• 13 Μαΐου 2024,

Ζήτησαν από το ΤΑΙΠΕΔ επίσπευση – Πριν το τέλος του έτους δημοπρατείται η Αλάνα

 Ζήτησαν από το ΤΑΙΠΕΔ επίσπευση – Πριν το τέλος του έτους δημοπρατείται η Αλάνα

Ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας του δήμου Παγγαίου για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, προ λίγων ημερών συνόδευσε το Δήμαρχο Βασίλη Ξουλόγη και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Δημήτρη Τζελεπάκη σε ταξίδι στην Αθήνα, προκειμένου να επισκεφθούν το ΤΑΙΠΕΔ και να συζητήσουν για την αξιοποίηση της Αλάνας στη Νέα Ηρακλείτσα. Εκείνο που ζήτησαν από τους αρμοδίους του ΤΑΙΠΕΔ ήταν η ταχύτερη δυνατή ανάπτυξη της Αλάνας, μεταφέροντας τις ανησυχίες που εκφράζει η τοπική κοινωνία, ώστε η περιοχή που δύναται να προσελκύσει τουριστικό κι επενδυτικό ενδιαφέρον επιτέλους να αξιοποιηθεί.

Αυτός θα είναι και ο μόνος τρόπος καταπολέμησης της ανεργίας, αφού κατά την άποψη του κ. Μπαταλογιάννη είναι απαράδεκτο ο δήμος Παγγαίου με τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, να παραμένει αναξιοποίητος και να μαστίζεται από την ανεργία.

Με ιδιαίτερη προσοχή άκουσαν τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ όσα τους είπαν οι τρεις άνδρες, κατεγράφησαν όλες οι παρατηρήσεις που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι του δήμου, αποδεικνύοντας ουσιαστική διάθεση συνεργασίας με την κοινωνία και γεννώντας αισιοδοξία για μια αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών.

Η Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας απαλλοτριώθηκε την περίοδο της δικτατορίας και επί σειρά ετών παραμένει αναξιοποίητη, χωρίς να προσελκύει επενδυτικό ενδιαφέρον παρά το γεγονός ότι διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις. Επιπλέον, ο χώρος έχει καταντήσει σημείο εναπόθεσης μπαζών και χώρος φιλοξενίας αθίγγανων στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ έχουν ασχοληθεί με την περίπτωση αλλά φοβόταν αντιδράσεις εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας, διότι σε ανάλογες περιπτώσεις άλλων περιοχών προκλήθηκαν προβλήματα. Οι κ.κ. Ξουλόγης, Τζελεπάκης, Μπαταλογιάννης ωστόσο ξεκαθάρισαν την επιβεβλημένη ανάγκη για εξασφάλιση ενός σοβαρού επενδυτή, τον οποίον όχι μόνο δε θα δυσκολεύσουν αλλά αντιθέτως θα στηρίξουν στα σχέδιά του. Μάλιστα, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ έθεσαν και χρονοδιάγραμμα δηλώνοντας ότι σε δύο περίπου μήνες η περιοχή θα δημοπρατηθεί. Η είδηση θεωρείται ιδιαιτέρως χαρούμενη κι ελπιδοφόρα για το δήμο Παγγαίου.

Είναι βέβαιο ότι τα 150 στρέμματα της Αλάνας δύσκολα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ακόμη κι αν η διαχείριση της έκτασης γίνονταν από τη δημοτική αρχή πάλι θα αναζητούνταν κάποια ιδιωτική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της τουριστικής αξιοποιήσεως. Εκείνο που οραματίζεται η δημοτική αρχή Παγγαίου είναι η κατασκευή μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, κάποιου ενυδρείου, κάποιου συνεδριακού κέντρου που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα της περιοχής.

 

 

Διαβάστε επίσης