΣΟΚ GAME OVER !

Οσο αφορά το ΠΑΣΟΚ νομίζω οτι διανύει την πιο δύσκολη του περίοδο απο την μέρα της ίδρυσης του και δεν ξέρω να σας πω με σιγουριά οτι θα υπάρχει και μετά την ΄ψήφιση των μέτρων αφού ο ένας μετά τον άλλο διαφωνούν με την Βαγγέλη και φεύγουν.

Και αν αυτοί που διαφωνούν και φεύγουν νομίζουν οτι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι μόνο ο Βενιζέλος κάνουν λάθος.

Ο Βενιζέλος είναι μέρος του προβλήματος και δεν ξέρω αν η αντικατάσταση του απο κάποιον άλλο θα μπορέσει να μαζέψει το κόμμα και να ανοίξει τον δρόμο της επανάκαμψης.

Ο κόσμος είναι πολύ θυμωμένος με το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει πάρει στις πλάτες του, και οχι άδικα την υπόθεση της κρίσης αφού η εικόνα του Παπανδρέου του Γιώργου απο το Καστελόριζο με φόντο ένα τρεχαντήρι να μας λέει οτι θα προσφύγουμε στον μηχανισμό στήριξης δεν σβήνει απο την μνήμη των ελλήνων.

Απο εκείνη την ημέρα ξεκίνησε ο Γολγοθάς των ελλήνων.

Η συνέχεια είναι γνωστή.

Ο Παπανδρέου μας φορτώνει τον σταυρό στις πλάτες μας και δίνει την θέση του στον Βενιζέλο που την ίδια ώρα που αποφασίζει ώς έκτακτο μέτρο το χαράτσι της ΔΕΗ ΄την ίδια ώρα κρύβει την λίστα ΄Λαγκάρντ με τους μεγαλοφοροφυγάδες στο συρτάρι του.

Αυτά είναι λάθη ασυγχώρητα.

Ο Βενιζέλος ΄έχει τελειώσει και δεν ξέρω αν μια αλλαγή της ηγεσίας του κόμματος είναι ικανή να αλλάξει το κλίμα και να σώσει το κόμμα.

Δεν το βλέπω αλλα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά να περνάτε όσο μπορείτε καλά και να προσέχετε τον ευατό σας και τους φίλους σας.

Η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα είναι δύσκολη αλλα μην ανυσηχείτε γιατί όπως λέει και ο φίλος μου ο Τάκης βαθύ σκοτάδι πρίν απο την ανατολή του ήλιου.

Να είμαστε γεροί και να αντέχουμε γιατί και τα δύσκολα και τα εύκολα έχουν ημερομηνία λήξης.

Τα λέμε και πάλι το πρωί της Τετάρτης.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης