• 19 Μαΐου 2024,

Ζητούν λειτουργία της αγοράς την Κυριακή 28/12

 Ζητούν λειτουργία της αγοράς την Κυριακή 28/12

Έμποροι που ζητούν επίμονα η αγορά της Καβάλας να λειτουργήσει κανονικά την τελευταία Κυριακή του χρόνου, συγκέντρωσαν υπογραφές με σχετικό κείμενο το οποίο παρέδωσαν χθες στη γραμματεία του αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου.

Πρόκειται για πρωτοβουλία παράλληλη με αυτή του εμπορικού συλλόγου. Το κείμενο που συνοδεύει την επιστολή προς το Θ. Μαρκόπουλο, κείμενο που κι αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα, αφήνει αιχμές για τη στάση που κράτησε στο θέμα ο εμπορικός σύλλογος. Παρόλα αυτά ο εμπορικός σύλλογος είναι πολύ κοντά στο να ανακοινώσει πιθανώς μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη ότι οριστικά η αγορά της Καβάλας θα λειτουργήσει την τελευταία Κυριακή του έτους. Η αγορά θα είναι ανοιχτή και την Κυριακή που έρχεται 14 Δεκέμβρη και την Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα 21 Δεκέμβρη. Το email που στάλθηκε χθες είναι το εξής:

Μετά από ανακοίνωση εορταστικού προγράμματος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ τη ψευδή προφορική διαβεβαίωση ότι τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας θα είναι ανοιχτά την Κυριακή στις 28/12/2014 αγανακτισμένοι επιχειρηματίες αποφασίσαμε να δηλώσουμε εγγράφως την αντίρρηση μας στον πλέον αρμόδιο φορέα τον αντιπεριφερειάρχη Νομού Καβάλας κ.Μαρκόπουλο Θεόδωρο δηλώνοντας ενυπόγραφα την ένστασή μας.

Σας αναφέρω το παρόν έγγραφο έχει λάβει 122 υπογραφές επιχειρήσεων που δραστηροποιούνται στο κέντρο της πόλης μας. πλήρη στοιχείων των επιχειρήσεων που υπόγραψαν το παρόν έγγραφο έχει κατατεθεί και προτοκολληθεί στην αντιπεριφέρεια Καβάλας στις 9/12/2014 και ώρα 8.30 π.μ.

Σας αποστέλλω το κείμενο ατόφιο το κείμενο του εγγράφου”

Προς Αντιπεριφέρεια Καβάλας, Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη, Κ.Μαρκόπουλο Θεόδωρο.

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι έμποροι -επαγγελματίες με επιχειρήσεις εγκατεστημένες στο εμπορικό κέντρο της Καβάλας και ιδιαίτερα μεταξύ οδών Βενιζέλου- Κουντουριώτου-Ομονοίας και Αβέρωφ. ενοχλημένοι από την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το ωράριο που έχει ανακοινωθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, σας δηλώνουμε την αντίθεση μας στο να παραμένει η αγορά κλειστή την Κυριακή 28/12/2014 και ζητάμε την άμεση επέμβαση σας σε αυτήν την λανθασμένη απόφαση η οποία κατά την γνώμη μας θα φέρει σε μεγάλο οικονομικό τέλμα την μικρομεσαία επιχείρηση της πόλης μας.

Γνωρίζετε καλύτερα από εμάς πως όλοι οι γειτονικοί μας νομοί, καθώς και το μεγαλύτερο ποσοστό των νομών σε όλη την Ελλάδα θα είναι ανοιχτά την συγκεκριμένη ημερομηνία, πράγμα που δημιουργεί συγκριτικό πλεονέκτημα των άλλων περιοχών να απορροφήσουν το αγοραστικό κοινό της Καβάλας, πράγμα αθέμιτο για την πόλη μας.

Με τιμή,

Οι κάτωθι  122 Υπογεγραμμένοι

Διαβάστε επίσης