Ζητούν πρόωρες μειώσεις δρομολογίων

 Ζητούν πρόωρες μειώσεις δρομολογίων

Οι ναυτιλιακές εταιρίες ΑΝΕΘ και Μητσόπουλου, κατέθεσαν ήδη έγγραφο στο λιμεναρχείο Καβάλας με το οποίο ζητούν να περιορισθούν πρόωρα τα δρομολόγια στη γραμμή της Κεραμωτής, να μην υλοποιηθεί το πρόγραμμα που προβλέπεται για το μήνα Οκτώβριο. Το αίτημα των δύο εταιριών είναι σε εκκρεμότητα, έρχεται σε συνέχεια παρόμοιου αιτήματος της εταιρίας «Στ. Φιλιάγκος».
Όπως γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρία στην οποία ανήκει το φέρυ μπωτ «Στ. Φιλιάγκος», ζήτησε προσωρινά για δέκα μέρες να μην εκτελεί το τελευταίο δρομολόγιο από και προς Κεραμωτή.
Το αίτημά της έγινε δεκτό.
Το δεκαήμερο τελειώνει τις επόμενες ημέρες και η εταιρία θα επανέλθει με νέο παρόμοιο αίτημα.
Οι άλλες δύο εταιρίες κατέθεσαν ήδη γραπτό αίτημα στο λιμεναρχείο, θέλουν να περιορίσουν τα δρομολόγια προς Κεραμωτή και το αντίστροφο. Θέλουν να κόψουν εννέα δρομολόγια, λόγω έλλειψης μεταφορικού έργου. Υπάρχει σύμπτωση απόψεων και στις τρεις εταιρίες, άσχετα αν η μια ζητά ένα δρομολόγιο λιγότερο και οι άλλες δύο εννιά.
Και οι τρεις εταιρίες εκτιμούν ότι η κίνηση των τουριστών έχει περιοριστεί σημαντικά. Το λιμεναρχείο Καβάλας επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα της ΑΝΕΘ και της εταιρίας Μητσόπουλου. Φήμες κάνουν λόγο ότι το αίτημα θα γίνει εν μέρει δεκτό.

Διαβάστε επίσης