• 13 Μαΐου 2024,

Ο Δήμος Παγγαίου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

 Ο Δήμος Παγγαίου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε ξενοδοχείο της πόλης συνάντηση που διοργάνωσε ο Δήμος Παγγαίου, η οποία στην πραγματικότητα ήταν εκπαίδευση εκπροσώπων ξένων χωρών.

Πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο ο Δήμος Παγγαίου είναι επικεφαλής, το οποίο έχει θέμα κάτι το ιδιαίτερο, συγκεκριμένα την εκπαίδευση λειτουργών της δημόσιας διοίκησης, κυρίως από χώρες της Μαύρης Θάλασσας (Ευξείνου Πόντου).

Συνεργάτης του Δήμου Παγγαίου για την υλοποίηση του προγράμματος ο συμπολίτης μας Γιώργος Σταμπουλής, είπε στους δημοσιογράφους:

 

«Ο Δήμος Παγγαίου εκπαιδεύει σε συνεργασία με τον οργανισμό του δημοσίου της Μαύρης Θάλασσας, λειτουργούς, σε θέματα βελτίωσης των δημόσιων υπηρεσιών. Ειδικότερα των οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά γενικότερα του δημοσίου τομέα.

Αυτό είναι ένα πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε στην αρχή του καλοκαιριού, είναι ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, μεγαλύτερο από το γενικότερο πρόγραμμα της Μαύρης Θάλασσας, και σ΄ αυτό συμμετέχει ο Δήμος Παγγαίου ως επικεφαλής. Συμμετέχουν άλλες έξι χώρες εκτός από την Ελλάδα, με έναν οργανισμό η κάθε μία και το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη μεταφορά της τεχνογνωσίας από την Ελλάδα στις χώρες αυτές, προκειμένου να γίνει μία διακρατική ομάδα ειδικών, που να μπορεί να υποστηρίξει τους οργανισμούς δημοσίου στην βελτίωση της διοικητικής τους ικανότητας».

ΕΡ: Ποιοι συγκεκριμένα συμμετέχουν;

ΑΠ: «Είναι εκπρόσωποι από αυτούς τους δημόσιους οργανισμούς, αυτών των χωρών, οι οποίοι είναι Δήμοι, είναι ο αντίστοιχος οργανισμός της περιφερειακής ένωσης Δήμων της Αρμενίας και κάποιες αναπτυξιακές εταιρίες. Συμμετέχει η Βουλγαρία, η Μολδαβία, η Ρουμανία, η Ουκρανία, η Αρμενία και φυσικά η Ελλάδα».

 

 

Διαβάστε επίσης