• 19 Μαΐου 2024,

Ο Δημήτρης Γόντικας υπογραμμίζει: «Κάθε πλευρά οφείλει να προασπίσει τα συμφέροντά της»

 Ο Δημήτρης Γόντικας υπογραμμίζει: «Κάθε πλευρά οφείλει να προασπίσει τα συμφέροντά της»

Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα έλαβε απόφαση εξουσιοδοτήσεως του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με τη δρομολόγηση των ενεργειών που θα καταλήξουν στην απορρόφηση της εταιρίας από την Ενεργειακή Αιγαίου. Διαφωνούν, αμφισβητούν και προσφεύγουν στη δικαιοσύνη από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ Δημήτρης Γόντικας μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ και αναφερόμενος στην απόφαση της γενικής συνελεύσεως υπογράμμισε: «Για εμάς όλη η διαδικασία είναι απόλυτα νόμιμη και νομότυπη, άρα θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης, αφού αυτό είναι ένα βασικό και σοβαρό βήμα προς την εφαρμογή του επενδυτικού μας προγράμματος».

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του νομικού συμβούλου των εργαζομένων Μάκη Βελάκη, σύμφωνα με τον οποίον εάν προχωρήσει η απορρόφηση τότε θα εξαφανιστεί το ποσοστό 33% των εργαζομένων, ο Δημήτρης Γόντικας παρατήρησε: «Εάν αυτή είναι η άποψη του νομικού συμβούλου, τότε μπορεί να αναζητήσει τη δικαίωση όπου αυτή προβλέπεται. Εμείς αντιστοίχως, θα πράξουμε ότι ακριβώς μας επιβάλλει η κρίση μας και το καθήκον μας προς την εταιρεία.

Από την πλευρά μας, έχουμε τηρήσει όλες τις καταστατικές διαδικασίες και το γράμμα του νόμου, άρα θα προχωρήσουμε βάσει των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης. Δεν υπάρχει οτιδήποτε μη νόμιμο, επομένως όσα γίνονται εκ μέρους των εργαζομένων οφείλονται σε άλλους λόγους. Κυρίως δηλαδή οφείλονται σε λόγους εντυπωσιασμού αφού η ουσία των δεδομένων είναι συγκεκριμένη κι αυταπόδεικτη.

Δε νοείται λογικό να μην μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση των εταιρικών αποφάσεων η πλειοψηφία του 67%, ειδικά όταν κατά την άποψη αυτής της πλειοψηφίας οι αποφάσεις προάγουν και τη λειτουργία της εταιρείας, καθώς και τη δυνατότητά της να προχωρήσει με την υλοποίηση ενός σοβαρού επενδυτικού προγράμματος, ιδίως κατά την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Σε κάθε περίπτωση, καθένας από την πλευρά του οφείλει να προασπίσει εκείνα που κατά την άποψή του αποτελούν προσωπικά συμφέροντα. Εγώ ωστόσο πρεσβεύω πως δεν είναι πρέπον και ορθό να μετατρέπεται το πεδίο διαλόγου σε πεδίο αντιπαραθέσεως».

Ο Δημήτρης Γόντικας συμπλήρωσε επίσης ότι δυσκολίες προκαλούνται από τη διεθνή πτώση της τιμής του πετρελαίου. Παρόλα αυτά, η διοίκηση πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος ώστε να παραμείνει ισχυρή και βιώσιμη η εγκατάσταση του Πρίνου είναι η υλοποιηθεί το νέο επενδυτικό πρόγραμμα. Εναλλακτικός τρόπος δεν υπάρχει. Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι επισκευές στο γεωτρύπανο, αυτό θα προωθηθεί στον κόλπο της Καβάλας κι ύστερα με την κατάλληλη στελέχωση του προσωπικού θα αρχίσουν οι γεωτρήσεις.

 

=

Διαβάστε επίσης